Μια υπέροχη τάρτα με νοστιμότατη, αφράτη και μπισκοτένια βάση, σχεδόν
άγλυκη, για να κυριαρχήσουν γευστικά τα συστατικά της γέμισης.
Η γέμισή της συνταιριάζει το ήπιο ανθότυρο, το αρωματικό ροδάκινο και την
αγαπημένη μας σοκολάτα! Μια “τριλογία” οπτική αλλά και γευστική!
Οι νιφάδες αμυγδάλου, όταν ψηθούν, ελευθερώνουν το άρωμά τους, ενισχύονται
από την essence αμυγδάλου και
συνθέτουν μία φανταστική, τραγανή αλλά ελαφρά κρούστα, κάτω από την οποία
ξεπροβάλλουν χρυσαφένια κομμάτια φρούτου!
(Για μία ταρτιέρα 26 εκατ.)
Για τη βάση
120γραμ. φρέσκο βούτυρο, κρύο από το ψυγείο και κομμένο μικρά κομμάτια
70γραμ. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
50γραμ. καστανή, μαλακή ζάχαρη
1 μικρό αυγό
2-3 κουταλιές κρύο νερό
2-3 κουταλιές κρύο νερό
1 κουταλάκι baking powder
Λίγες σταγόνες essence αμυγδάλου
Λίγες σταγόνες essence αμυγδάλου
2 φλιτζάνια /250γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λαδόκολλα
Για τη γέμιση
3 μέτρια ροδάκινα, χωρίς τη φλοίδα και τα κουκούτσια, κομμένα φετάκια
350γραμ. ανθότυρο ή τυρί Μασκαρπόνε
200γραμ. γάλα ζαχαρούχο
2 κρόκοι αυγών
100γραμ. σταγόνες πικρής σοκολάτας
70γραμ. αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες
Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε τα κομματάκια του βουτύρου,
το αυγό, ελαφρά χτυπημένο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το νερό και αναμειγνύουμε
τα υλικά με τα δάχτυλά μας. Μάλλον πιέζουμε, παρά ζυμώνουμε, μέχρι να
σχηματιστεί μια απαλή και λεία ζύμη. Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την
αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολλα, ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη ένα χονδρό φύλλο.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας
την καλύπτουμε με το φύλλο της ζύμης. Πιέζουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας, ώστε
να “καθίσει” καλά μέσα στη φόρμα και να καλύψει και τα πλαϊνά της.
Χτυπάμε μέσα σε ένα μπολ με ένα σύρμα αυγών το τυρί και το γάλα, για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάμε μέσα σε ένα μπολ με ένα σύρμα αυγών το τυρί και το γάλα, για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τις σταγόνες
σοκολάτας. Τοποθετούμε και τα φετάκια των ροδάκινων κυκλικά και πασπαλίζουμε με
το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις ή στους 170° στον αέρα για 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει.
Στους αχανείς διαδρόμους του μαγειρικού κόσμου,στον παραπλανητικό δαίδαλο των εύγευστων συνταγών,στον λαβύρινθο όμορφων και πολλές φορές,καλλιτεχνικών δημιουργημάτων,υπάρχει πάντα ένα ασφαλές λιμάνι.Εκεί όπου και έκπληξη θα νιώσεις,και απορία,και θαυμασμό,και εκτόνωση.Στη θέα κάποιων πετυχημένων φωτογραφικών λήψεων,όχι μόνο τεχνικά,αλλά κυρίως συναισθηματικά,νιώθεις ασφάλεια και θαλπωρή για κάποιο λόγο.Είναι οι μοναδικές στιγμές που γεύεσαι μέσα από την οθόνη τις λεπτομέρειες ενός εδέσματος,παρατηρείς με αδημονία τις χρωματικές αντιθέσεις να διακλαδώνονται και να προσφέρουν ένα άμεμπτο οπτικό αποτέλεσμα.Φαντάζεσαι εύκολα τις γεύσεις να διασταυρώνονται και να συνυπάρχουν αρμονικά.Φιλτράρεις προσεκτικά τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιθυμίες σου και καταλήγεις να αγαπάς ένα γλυκό γενναιόδωρο,έστω και στη φαντασία σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλιά Ελένη μου!Καλό Σαββατοκύριακο!!
Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΠραγματικά έκπληξη είναι τα υλικά της τάρτας που τα ανακαλύπτεις ένα-ένα!
Όλα μαζί συνθέτουν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα αλλά και οπτικά θελκτικότατο!
Να είσαι καλά, καλή μου φίλη, και να περνάς όμορφα!
Φιλάκια
Yπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι και με το ανθότυρο είναι πολύ γευστική, εγώ θα επέλεγα το μασκαρπόνε, του έχω μιαν αδυναμία!
Καλό βράδυ Ελενάκι μου, φιλιά!
Έλενά μου, το ανθότυρο έδεσε εκπληκτικά με τα υπόλοιπα υλικά!
ΔιαγραφήΚαι το μασκαρπόνε είναι υπέροχο τυρί αλλά νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο με τις κρέμες, χωρίς να μπει στο φούρνο. Όταν ψηθεί, δεν "στέκεται", όπως το ανθότυρο.
Καλό σαββατοκύριακο!
Φιλιά
Πολύ μ' αρέσουν και η χρήση του ανθότυρου στη γέμιση και η χρήση του αμύγδαλου στη ζύμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔένει πολύ το ανθότυρο με τα υπόλοιπα υλικά της τάρτα. Κάνει την κρέμα αρκετά "γεμάτη"
ΔιαγραφήΤο αμύγδαλο έκανε τη ζύμη περισσότερο τραγανή και νόστιμη.
Καλό σου βράδυ, Βαγγελιώ μου!
Καλημέρα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μοναδική τάρτα σου κλέβει καρδιές και μας βάζει σε γευστικούς πειρασμούς που μας αρέσουν, τους επιδιώκουμε μάλιστα! :)
Φιλί!
Z.
Άρεσε και στους δύσκολους αυτή η τάρτα, όταν τη δοκίμασαν! Μεγάλη επιτυχία!
ΔιαγραφήΚανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στους γευστικούς πειρασμούς αλλά γιατί θα έπρεπε!
Συμφωνώ απολύτως ως προς την επιδίωξή τους!!!
Φιλάκια πολλά
3 agapimena ylika se mia tarta!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήRodakino,anthotyro,sokolata......tha einai sigoura pendanostimi!!!!
Filia!!!
Καλησπέρα, Πέπη!
ΔιαγραφήΈγινε νοστιμότατη με αυτά τα υλικά και ανάρπαστη!
Νομίζω πως όμως και άλλα καλοκαιρινά φρούτα της ταιριάζου, όπως τα αχλάδια.
Μάλλον θα τη δοκιμάσω και έτσι.
Πολλά φιλιά
Τέλεια φαίνεται η τάρτα σου,και πολυ γευστική θα τη φτιάξω γιατι μου αρέσουν οι ταρτες,καλο Φθινόπωρο ,φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμη, όχι πολύ γλυκιά και με γεύση φρουτένια.
Διαγραφή¨οταν τη δοκιμάσεις, Νέλη, γράψε μου τις εντυπώσεις σου.
Καλό απόγευμα.
Φιλάκια
Ωραια ταιριαμενα υλικα και αριστο οπτικα αποτελεσμα! Ποιος θα μπορουσε να αντισταθει??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα Ελενη μου!
Καλησμέρα Μαρίνα μου!
ΔιαγραφήΛέω, και γιατί να της αντισταθεί; Είναι πραγματική απόλαυση!
Καλή εβδομάδα και σ' εσένα και καλό απόγευμα.
Φιλάκια