Ένα φαγητό οικογενειακό, καθαρά Κυριακάτικο!
Το κρέας ψήνεται υπέροχα, διατηρείται τρυφερό και ζουμερό και οι πατάτες
μοιράζονται μαζί του τις γεύσεις και τα αρώματα της μαρινάδας!
Εμείς διαλέγουμε το είδος της μπριζόλας (κλασικές ή λαιμού) και τις ροδίζουμε,
όσο μας αρέσουν! Δοκιμάστε τις!
Τα Υλικά
(Για 3-4 μερίδες)
3-4 χοιρινές μπριζόλες
5 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες χονδρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη Μαρινάδα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φυλλαράκια δενδρολίβανου
1 κουταλάκι αλάτι χονδροτριμμένο
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με ένα
κουτάλι.
Προσθέτουμε και τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε για να καλυφθούν παντού
από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το μπολ με αντικολλητική μεμβράνη και το βάζουμε
στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε χονδρές φέτες. Τους προσθέτουμε
το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε επίσης τρεις
κουταλιές από τη μαρινάδα και τις ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε και τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε την
υπόλοιπη μαρινάδα.
Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μία ώρα, μέχρι ν’ αρχίσουν να ροδίζουν οι μπριζόλες.
Τότε τις γυρίζουμε και από την άλλη
πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 περίπου λεπτά, μέχρι το φαγητό μας
να ροδίσει ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές, τις συνοδεύουμε με τις πατάτες τους και
μία φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Αρωματική μαρινάδα. Πεντάνοστιμες μπριζόλες και κυρίως οι ...πατάτες. Καλή Κυριακή Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τη δοκιμάσεις αυτή τη μαρινάδα, Σοφία μου! Κάνει το κρέας πολύ νόστιμο και τρυφερό.
ΔιαγραφήΘα σου αρέσει πολύ!
καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!
Φιλάκια
λατρεύω τα φαγητά φούρνου θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε γτ φαίνεται εύκολο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όντως εύκολο και νοστιμότατο!
ΔιαγραφήΗ μαρινάδα κάνει τη διαφορά και στο φούρνο αποκτά περισσότερη γεύση.
Καλό σας βράδυ!
Με το κρέας γενικά δεν είμαστε φίλοι,ούτε όμως και εχθροί.Πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να με κερδίσει.Να είναι καλοψημένο τόσο, ώστε ούτε ωμό να φαίνεται,αλλά ούτε και στεγνό.Να έχει τους χυμούς του, αλλά να μην είναι ροζ ή κόκκινοι,να είναι αρωματισμένο,να είναι μαλακό,να είναι πικάντικο,να είναι...σε κούρασα Ελένη μου!!!???
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλες οι προηγούμενες απαιτήσεις μου, φαίνονται να ικανοποιούνται, στη θέα της μαριναρισμένης μπριζόλας σου!Ποτέ μου δεν είχα συμπαθήσει την μπριζόλα στον φούρνο,για τους παραπάνω λόγους,και άλλους τόσους!!!Αναθεώρησα και μάλιστα εκ βάθρων!
Πολύ ωραία και αρωματική μαρινάδα,στον βαθύ εμβαπτισμό της οποίας,το κρέας παίρνει άλλη γευστική αξία!Ένα ουδέτερο κομμάτι κρέατος,αναβαθμίζεται και αποκτά άλλο χρώμα,ιδιαίτερη γεύση και απρόβλεπτη νοστιμιά!
Καλό κυρικάτικο απόγευμα Ελένη μου!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
καλησπέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΚι εμείς δεν αγαπάμε πολύ το κρέας, γι' αυτό βρίσκω διάφορους τρόπους να το μαγειρεύω, κάθε φορά διαφρετικά για να αποκτά ενδιαφέρον!
Οι μπριζόλες μ' αυτή τη μαρινάδα διατηρούνται πολύ μαλακές και ζουμερές! Αρέσουν πολύ!
Καλή εβδομάδα, φίλη μου!
Φιλάκια
Φαγάκι κυριακάτικο και πεντανόστιμο, που γίνεται λουκουμάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή Ελενάκι, φιλιά!
Όντως λουκούμι έγιναν, Έλενά μου, και δεν χρειάστηκαν καθόλου σκέπασμα!
ΔιαγραφήΠιστεύω ότι θα αρέσουν πολύ στα αγόρια σου!
Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!
Φιλάκια
Όμορφο φαγάκι μαγειρεμένο με νόστιμα υλικά, το σημερινό σου πιάτο Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Κατερίνα!
ΔιαγραφήΜε πρώτη ευκαιρία, προτείνω να δοκιμάσεις τη μαρινάδα, είναι νοστιμότατη!
καλό σου βράδυ!
Αγαπημένο φαγάκι με τη μαρινάδα να κάνει πραγματικά τη διαφορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Όντως η μαρινάδα κάνει τη διαφορά και διατηρεί το κρέας μαλακό, χωρίς να στεγνώνει, αν και ψήνεται στο φούρνο!
ΔιαγραφήΚαι οι πατάτες, βέβαια, γίνονται καταπληκτικές!
Φιλάκια πολλά, Ερμιόνη μου!
Ωραιότατη η μαρινάδα σου Ελένη μου και οι μπριζόλες πρέπει να έγιναν λουκούμι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τις πατάτες αυτές φαντάζομαι τί νοστιμιά είχαν!!!
Ελένη μου η μαρινάδα είναι τέλεια!Φαντάζομαι νοστιμιά!!!Πάρα πολύ ωραίο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Καλημέρα Ελενάκι μου..καλή βδομάδα να έχουμε..σούπερ πρόταση οι μπριζολίτσες σου με την αρωματική μαρινάδα..τ'αγόρια μου είναι φαν των μπριζολακίων και φαντάζομαι νοστιμιά και αρώματα..το μόνο που ξέρω είναι ότι θα δοκιμαστεί άμεσα..κι αν μείνει και παραπάνω απο 2-3 ώρες με τ'αρώματά του καταλαβαίνω γεύση..εξαιρετική παρουσίαση με τις πατάτες δε εκπληκτικό,.σ'ευχαριστώ που πέρασες απο το έκτακτο..φιλάκια άπειρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγάκι για όλη την οικογένεια! Μου αρέσει πολύ που η μαρινάδα σου έχει και φρέσκια ντοματούλα. Θα κάνει τις μπριζόλες φοβερά μαλακές! Θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω κρεατικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Πάντα η μπριζόλα η χοιρινή είναι νόστιμη. Πόσο μάλλον αν τη μαρινάρεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και εύκολο. Ιδανική λύση για καθημερινές!!!
Φιλιά πολλά!
Πολυ νόστιμο πιάτο και σίγουρα αγαπημένο πολλων...,ωραια μαριναδα ,με ολες της τις γευσεις δεμενες μεταξυ τους..μπραβο Ελενα...καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν πολυσυμπαθω τις μπριζολες, το μαριναρισμα με την ντοματα, το κρεμμυδι και τα μυρωδικα ειναι που κανει την διαφορα. Ειχα δει αυτο το μαριναρισμα σε φιλο, παλιο ιδιοκτητη γυραδικου, και απο τοτε κι εγω ετσι τις φτιαχνω! Μονο που εγω το αλατι το βαζω πριν το ψησιμο - παλι απο συμβουλη του φιλου μας -. Να πω την αληθεια δεν δοκιμασα να συνδυασω τις μπριζομες με πατατες στον φουρνο, μου εδωσες πολυ ωραια ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφή