Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Χοιρινές Μπριζόλες Μαριναρισμένες, στο Φούρνο

Ένα φαγητό οικογενειακό, καθαρά Κυριακάτικο!
Το κρέας ψήνεται υπέροχα, διατηρείται τρυφερό και ζουμερό και οι πατάτες μοιράζονται μαζί του τις γεύσεις και τα αρώματα της μαρινάδας!
Εμείς διαλέγουμε το είδος της μπριζόλας (κλασικές ή λαιμού) και τις ροδίζουμε, όσο μας αρέσουν! Δοκιμάστε τις!





Τα Υλικά
(Για 3-4 μερίδες)

3-4 χοιρινές μπριζόλες
5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες χονδρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη Μαρινάδα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φυλλαράκια δενδρολίβανου
1 κουταλάκι αλάτι χονδροτριμμένο
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο


Οδηγίες






Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 








Προσθέτουμε και τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε για να καλυφθούν παντού από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το μπολ με αντικολλητική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.






Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε χονδρές φέτες. Τους προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε επίσης τρεις κουταλιές από τη μαρινάδα και τις ανακατεύουμε.






Τις μεταφέρουμε σε ταψί και τις απλώνουμε.
Τοποθετούμε και τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα.






Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μία ώρα, μέχρι ν’ αρχίσουν να ροδίζουν οι μπριζόλες. Τότε τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 περίπου λεπτά, μέχρι το φαγητό μας να ροδίσει ομοιόμορφα.


Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές, τις συνοδεύουμε με τις πατάτες τους και μία φρέσκια πράσινη σαλάτα.


Καλή όρεξη!

19 σχόλια:

  1. Αρωματική μαρινάδα. Πεντάνοστιμες μπριζόλες και κυρίως οι ...πατάτες. Καλή Κυριακή Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη δοκιμάσεις αυτή τη μαρινάδα, Σοφία μου! Κάνει το κρέας πολύ νόστιμο και τρυφερό.
      Θα σου αρέσει πολύ!
      καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. λατρεύω τα φαγητά φούρνου θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε γτ φαίνεται εύκολο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως εύκολο και νοστιμότατο!
      Η μαρινάδα κάνει τη διαφορά και στο φούρνο αποκτά περισσότερη γεύση.
      Καλό σας βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Με το κρέας γενικά δεν είμαστε φίλοι,ούτε όμως και εχθροί.Πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να με κερδίσει.Να είναι καλοψημένο τόσο, ώστε ούτε ωμό να φαίνεται,αλλά ούτε και στεγνό.Να έχει τους χυμούς του, αλλά να μην είναι ροζ ή κόκκινοι,να είναι αρωματισμένο,να είναι μαλακό,να είναι πικάντικο,να είναι...σε κούρασα Ελένη μου!!!???
    Όλες οι προηγούμενες απαιτήσεις μου, φαίνονται να ικανοποιούνται, στη θέα της μαριναρισμένης μπριζόλας σου!Ποτέ μου δεν είχα συμπαθήσει την μπριζόλα στον φούρνο,για τους παραπάνω λόγους,και άλλους τόσους!!!Αναθεώρησα και μάλιστα εκ βάθρων!
    Πολύ ωραία και αρωματική μαρινάδα,στον βαθύ εμβαπτισμό της οποίας,το κρέας παίρνει άλλη γευστική αξία!Ένα ουδέτερο κομμάτι κρέατος,αναβαθμίζεται και αποκτά άλλο χρώμα,ιδιαίτερη γεύση και απρόβλεπτη νοστιμιά!
    Καλό κυρικάτικο απόγευμα Ελένη μου!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα, Φωτεινή μου!
      Κι εμείς δεν αγαπάμε πολύ το κρέας, γι' αυτό βρίσκω διάφορους τρόπους να το μαγειρεύω, κάθε φορά διαφρετικά για να αποκτά ενδιαφέρον!
      Οι μπριζόλες μ' αυτή τη μαρινάδα διατηρούνται πολύ μαλακές και ζουμερές! Αρέσουν πολύ!
      Καλή εβδομάδα, φίλη μου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Φαγάκι κυριακάτικο και πεντανόστιμο, που γίνεται λουκουμάκι!
    Καλή Κυριακή Ελενάκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως λουκούμι έγιναν, Έλενά μου, και δεν χρειάστηκαν καθόλου σκέπασμα!
      Πιστεύω ότι θα αρέσουν πολύ στα αγόρια σου!
      Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Όμορφο φαγάκι μαγειρεμένο με νόστιμα υλικά, το σημερινό σου πιάτο Ελένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κατερίνα!
      Με πρώτη ευκαιρία, προτείνω να δοκιμάσεις τη μαρινάδα, είναι νοστιμότατη!
      καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Αγαπημένο φαγάκι με τη μαρινάδα να κάνει πραγματικά τη διαφορά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως η μαρινάδα κάνει τη διαφορά και διατηρεί το κρέας μαλακό, χωρίς να στεγνώνει, αν και ψήνεται στο φούρνο!
      Και οι πατάτες, βέβαια, γίνονται καταπληκτικές!
      Φιλάκια πολλά, Ερμιόνη μου!

      Διαγραφή
  7. Ωραιότατη η μαρινάδα σου Ελένη μου και οι μπριζόλες πρέπει να έγιναν λουκούμι!!!
    Όσο για τις πατάτες αυτές φαντάζομαι τί νοστιμιά είχαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη μου η μαρινάδα είναι τέλεια!Φαντάζομαι νοστιμιά!!!Πάρα πολύ ωραίο φαγάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Ελενάκι μου..καλή βδομάδα να έχουμε..σούπερ πρόταση οι μπριζολίτσες σου με την αρωματική μαρινάδα..τ'αγόρια μου είναι φαν των μπριζολακίων και φαντάζομαι νοστιμιά και αρώματα..το μόνο που ξέρω είναι ότι θα δοκιμαστεί άμεσα..κι αν μείνει και παραπάνω απο 2-3 ώρες με τ'αρώματά του καταλαβαίνω γεύση..εξαιρετική παρουσίαση με τις πατάτες δε εκπληκτικό,.σ'ευχαριστώ που πέρασες απο το έκτακτο..φιλάκια άπειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπημένο φαγάκι για όλη την οικογένεια! Μου αρέσει πολύ που η μαρινάδα σου έχει και φρέσκια ντοματούλα. Θα κάνει τις μπριζόλες φοβερά μαλακές! Θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω κρεατικό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα η μπριζόλα η χοιρινή είναι νόστιμη. Πόσο μάλλον αν τη μαρινάρεις.
    Ωραίο και εύκολο. Ιδανική λύση για καθημερινές!!!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ νόστιμο πιάτο και σίγουρα αγαπημένο πολλων...,ωραια μαριναδα ,με ολες της τις γευσεις δεμενες μεταξυ τους..μπραβο Ελενα...καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και δεν πολυσυμπαθω τις μπριζολες, το μαριναρισμα με την ντοματα, το κρεμμυδι και τα μυρωδικα ειναι που κανει την διαφορα. Ειχα δει αυτο το μαριναρισμα σε φιλο, παλιο ιδιοκτητη γυραδικου, και απο τοτε κι εγω ετσι τις φτιαχνω! Μονο που εγω το αλατι το βαζω πριν το ψησιμο - παλι απο συμβουλη του φιλου μας -. Να πω την αληθεια δεν δοκιμασα να συνδυασω τις μπριζομες με πατατες στον φουρνο, μου εδωσες πολυ ωραια ιδεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή