Καλωσορίζοντας τα πρώτα μήλα, που κόκκινα και λαχταριστά έκαναν την
εμφάνισή τους στις αγορές έφτιαξα μικρά, πανεύκολα, τραγανά Μηλοπιτάκια!
Έκλεισα το υπέροχο άρωμά τους μέσα σε μπισκοτένια ζύμη, το ενίσχυσα με την
αγαπημένη κανέλα και τα γλύκανα με μαύρη σταφίδα και ελάχιστη κόκκινη μαρμελάδα!
Αυτός ο συνδυασμός των υλικών μας άρεσε πολύ και ιδιαίτερα το γεγονός ότι
απουσίασε η ζάχαρη εντελώς, τόσο από τη ζύμη όσο και από τη γέμιση.
Κι όμως η γεύση τους ήταν εξαιρετική!
Τα Υλικά
(Για 15 μηλοπιτάκια)
Για τη Ζύμη
150γραμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το άνοιγμα της ζύμης
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1 αυγό
2 κουταλιές μέλι ανθέων
3 κουταλιές φρέσκο γάλα, κρύο
1 κουταλιά κονιάκ
Για τη Γέμιση
2 μέτρια μήλα ποικιλίας Στάρκιν, τριμμένα στον τρίφτη
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½ φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
2 ½ κουταλιές μαρμελάδα βανίλιας
Επί πλέον
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1κουταλάκι τριμμένη κανέλα
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέσα
σ΄ένα μπολ και τα ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε
ένα φύλλο μετρίου πάχους. Με μία κουπ, διαμέτρου 6εκ. κόβουμε 30 στρογγυλά πιτάκια,
χρησιμοποιώντας και τα περισσεύματα της ζύμης.
Τα ψήνουμε στον αέρα στους 160º C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ροδίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα διακοσμούμε
με ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα.
Τα απολαμβάνουμε φρέσκα, γιατί δεν περισσεύουν για την επομένη ημέρα! Μα και να περισσεύσουν, είναι υπέροχα!
Καλή επιτυχία!
Πολύ όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μας νύχτα :)
Ευχαριστώ, Αιάδνη!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα!
Ωωωωωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά!!!
Γεια στα χέρια σου Ελενάκι!
Φιλιά!
Έλενά μου, ευχαριστώ! Έγιναν καταπληκτικά και με φυσικά γλυκαντικά.
ΔιαγραφήΦιλάκια
Πανέμορφα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με πολύ ωραία και αρωματική ζύμη, έτσι όπως εμένα τουλάχιστον μου αρέσουν οι ζύμες.
Καταγράφεται...
Χαιρετισμούς πολλούς.
Ευχαριστώ, Πηνελόπη μου, να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΕίναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους!
Καλό σας απόγευμα!
Μοσχομυριστά και λαχταριστά τα μηλοπιτακια σου Ελένη! Καλό μήνα να έχεις με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα, με υγεία!
Δείχνουν εξαιρετικά Ελένη και με τέτοια υλικά είμαι σίγουρη ότι θα είναι απίθανα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή τη ζύμη τη λάτρεψα!
Φιλιά
Η ζύμη τους είναι τραγανή και μπισκοτένια!
ΔιαγραφήΘα αρέσουν πολύ και στις κούκλες σου!
Φιλάκια, Ερμιόνη μου!
Γεια σου Ελενη,
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινονται τελεια,ζηλεψα τη ζυμη!!!!Κραταω τη συνταγη!!!!
φιλια!!!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ! Μέχρι να τα δοκιμάσεις, σε κερνάω από τα δικά μου!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Νοστιμότατα έγιναν Ελένη μου ...πολύ λαχταριστά!!!! Και η ζύμη και η γέμιση έδωσαν νοστιμότατο αποτέλεσμα ...είμα σίγουρη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!
Πράγματι είχαν επιτυχία, Κική μου! Έγιναν νοστιμότατα και αρωματικά!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Φιλάκια
Εξαιρετικά, απ' όλες τις πλευρές!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Ελένη μου :)
Ευχαριστώ πολύ, Γιώργο!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα να έχουμε!
θελω να τα κανω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία! Περιμένω εντυπώσεις!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Καλησπέρα! Τα μηλοπιτάκια σου φαίνονται λαχταριστά και σκέφτομαι να δοκιμάσω να τα φτιάξω! Ηθελα να σε ρωτήσω αν η ζύμη περιέχει και αυγό. Στη φωτογραφία μοιάζει σαν να υπάρχει,αλλά δεν είμαι σίγουρη. Σε ευχαριστώ πολύ, Χριστίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, όντως υπάρχει ένα αυγό! Όμως και χωρίς αυτό η ζύμη γίνεται μπισοτένια.
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Καλησπέρα . Υπέροχα , φανταστική ζύμη και γεύση !!!Εευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη!
ΔιαγραφήΕλπίζω να τα λέμε συχνά!
Καλό σου απόγευμα