Ένα νοστιμότατο καλοκαιρινό ορεκτικό ή σνακ, με τραγανό ροδοψημένο φύλλο
και μια υπέροχη , αφράτη και λαχταριστή γέμιση! Η μελιτζάνα δένει υπέροχα με τη
μπεσαμέλ και τα αρωματικά και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Τρώγονται εν ριπή
οφθαλμού!
Ας τα δοκιμάσουμε τώρα που οι μελιτζάνες είναι άφθονες στην αγορά και ας τα
προσφέρουμε μαζί με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα!
Γίνονται υπέροχα!
Τα Υλικά
Για περίπου 20 μπουρεκάκια)
3-4 μελιτζάνες φλάσκες (για να πάρουμε 1 ½ φλιτζάνι σάρκα μελιτζάνας)
1 φλιτζάνι Μπεσαμέλ
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
3 κουταλιές κεφαλοτύρι, τριμμένο
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 φύλλα κρούστας, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές σουσάμι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στη μέση, τις ψήνουμε με
τη φλοίδα τους στο γκριλ ή τις τηγανίζουμε με ελάχιστα λάδι, μέχρι να
μαλακώσουν.
Τις καθαρίζουμε από τη φλοίδα τους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα
υγρά τους σε σουρωτήρι. Κατόπιν τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε
μέσα σε ένα μπολ.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το διπλώνουμε στη
μέση και το κόβουμε στη μέση(κατά πλάτος).
Το αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου λίγη γέμιση, διπλώνουμε τα πλάγια σαν φακελάκι
και τυλίγουμε σε ρολό και το αλείφουμε με λάδι.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με
σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα!
Καλή επιτυχία1
Υπέροχα τα μπουρεκάκια Ελένη μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟνειρεύομαι τη γεύση τους, σαν φανατικός της μελιτζάνας :)
να είσαι καλά
πολλά φιλιά
Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιώργο! Να είσαι καλά και καλό φθινόπωρο!
ΔιαγραφήΚαι σ' εμένα αρέσει πολύ η μελιτζάνα και υπάρχει ακόμα στην αγορά.
καλό σου βράδυ.
Φιλιά
Μελλιτζάνα με μπεσαμέλ, τι πιο νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα μπουρεκάκια σου Ελενάκι!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Καλησπέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΠραγματικά η μελιτζάνα με τη μπεσαμέλ ταιριάζουν πολύ και δίνουν ένα
νοστιμότατο αποτέλεσμα. Προστατεύονται και από το φύλλο και γίνονται μια εκπληκτική γέμιση!
Καλό σου βράδυ1
Φιλάκια
Τα ζήλεψα Ελένη μου, γεια στα χέρια σου!!! Φιλάκια καλό σου βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα δοκιμάσεις, Ζουζού μου μου, είναι νοστιμότατα!
ΔιαγραφήΘα τα ευχαριστηθείς, είμαι σίγουρη!
Φιλιά
Πολύ ωραίο Ελεν.. η μελιτζάνα με την μπεσαμέλ τα κάνουν ακαταμάχητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυν ότι τα ψήνεις στο φούρνο. Τέλεια
ΦΙλιά
Καλησπέρα, Μάριον!
ΔιαγραφήΣτο φούρνο έγιναν πιο ελαφρά αλλά και νόστιμα!
Δεν ήθελα να τα τηγανίσω.
Φιλάκια
Otidipote se bourekaki to tsakizo!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMe melitzana tha einai teleio!!!
Και πολύ καλά κάνεις, Πέπη μου!
ΔιαγραφήΕίναι γευστικά ακαταμάχητα και πολύ δελεαστικά.
Δοκίμασε και αυτά σε πρώτη ευκαιρία!
Καλό σου βράδυ
Μου αρέσουν τα μπουρεκάκια κι αυτά με τη μελιτζάνα είναι τέλεια!!! Γεια στα χέρια σου Ελένη μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Κική μου!
ΔιαγραφήΚι εσύ μας δίνεις εκπληκτικές συνταγές!
Φιλιά
Συνεχίζεις ακάθεκτη μετά την πλούσια και συναρπαστική τυρόπιτα Ελένη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σου πω. Μερικά (αν όχι όλα) πολύ ευχαρίστως θα τα τσάκιζα καθώς μεσημέριασε πια.
Καλό ΣΚ εύχομαι.
Πηνελόπη μου, είναι να μην πάρω φόρα!
ΔιαγραφήΌσον αφορά το "θα τα τσάκιζα" σε καταλαβαίνω απολύτως!
Καλό σου βράδυ, καλή μου φίλη!
Φιλάκια
Δηλώνω φανατική της μελιτζάνας. Και των κάθε είδους πιταριών. Ο συνδυασμός και των δυο θα είναι σίγουρα απογειωτικός. Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες Erilia!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια να δοκιμάσεις αυτά τα μπουρεκάκια και, αν έχεις την καλοσύνη, να γράψεις τις εντυπώσεις σου!
Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη!