Ένα διαφορετικό Στρούντελ, με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, όπως το κλασικό, στο οποίο προσθέτουμε χαλβά από ταχίνι.
Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιεινό, νόστιμο, νηστίσιμο και μυρωδάτο επιδόρπιο, αρκετά θρεπτικό αλλά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε.
Ποιος λέει ότι η νηστεία δεν έχει νόστιμα γλυκάκια;
Τ α Υ λ ι κ ά
2 μπανάνες κομμένες λεπτές ροδέλες
1 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια, rasberries ή cranberries και σταφίδες
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροκομμένα
100γρ. χαλβάς βανίλιας, θρυμματισμένος
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
½ κουταλάκι κανέλα έξτρα
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινίσει.
Όταν βγει από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιεινό, νόστιμο, νηστίσιμο και μυρωδάτο επιδόρπιο, αρκετά θρεπτικό αλλά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε.
Ποιος λέει ότι η νηστεία δεν έχει νόστιμα γλυκάκια;
Τ α Υ λ ι κ ά
5 φύλλα κρούστας
Γέμιση
2 μήλα κομμένα λεπτά φετάκια2 μπανάνες κομμένες λεπτές ροδέλες
1 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια, rasberries ή cranberries και σταφίδες
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροκομμένα
100γρ. χαλβάς βανίλιας, θρυμματισμένος
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά μέλι
Μια κουταλιά ελαιόλαδο για τη φόρμα
2 κουταλιές ταχίνι για τα φύλλα1 κουταλιά άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
½ κουταλάκι κανέλα έξτρα
Ο δ η γ ί ε ς
Καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα άλλα υλικά.
Λαδώνουμε ελαφρά μια στενόμακρη φόρμα για κέικ, την καλύπτουμε με το πρώτο φύλλο, φροντίζοντας το μισό να εξέχει. Λαδώνουμε με ταχίνι και τοποθετούμε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα. Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα φύλλα που εξέχουν, αφού τα λαδώσουμε κι αυτά ένα-ένα με το ταχίνι.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινίσει.
Απαπα, μονο που το βλέπω μου έρχεται μια λιποθυμιά, κοντοζυγώνει η ώρα του!! καλο Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Έρη. Αν σου αρέσει ο χαλβάς και το ταχίνι θα σου αρέσει και
Διαγραφήαυτό το στρούντελ. Δοκίμασέ το.
Καλό Σαββατοκύριακο!
ΕΤΣΙ..ΕΤΣΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΜΑΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΙΣΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ...ΓΛΥΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙΣ..!!
Καλημέρα Άγγελε!
ΔιαγραφήΠροσπαθώ να είναι τα γλυκά λίγο συγκρατημένα, όσο μπορώ.
Όταν περιέχουν φρούτα, βοηθάει.
Αν το φτιάξεις, πες μου εντυπώσεις.
Καλό σου Σ/Κ!
Η νηστεία έχει και νόστιμα γλυκάκια και νόστιμα φαγάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι συνδύασες απίστευτα όλα τα υλικά και έφτιαξες γλυκάκι λαχταριστό!!!
Αραγε σιροπιαστό θα γίνεται?
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Καλημέρα Έλενά μου!
ΔιαγραφήΣυμφωνώ μαζί σου, μου αρέσουν πολύ αρκετά νηστίσιμα.
Καλός συνδυασμός υλικών χρειάζεται.
Με σιρόπι δεν το έχω φτιάξει. Πριν του προσθέσεις να σου πω ότι το
εσωτερικό του θυμίζει μηλόπιτα, δεν είναι πολύ ξηρό. Υποθέτω ότι ίσως
μπορούσε να σηκώσει ένα πολύ δεμένο σιρόπι για να μείνει το φύλλο τραγανό.
Φιλάκια, καλό Σ/Κ!
Ευχαριστώ για την απάντηση Ελενάκι!
ΔιαγραφήΥπέθετα ότι το εσωτερικό του θυμίζει μπακλαβά, γι αυτό ρώτησα για το σιρόπιασμα.
Αν θυμίζει μηλόπιτα, σίγουρα ταιριάζει περισσότερο η άχνη με την κανέλα.
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Στρούντελ δεν έχω φτιάξει ποτέ, κι αυτό μ΄αρέσει, έχω και ταχίνι να η ευκαιρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Καλημέρα Ξανθή, να το δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΓια σένα είναι πανεύκολο και τα υλικά του συνδυάζονται υπέροχα.
Περιμένω εντυπώσεις.
Καλό μήνα και καλό Σ/Κ!
Τέλειο το στρούντελ σου Ελένη μου, αν και θα το κάνω χωρίς μπανάνα που την αγαπάω μόνον ωμή κι όχι σε γλυκά και κέικ!!!! Εύκολο και με το λατρεμένο χαλβά και ταχίνι, πρέπει να σου έγινε υπέροχο!! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΟι μπανάνες προέκυψαν και ταίριασαν με τα μήλα. Αν δεν τις συμπαθείς, να
μην βάλεις. τα άλλα όμως υλικά να μην τα παραλείψεις!
Καλή Κυριακή εύχομαι!
Καλησπέρα, πολύ ωραία συνταγή τελικά και σε περίοδο νηστείας μπορείς να φτιάξεις καταπληκτικά γλυκάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως μαζί σου, Ελένη μου!
ΔιαγραφήΚαι με απλά υλικά-συμπληρώνω- γίνονται νοστιμότατα.
Καλή Κυριακή!