Είναι ένα πανεύκολο και νοστιμότατο αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό στο
Σχολείο ή το Γραφείο. Αλλά και τώρα το καλοκαίρι, που περνάμε πολλές ώρες κοντά
στη θάλασσα, θα χορτάσει μικρούς και μεγάλους και θα μας ζητήσουν να το
φτιάξουμε πολλές φορές!
Μεταφέρεται εύκολα και καταναλώνεται ταχύτατα!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
(Για 10 περίπου φέτες)
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό, με 2% λιπαρά
1 αυγό μεγάλο
1 ½ φλιτζάνι διάφορα τυριά, τριμμένα
(φέτα και κίτρινα, ανάμεικτα)
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
2 κουταλάκια baking powder
1 μικρό, ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
5 λιαστές ντομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
5-6 φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
Ελάχιστο αλάτι και ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα τυριά, τις ντομάτες, την πάπρικα, την πιπεριά και το κρεμμύδι
και ανακατεύουμε καλά.
Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Λαδώνουμε
ελαφρώς μία μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο
αλεύρι. Γυρίζουμε ανάποδα το ταψί και το χτυπάμε μια-δυο φορές, για να πέσει το
επιπλέον αλεύρι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160º C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο μέσα στη
φόρμα. Μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε συρμάτινη βάση και το αφήνουμε να κρυώσει
αρκετά.
Το κόβουμε και το απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Πανεύκολο και γρήγορο, το νόστιμο, αλμυρό κέικ σου, Ελένη. Πολύ καλή λύση για ένα χορταστικό κολατσιό στην παραλία, αλλά και στο γραφείο. Τα αλμυρά κέικς μου αρέσουν και σαν συνοδευτικά για καφέ ή τσάι. Ταιριάζουν ωραιότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Είναι όντως νόστιμο και χορταστικό! Σε μας εξαφανίζεται ταχύτατα!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία και σωστή η παρατήρησή σου για συνοδευτικό του καφέ. Πολύ ωραία πρόταση!
Σ' ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
Φιλάκια
Πολύ ωραίο! Μου αρέσουν αυτά τα αλμυρά κέικ και βάζω διάφορα λαχανικά και μυρωδικά όταν τα φτιάχνω. Με κάπαρη δεν έχω δοκιμάσει, καλή ιδέα! Ταιριάζει σίγουρα γευστικά με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτει μια πικάντικη νότα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Αφού σου αρέσουν τα λαχανικά στα κέικ να δοκιμάσεις και την κάπαρη που τους δίνει πολύ πικάντικη γεύση. Ταιριάζει υπέροχα και με τις λιστές ντομάτες.
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα, Έφη μου!
καλημέρα παρα πολύ καλό....να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, Αναστασία!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα!
Λατρεύω τα αλμυρά κεκάκια, είναι το πιο νόστιμο σνακ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λιαστές ντομάτες και κάπαρη ακούγεται υπέροχο!
Φιλιά Ελενάκι!
Έλενά μου, όπως καταλαβαίνεις, λέω ναι σε όλα τα νόστιμα κέικς, αλμυρά ή γλυκά!
ΔιαγραφήΤους έχω μία αδυναμία!!!
Φιλάκια
Τα αρμυρά κέικ τα προτιμώ από τα γλυκά. Ευχαριστούμε Ελένη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ, Ξανθή μου!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά!
Φαίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την κάπαρη δεν τα πάω καλά, αλλά κανένα πρόβλημα μπορώ να την παραλείψω!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου καλή, αφού δεν αγαπάς την κάπαρη, μην τη χρησιμοποιήσεις.
ΔιαγραφήΘα πρότεινα να βάλεις λίγες πράσινες ελιές ψιλοκομμένες, τι λες;
Φιλάκια πολλά
Φοβερό, και η κάππαρη με τρελλαίνει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πω να σε κεράσω την επομένη φορά! Από αυτό δεν έμεινε τίποτα!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα, Μάρθα μου!
Πολύ νόστιμο πρέπει να έγινε!!! Και η κάππαρη το κάνει πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Η κάπαρη όντως είναι υπέροχη αλλά δεν αρέσει σε όλους. Εγώ τη χρησιμοποιώ
Διαγραφήπολύ και στη χωριάτικη σαλάτα αλλά και στις σάλτσες.
Ευχαριστώ, Αναστασία μου!
Φιλιά.
Ελενάκι τέλειο, τρελλαίνομαι για αλμυρά κέικ!!!Μου αρέσει πάρα πολύ η κάπαρη και σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Και σ' εμάς αρέσουν πολύ τα αλμυρά κέικς, είναι υπέροχο σνακ.
ΔιαγραφήΗ κάπαρη, εκτός από πικάντικη γεύση, τους δίνει και ωραία εμφάνιση.
Θα χαρώ πολύ να έχω τις εντυπώσεις σου, όταν το δοκιμάσεις.
Καλό σου απόγευμα, Ελενάκι!
Φιλάκια
Ωραιότατο φαίνεται Ελένη κι από γεύση φαντάζομαι νοστιμιά ...φοβερός ο συνδυασμός των υλικών!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Κική μου, εκτιμώ την άποψή σου!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλμυρό κέικ, αλλά λέω να το δοκιμάσω γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός κάππαρης, λιαστής ντομάτας και ρίγανη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες, Mageirissa!
ΔιαγραφήΤα αλμυρά κέικς έχουν τη γεύση τυρόπιτας ή πίτσας, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούμε.
Σε αυτή τη συνταγή τα υλικά έδεσαν υπέροχα!
Θα χαρώ να τα ξαναπούμε!
Ελενάκι πολύ πρωτότυπο δείχνει το κέικ σου και φυσικά θα δοκιμαστεί!το ιδιαίτερο κλικ το κάνει η κάπαρη που θα δίνει φαντάζομαι μαζί με τη λιαστή ντομάτα πικάντικη γεύση!το κεικ σου με το χαλούμι προηγείται στη λίστα!!φιλάκια πολλά και μπράβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή!Μόνο που δεν κατάλαβα τι είναι τα 5-6 φυλλαράκια που γράφετε.Σας ευχαριστώ πολύ. Ευαγγελία
ΑπάντησηΔιαγραφή