Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα να έχουμε!
Oι Λουκουμάδες είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.
Oι Λουκουμάδες είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.
Παρασκευάζονται από απαλή ζύμη και τηγανίζονται μέσα σε αρκετό
καυτό λάδι που πρέπει να είναι καλής ποιότητας, για να έχουν ωραία γεύση. Έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου, περιχύνονται
με άφθονο αρωματικό μέλι ή σιρόπι και πασπαλίζονται με κανέλλα ή ζάχαρη άχνη και χονδροκομμένη
καρυδόψιχα!
Ροδοψημένοι, τραγανοί και μελωμένοι είναι λαχταριστοί!
Ροδοψημένοι, τραγανοί και μελωμένοι είναι λαχταριστοί!
Λουκουμάδες τους ονομάζουμε και μάλλον πολύ σωστά, διότι στα Αραβικά η λέξη luqma (لقمة ) σημαίνει μπουκιά!
Τα Υλικά
(Η συνταγή από εδώ,προσαρμοσμένη )
500γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι/8γραμ. μαγιά σκόνη
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζάνια περίπου χλιαρό νερό
1 φακελάκι βανίλια-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
Ελαιόλαδο ή άλλο ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
Μέλι πορτοκαλιάς ή ανθέων (να μην είναι πολύ παχύρευστο)
Κανέλα τριμμένη ή λίγη ζάχαρη άχνη
Χονδροτριμμένη καρυδόψιχα
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σ’ ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με το αλάτι και τη βανίλια.
Μέσα σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και
ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη, για να λιώσει η μαγιά.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για
να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα μέσα στο ζεστό λάδι.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους βάζουμε σε πιατέλα ή τους σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες, τους περιχύνουμε
με αρωματικό μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένη καρυδόψιχα.
Τους απολαμβάνουμε ζεστούς!
Καλή επιτυχία!
Πολυαγαπημένο γλυκό κέρασμα των παιδικών μας χρόνων!Συνδεδεμένο με τις αναμνήσεις της σπιτικής φροντίδας,της απόλυτης γευστικής απόλαυσης,της οικογενειακής συντροφικότητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΖεστοί και μελωμένοι,κανελοδιακοσμημένοι,τραγανοί,αφράτοι,χρυσόξανθοι και φουσκωτοί, σαν η περηφάνια τους να είναι το μοναδικό τους χαρακτηριστικό,κοσμούν με την λιτή ομορφιά τους και την απόλυτη εξαιρετική γεύση τους το πιάτο σου Ελένη μου!!
Η στιλπνότητα του μελιού μοναδικό τους στόλισμα και το ανάλαφρο καρυδοπασπάλισμα, απαραίτητη τελευταία πινελιά στον ζωγραφικό πίνακα της γεύσης.
Ελένη μου ,μιας και είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά ,θα κεραστώ κάμποσους...βλέπεις είναι και μια μπουκιά!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα φίλη μου!!!!!!
Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!
Καλημέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΟι λουκουμάδες είναι ένα γλυκάκι που μας ξυπνάει γλυκές παιδικές μνήμες, αρωματισμένες με κανέλα και πασπαλισμένες με καρυδάκι! Πράγματι γλυκάκι σπιτικής φροντίδας!
Και βέβαια να κεραστείς, καλή μου φίλη, και μακάρι να γινόταν αυτό πραγματικά.
Πολλά πολλά φιλάκια!
Λαχταριστοί οι λουκουμάδες σου, Ελένη!! Και ποιος δεν τους αγαπά;; Ένα από τα γλυκά, που τουλάχιστον εμάς τους Έλληνες, μας γλυκαίνει από τα παιδικά μας χρόνια. Και που δεν απαρνιόμαστε, μεγαλώνοντας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Καλή σου μέρα, Ειρήνη μου!
ΔιαγραφήΑυτό γλυκάκι που μας συντροφεύει από τα παιδικά μας χρόνια το εκτιμάμε πολύ!
Κάθε φορά που το απολαμβάνουμε, μας ξανακάνει παιδιά!
Φιλάκια!
Μου αρεσουν οσο δεν παει!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι στρογγυλοι ομως. Οχι οι κρικοι. Οι ψωμενιοι. Τελειοι!!!!!!!!
Την καλημερα μου σου στελνω Ελενη μου!
Κι εμένα επίσης, είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκάκια! Τους λάτρευα από παιδί!
ΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλάκια, καλή μου Χρυσαυγή!
Καλό και γλυκό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό και χαρούμενο μήνα, Ξανθή μου!
Διαγραφήκαλημερα και απο μενα μια διευκρινηση οταν γραφεις 1 φακελακι βανιλια-ζαχαρη με αρωμα πορτοκαλι τι ενοεις????
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ευχαρίστως να σου εξηγήσω: στα ράφια των ΣΜ που πουλάνε τη βανίλια σε καψουλάκια υπάρχουν και μικρά φακελάκια με ζάχαρη-βανίλια, με επί πλέον άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι.
ΔιαγραφήΤα βρίσκεις πολύ εύκολα!
ευχαριστω για την απαντησηδεν το ηξερα οτι υπαρχει αυτη η συσκευασια
ΔιαγραφήΑχ και να χα τώρα μερικούς με μπόλικο μελάκι και κανελίτσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Ελενάκι μου, φιλιά!
Σκέφτομαι ότι μάλλον σας έβαλα σε πειρασμό, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και σ' εσένα!
Φιλάκια
Τρελλαίνομαι για λουκουμάδες !!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι δικοί σου φαίνονται τέλειοι !
Φτάνουν και για σένα, Σοφία μου, είναι αρκετοί!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Φιλάκια
Καλό μήνα Ελένη μου, με υγεία . Οι λουκουμάδες από τα πιο αγαπημένα γλυκάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και σ΄εσένα, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΤι λες, να σας στείλω πιατάκι με ζεστούς λουκουμάδες;
Πολύ ευχαρίστως!
Οι αγαπημένοι της κόρης μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου ευχαρίστως θα απολάμβανα μερικούς τραγανούς και μελωμένους με την κανέλα σε ρόλο guest!
Στο σπίτι μας τους πασπαλίζαμε με καβουρντισμένο και κοπανισμένο σουσάμι και ήταν μια σπέσιαλ λιχουδιά, όταν μάς τους έφτιαχναν...
Καλή Κυριακή
Φιλάκια σας
Z.
Κι εγώ πολύ ευχαρίστως θα σε κερνούσα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΤο καβουρντισμένο σουσάμι δεν το συμπαθώ διότι μου θυμίζει όχι ευχάριστες προσφορές!
Έτσι το καρυδάκι είναι must!
Φιλάκια πολλά
Αυτοί ειναι λουκουμάδες Ελεν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μελάκι και κανελίτσα.
Τέλειοι όλες τις ώρες.
Καλό μήνα :)
Φιλιά
Ροδοκόκκινοι κι αφράτοι, Marion, ευχαρίστως κερνάω!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Αγαπημένο, παντός καιρού και πάσης ώρας γλυκάκι! Τα πιο απλά , τα πιο καλά! Καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι είναι, Βαγγελιώ μου, το πιο απλό, το πιο νόστιμο και το πιο αγαπημένο γλυκάκι!
Διαγραφήκαλό σου απόγευμα!
Geia sou Eleni mou apo Chicago. Trelainomai gia loukoumades, bougatses kai galaktoboureka. Auto to meigma apo vanilia-zahari me aroma portokali pos to kanoume? Panagiotis
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Παναγιώτη!
ΔιαγραφήΑυτό το μείγμα εδώ υπάρχει σε φακελάκια, έτοιμο. Περιέχει ζάχαρη, περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού, αρωματισμένη με βανίλια σκόνη και άρωμα πορτοκαλιού. Υπάρχει και με άρωμα λεμονιού.
Εάν δεν υπάρχει εκεί, μπορείς να βάλεις βανίλια, σε σκόνη ή σε υγρή μορφή και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Καλή επιτυχία σε ό τι φτιάξεις!
Χαιρετισμούς στο Σικάγο!