Ένα πανεύκολο παγωτό, που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, αφράτο και νόστιμο, με την απίθανη γεύση του Cheesecake!
Για όσους λατρεύουν τα σπιτικά παγωτά και αγαπούν το Cheesecake.
Σερβίρεται χωρίς ή με έξτρα Μαρμελάδα Φράουλα ή πασπαλισμένο με άγλυκο κακάο ή συνοδεύει τις κρέπες και τα φρουτένια καλοκαιρινά κέικ μας! Δοκιμάστε το!
Για όσους λατρεύουν τα σπιτικά παγωτά και αγαπούν το Cheesecake.
Σερβίρεται χωρίς ή με έξτρα Μαρμελάδα Φράουλα ή πασπαλισμένο με άγλυκο κακάο ή συνοδεύει τις κρέπες και τα φρουτένια καλοκαιρινά κέικ μας! Δοκιμάστε το!
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι/250ml γάλα εβαπορέ
1 κουτί Μόρφατ, κρύο, από το ψυγείο
200γραμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές λικέρ φράουλα ή κεράσι
200γραμ. σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα
Οδηγίες
Βάζουμε τη Μόρφατ στο ψυγείο και το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη, μέχρις ότου
αρχίσει να παγώνει.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα Μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και
τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατεύσουν.
Μετά προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τελευταία προσθέτουμε το παγωμένο γάλα εβαπορέ και δυναμώνουμε την ταχύτητα
του μίξερ. Χτυπάμε για δέκα περίπου λεπτά. Η κρέμα μας θα έχει γίνει πολύ
αφράτη!
Ρίχνουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι και το βάζουμε στην
κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες!
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε για δέκα λεπτά εκτός ψυγείου.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε για δέκα λεπτά εκτός ψυγείου.
Μετά το απολαυμβάνουμε!
πολύ ωραίο παγωτακι...υπέροχη γευση καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζέστη θέλει το παγωτάκι της!
ΔιαγραφήΚαλημέρα, Αναστασία και καλή εβδομάδα!
Καλή Κυριακή Ελένη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο παγωτό και εύκολο!!
Αν είναι εύκολο και νόστιμο θα το αγαπήσουμε πιο πολύ!
ΔιαγραφήΚαλημέρα, Ξανθή μου, και καλή εβδομάδα!
Ένα παγωτό συνήθως έρχεται να καλμάρει τις καυτές δονήσεις των υψηλών θερμοκρασιών.Αλλά και να ηρεμήσει τις άτακτες συναισθηματικές μας εξάρσεις.Είναι ένα γλύκισμα που τρώγεται πια χειμώνα -καλοκαίρι.Απενοχοποιήθηκε στα μάτια των υπερπροστατευτικών μανάδων προς μεγάλη χαρά και ικανοποίηση των μικροτέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα παγωτό που στη θέα της βελούδινης όψης του και μόνο μαγεύεσαι.Στα κανάλια του δρόμου που χαράσσει ένα κουτάλι ανιχνεύεις τις κουκουλωμένες εκπλήξεις.Εγκαινιάζεις στην ψυχή σου πάντα απρόσμενα συναισθήματα.Γιατί η νοστιμιά του είναι αναπάντεχα απύθμενη .Επίκαιρη,αστείρευτη και ασυγκράτητη.
Πώς ένα παγωτό που στην αδράνεια μιας κατάψυξης έχει τη δύναμη να ΄΄κυβερνά΄΄τις γευστικές ανησυχίες?Να οδηγεί τα ΄΄θέλω΄΄μας στο σαφάρι των πυρακτωμένων οδών που περπατάμε?
Καλή Κυριακή Ελένη μου!!Στέλνω πολλά, πολλά φιλιά!
Καλημέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΣήμερα με εξέπληξες! Πού να φανταστώ ότι ένα παγωτάκι άλλες φορές ηρεμεί τα συναισθήματά μας και άλλες πάλι εντείνει τα "θέλω" μας! Μαγική η δύναμή του!
Να είσαι καλά, καλή μου φίλη, που τόσο παραστατικά παρουσίασες αυτό το λαχταριστό γλυκάκι, χαρά μικρών και μεγάλων!
Καλή και ήρεμη εβδομάδα1
Φιλάκια πολλά
Γειά σου Ελένη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γοήτευσε η ευκολία του παγωτού σου και με ενθουσίασε η φραουλένια μαρμελάδα μέσα σε αυτό.
Θα το σέρβιρα σίγουρα με μπισκοτάκια για να ολοκληρωθεί η γεύση cheese cake !!!
Τη δροσιά του να έχεις!! Τέλεια ιδέα η μαρμελάδα!!
Φιλιά και καλή Κυριακή!
Είδες, Χρυσαυγή μου, είχε και την έκπληξή του, σκεπασμένη επιμελώς!
ΔιαγραφήΔεν πρέπει όμως να ανακατευθεί πάρα πολύ, απλά να σκεπαστεί, για να μην αφομοιωθεί από την κρέμα. Βέβαια αν προσθέσεις λίγη ακόμα στο σερβίρισμα, γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον.
Όσο για τα μπισκοτάκια, δεν διαφωνώ καθόλου!
Καλή και ήρεμη εβδομάδα!
Φιλάκια
υπεροχο μπραβο σας!!!μπορω να ρωτησω με την παγωτομηχανη πως μπορω να το κανω ευχαριστω πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή/έ ανώνυμη/ε,
Διαγραφήλυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορώ να σου δώσω οδηγίες για παγωτομηχανή, γιατί δεν χρησιμοποιώ.
Ίσως διαβάζοντας τις οδηγίες που σου δίνει για άλλες συνταγές, τολμήσεις να δοκιμάσεις να φτιάξεις και αυτό το παγωτό.
Καλή επιτυχία!
Καλή σου μέρα
Υπέροχο και ξεχωριστό το παγωτάκι σου Ελενάκι μου, με το τυρί κρέμα να δίνει την ιδιαίτερη πινελιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ σαν ιδέα!
Φιλιά, καλό απόγευμα!!
Καλημέρα, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΌντως το τυρί, εκτός από ότι του χαρίζει διαφορετική γεύση, το κάνει και περισσότερο κρεμώδες. Και στο ψυγείο δεν κρυσταλλώνει.
Σ' ευχαριστώ πολύ.
Καλή σου μέρα
Φιλάκια
Πρέπει να είναι θεϊκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και πολύ εύκολο!
Ξέρεις τι γίνεται τώρα Ελένη μου... έχω όλα τα υλικά και ψήνομαι να πάω σφαίρα στην κουζίνα να το φτιάξω!
Έχω και αδυναμία σε οτιδήποτε σχετίζεται με cheesecake!
Φιλιά πολλά!
Είναι όντως πολύ εύκολο αλλά θέλει δυνατό μίξερ, να γίνει η κρέμα πολύ αφράτη!
ΔιαγραφήΑν το φτιάξεις, Ερμιόνη μου, σας εύχομαι καλή απόλαυση!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Φιλάκια πολλά!
Ελένη μου υπέροχο! Επιτέλους ένα παγωτό που τα υλικά υπάρχουν στο σπίτι και δεν θέλει παγωτομηχανή! Μπράβο γλυκιά μου! Εγώ θα βάλω σύκο γλυκάκι που μου αρέσει!!!! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα γινόταν καλύτερο με την παγωτομηχανή.
ΔιαγραφήΚαι με το μίξερ γίνεται αφράτο αλλά θέλει να μείνει λίγο εκτός ψυγείου, πριν σερβιριστεί, για να μαλακώσει.
Και βέβαια μπορείς να βάλεις ό τι γλυκό κουταλιού σου αρέσει.
Καλή σου μέρα!
Φιλάκια
Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ! Μαρμελάδα φραουλίτσα γι αυτό το εξαιρετικό παγωτό.
Χώρια που δεν θέλει και πολλά-πολλά!
Φιλάκια Ελένη μου, ευχαριστώ για τη συνταγή.
Z.
Είχα φρουλίτσα σπιτική που ήταν και αρωματική! Έτσι πρόσθεσα αυτές τις "ντροπαλές" πινελιές για να μου θυμίζουν κάποιο παγωτό που έτρωγα μικρή. Βλέπεις, τα χρώματα και τα αρώματα πάντα μας ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, καλή μου Ζαμπία, και καλή εβδομάδα!
Φιλάκια
Φαίνεται υπέροχο,
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητήρια και καλή συνέχεια,
θα έρχομαι συχνά, αφού θα σε βλέπω
από τα αγαπημένα μου.
Ελένη, είδα σπιτικό παγωτό και εννοείται ότι ήρθα τρέχοντας!! Νομίζω ότι η προσθήκη κρέμας τυριού σε ένα παγωτό, του δίνει πιο ωραία υφή. Ιδανικό για εκείνους που αγαπούν τις γεύσεις που θυμίζουν cheesecake.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα.
Τι ωραία ιδέα για παγωτό! Ειδικά για μένα που λατρεύω το τσιζκέικ! Είμαι σίγουρη ότι θα έχει υπέροχη υφή αλλά και τέλεια γεύση με το τυρί κρέμα! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή