Η Πίτσα, πικάντικη, κλασική ή χορτοφαγική, είναι πάντα η αγαπημένη μας! Η ροδοψημένη και τραγανή ζύμη της είναι το χαρακτηριστικό της.
Τα Υλικά
Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη ζύμη που σας προτείνω και κάνετε τους δικούς
σας συνδυασμούς υλικών γέμισης, με λιγότερο ή περισσότερο τυρί. Όπως σας αρέσει!
Πάντως με ό τι κι αν τη γεμίσετε, θα είναι νοστιμότατη! Δεν υπάρχει τίποτα
καλύτερο από μια λαχταριστή σπιτική πίτσα, δεν συμφωνείτε;
Τα Υλικά
(Για τη ζύμη)
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
250mL
χλιαρό νερό
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι ή βασιλικό
Οδηγίες
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε την μισή ποσότητα χλιαρού νερού και διαλύουμε καλά
τη μαγιά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και μερικές κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε
και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε τη μαγιά σε μέρος χωρίς ρεύματα,
για να ενεργοποιηθεί.
Όταν στην επιφάνειά της σχηματιστούν φυσαλίδες, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι,
το αλάτι, το θυμάρι ή το βασιλικό και το ελαιόλαδο και σιγά σιγά-σιγά το
υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και ζυμώνουμε, μέχρι να
φτιάξουμε ένα μαλακό και απαλό ζυμαράκι, που δεν θα κολλάει.
(Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ανάλογα λίγο ακόμα χλιαρό νερό ή αλεύρι).
Βάζουμε το ζυμάρι μέσα σ΄ένα αλευρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μία καθαρή
πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κατόπιν το πιέζουμε να ξεφουσκώσει και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο,
καλύπτοντας το ταψί της πίτσας, ελαφρά λαδωμένο.
Πίτσα Πικάντικη
(Γέμιση)
2 κουταλιές σπιτική, πηχτή κέτσαπ
10-12 φέτες παστουρμάς, χωρίς το τσιμένι ή (εναλλακτικά) 12 φέτες προσούτο
Ευρυτανίας
100γραμ. πικάντικο κασέρι, τριμμένο
100γραμ. τυρί Φέτα, όχι πολύ πικάντικη
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Πίτσα μάλλον Κλασική
(Γέμιση)
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
100γραμ. τριμμένο τυρί γκούντα
100γραμ. πικάντικο τυρί Φέτα, θρυμματισμένο
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
12 ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους
1 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200-220º C, ανάλογα με το φούρνο μας.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί για πίτσα ή όποιο άλλο θέλουμε και απλώνουμε τη
ζύμη. Την πιέζουμε με τα χέρια μας ή με μια ροδέλα, για να ανοίξει καλά. Φροντίζουμε, ώστε η ζύμη μας να
έχει το επιθυμητό πάχος.
Απλώνουμε παντού πάνω στη ζύμη τον πελτέ ντομάτας ή την κέτσαπ,
πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ρίγανη.
Γέμιση 1η
Κόβουμε με το χέρι μας τις φέτες του παστουρμά και τις απλώνουμε πάνω από
το κασέρι. Καλύπτουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Γέμιση 2η
Στρώνουμε πάνω από το τριμμένο τυρί τις πιπεριές, μετά τις ντομάτες.
Κατόπιν
τοποθετούμε τις ελιές και από πάνω
θρυμματίζουμε τη Φέτα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Αλάτι δεν χρειάζεται, διότι οι ελιές και η Φέτα περιέχουν αρκετό. Αν όμως
θέλετε, πασπαλίζετε λίγο πάνω από τις ντομάτες.
Ψήνουμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρις ότου ροδίσει
η ζύμη και η επιφάνειά της.
Όταν ψηθεί, την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια με την ειδική ροδέλα ή με ένα
ψαλίδι κουζίνας.
Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά όχι καυτή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
ελαιολαδο ποσυμαριο θα βαλουμε στο ζυμαρι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΔιαγραφήΕλαιόλαδο δεν βάζουμε σ΄αυτό το ζυμάρι αλλά μόνο στο ταψί.
Ολες οι γεμισεις ειναι μια και μια. Ειδικα αυτη με τον παστουρμα θελω πολυ να την δοκιμασω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σπιτικη πιτσα δεν συγκρινεται με καμια αλλη!!!
Χρυσαυγή μου, συμφωνώ μαζί σου!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη!
Καλή σου μέρα!
Φιλάκια
Αν συμφωνούμε λέει;;; Παστουρμαδοπιτσα ουάουυυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερνάω, Αριάδνη!
ΔιαγραφήΜέχρι να έρθεις, θα είναι έτοιμη!
Καλημέρα Ελένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σπιτική πίτσα είναι από τις καλύτερες... εμείς, έχουμε πια καταργήσει τις έτοιμες γιατί δεν συγκρίνεται η νοστιμιά τους με τη σπιτική που είναι και πιο υγιεινή! Η δική σου έγινε λαχταριστή!!! Γεια στα χέρια σου!
Καλημέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΠολύ καλά κάνατε που καταργήσατε του εμπορίου. Οι σπιτικές είναι το κάτι άλλο!
Άσε που μπορείς να κάνεις όποια επιλογή γέμισης θέλεις!
Φιλιά
Στη πίτσα λέμε πάντα ΝΑΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠικάντικη, κλασσική.....δεν έχει σημασία!!
Καλημέρα Ελένη!!
Μπράβο, Πέπη! Αυτό είναι αγάπη!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Τι χορταστικές πίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφή... αυτή με τον παστουρμά μέ... ζάλισε, φτιάξε την διπλή και χτυπώ το κουδούνι!
Φιλάκια πολλά!
Ζ.
Ζ.
Καλημέρα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΕπιφυλάσσομαι, να σου φτιάξω μία όμοια!
Πολλά φιλιά!
Αρκετά διαφορετική από τη ζύμη που χρησιμοποιώ εγώ. Θα τη δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ απλή, εύκολη και γίνεται τραγανή!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
Γεια σου helen,
ΑπάντησηΔιαγραφήπραγματικα ξετρελαθηκα....με ολες!!!!Το βράδυ θα τιμησω το ζυμαρι σου(από πανω δεν ξερω τι θα πρωτο βαλω...),πιτσα night!!!!!!
Καλο σου κου!!!!
Καλή επιτυχία, όποια και να φτιάξεις!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
Μαγική η συνταγή σου Ελενάκι μου!το ζυμαράκι δείχνει απίστευτο..κι εμείς έχουμε καταργήσει το delivery style γιατί δεν μας πάει το απέξω ούτε στη γεύση ούτε στη ψυχολογία!είχα καιρό να σε-σας δω μετά το ατύχημα που είχε η μητέρα μου με τα κατάγματα και τώρα που είναι όλα πιό καλά επέστρεψα στη γειτονιά μας!πολλά πολλά φιλάκια και ευχαριστούμε για τις σούπερ πίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Καίτη!
ΔιαγραφήΠεραστικά στη μαμά σου, να είναι σιδερένια!
Καλώς μας ξανάλθες, θα χαρώ πολύ να τα λέμε τακτικά!
Φιλιά πολλά
Σε καμία "εκδοχή" πίτσας, εμείς οικογενειακώς δεν λέμε ΟΧΙ, Ελένη μου, οπότε ότι και να σου πω...θα είναι πως με ξεσήκωσες απόψε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς.
Πηνελόπη μου, πολύ καλά κάνετε! Κι εγώ μαζί σας, αν και ξέρεις ότι πρέπει να τις αποφεύγω!
ΔιαγραφήΠάντως αν φτιάξεις, μη με ξεχάσεις!
Σας φιλώ!
καλώς σας βρήκα και πάλι...μου αρέσουν οι πίτσες
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίκαμε κι εμείς, Δελφινάκι!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Υπέροχες οι πίτσες σου Ελένη με αγαπημένα υλικά .Φτιάχνω και εγώ τακτικά πίτσα στο σπίτι είναι πολύυυυυ καλύτερη από την έτοιμη και ξέρεις τι έχει μέσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως που αποφεύγεις τις έτοιμες. Οι σπιτικές είναι καταπληκτικές!
Φιλάκια
Πολύ νόστιμες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ παστουρμάς δίνει ιδιαίτερη γεύση! ΄Εχεις email?
Έχω πολλες ερωτήσεις να σου κάνω για τα ταξίδια σου.
Πολλούς χαιρετισμούς απο Βερολίνο
Σ΄ευχαριστώ πολύ ανώνυμε/η και καλώς ήλθες στη σελίδα μου!
ΔιαγραφήΤο mail είναι : tataxidiamou@yahoo.com
Πολλούς χαιρετισμούς από την Ελλάδα!
Δώσε μου πίτσα και πάρε μου την ψυχή... μα τι ζυμαρι ε ιναι αυτό που βλέπω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή