Ένα πανεύκολο γλυκάκι, ιδανικό για αρχάριες, με χρώμα ρόδινο και κόκκινο άλικο, άκρως καλοκαιρινό,
πολύ δροσερό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων!
Συνδυάζει τα τραγανά φρέσκα κεράσια με την απαλή υφή μιας παγωμένης κρέμας.
Είναι ένα ευπρόσδεκτο κέρασμα, δίχρωμο και εντυπωσιακό, υγιεινό και διαιτητικό!
Απολαύστε το ή κεράστε το!
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι των 200γραμ με 2% λιπαρά
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
(Νερό ζεστό και κρύο)
½ κιλό κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα στη μέση
3 κουταλιές ζάχαρη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το ζελέ κεράσι, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να
κρυώσει.
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα κεράσια. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε
τα κουκούτσια και τα κόβουμε στη μέση.
Στο υπόλοιπο ζελέ προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι και χτυπάμε με το σύρμα
ή το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα ρόδινο
μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να περιμένει εκτός ψυγείου.
Όταν βεβαιωθούμε ότι το ζελέ με τα κεράσια έχει πήξει, βγάζουμε τη φόρμα
από το ψυγείο και προσθέτουμε σιγά-σιγά με μία κουτάλα το μείγμα με το γιαούρτι.
Αν το προσθέσουμε όλο μαζί, θα «σπάσει» το ζελέ με τα κεράσια και το νέο ζελέ θα φτάσει μέχρι τη
βάση της φόρμας. Αν συμβεί αυτό, το γλυκό μας δεν θα είναι εμφανίσιμο!
Σκεπάζουμε τη φόρμα με αντικολλητική μεμβράνη και τη βάζουμε αρκετές ώρες
στο ψυγείο (τουλάχιστον 5-6 ώρες).
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, βάζουμε τη φόρμα για μερικά λεπτά μέσα σε
ένα μπολ με ζεστό νερό-προσοχή: να μην πάει νερό στο ζελέ. Θα δούμε το ζελέ να έχει ξεκολλήσει από τη φόρμα.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με μία πιατέλα, κρατάμε τα δύο σκεύη σταθερά με τις παλάμες
μας και αναποδογυρίζουμε.
Κόβουμε το γλυκό και το απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία.
TIPS
- Μπορούμε να μοιράσουμε το γλυκό απ’ αρχής μέσα σε ατομικά μπολάκια.
- Αν θέλουμε κάνουμε το γλυκό μας τρίχρωμο: αφού πήξει το ζελέ με το γιαούρτι, προσθέτουμε δύο δόσεις κρέμας ζαχαροπλαστικής που θα φτιάξουμε με δύο φακέλους κρέμας σε σκόνη και 800 ml γάλα (ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της κρέμας). Μπροσθέτουμε στην κρέμα και λίγα θριμματισμένα μπισκότα.
- Πριν προσθέσουμε την κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, ανακατεύοντας συνεχώς, να μην κάνει κρούστα.
Δροσερό το γλυκάκι σου, Ελένη! Το ζήλεψα! Με αυτήν την ζέστη που επιμένει και θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα, όπως λένε, είναι το καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Ευχαρίστως, σε κερνάω, Ειρήνη μου, για να δροσιστείς!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Φιλιά
Είσαι φανταστική, το έχω ξαναπεί.....αξεπέραστη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!!
Να είσαι καλά, Λίλα μου!
ΔιαγραφήΦιλιά
To pio drosero kalokairino glyko!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalimera!!
Να συμπληρώσω εγώ, εύκολο και νόστιμο πολύ!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Πέπη!
Δροσερό γλυκάκι και ό,τι καλύτερο για την εποχή... το λατρεύω!! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως είναι πολύ αγαπημένο!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ, Κική μου!
Φιλιά
Ομορφο και δροσερο το γλυκακι σου Ελενη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρεπει για την ζεστη που πλακωσε!
Καλο Σ/Κ!
Αυτή την εποχή τα παγωτά και τα γλυκά ψυγείου είναι τα αγαπημένα μας!
ΔιαγραφήΜας δροσίζουν και μας ευχαριστούν!
Φιλιά
Ελενάκι μου το γλυκάκι σου είναι τόσο όμορφο εμφανισιακά, όσο και γευστικά είμαι σίγουρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα δροσερό γλυκάκι, που θα μας βοηθήσει να αντέξουμε τις ζέστες που ήδη ξεκίνησαν στην Ελλάδα!!
Φιλιά, καλό τριήμερο!
Να είσαι καλά, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΚαλό τριήμερο, χαρούμενο και ξεκούραστο!
Φιλιά
Δεν προλαβαίνω να σημειώνω τα γλυκά σου βρε Ελένη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι δροσερό και όμορφο που είναι και αυτό!
Να δω πότε θα τα κάνω όλα αυτά τα ωραία που μας παρουσιάζεις!
Φιλιά!
Με τιμάς πολύ, Ερμιόνη μου, που εμπιστεύεσαι τις συνταγές μου! Να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΚι εγώ έχω κρατήσει πολλές δικές σου συνταγές και θα τις δοκιμάσω.
Ειδικά τα μπισκότα σου τα έχω λατρεύσει.
Φιλάκια πολλά
Εύκολο, νόστιμο, εμφανίσιμο! Τι άλλο θέλει κανείς από ένα γλυκάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Βαγγελιώ μου!
ΔιαγραφήΥπέροχο είναι Ελένη μου μου αρέσει πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια καλό ΣΚ!
Πολύ αγαπημένο, Έρη μου, και καλοκαιρινό.
ΔιαγραφήΌλοι έχουν μια σχετική συνταγή!
Φιλάκια
Ελενάκι μου το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό που θα τρελάνει κόσμο!!συγχαρητήρια και για το food presentation!!καλό τριήμερο και πολλά φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ, Kate! Πρέπει να προσέχουμε και την παρουσίαση, γιατί έτσι αναδεικνέται ό τι φτιάχνουμε.
ΔιαγραφήΚαλό τριήμερο, χαρούμενο και ... θαλασσινό!
Φιλιά
Υπέροχο γλυκάκι που το φτιάχνω κι εγώ αρκετά συχνά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σαββατοκύριακο!!!
Τελικά αυτό το γλυκάκι είναι πολύ δημοφιλές!
ΔιαγραφήΚαλό τριήμερο, Marie-Anne!
Πω πω τι δροσερό και εμφανίσιμο ,πως θα ήθελα ενα κομματάκι τωρα με τη ζέστη,είναι εύκολο θα το δοκιμάσω ,καλη Κυριακή φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ εύκολο, αρκεί να περιμένεις να πήξει καλά κάθε ζελέ.
ΔιαγραφήΈτσι το γλυκό αποκτά ωραία εμφάνιση.
Καλή σου μέρα.
Εξαιρετικό, εύκολο και πολύ δροσιστικό γλυκάκι! Μ' αρέσει και η δίχρωμη και η τρίχρωμη εκδοχή του! Μπράβο, Ελενάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Κι εγώ συνηθίζω και τις δύο εκδοχές και μας αρέσουν.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, Αναστασία μου!
Καλή σου μέρα!
Φιλιά
Πανέμορφο, λαχταριστό και το καταλληλότερο για καλοκαιρινές σούπερ γεύσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Ελένη μου!
Z.
Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη!
ΔιαγραφήΚερνάω εύκολο και δροσερό γλυκάκι!
Φιλάκια πολλά!
Συγχαρητηρια το εκανα πανευκολο δροσερο υπεροχο και λαιτ ευχαριστουμε φωτο δεν προλαβα να βγαλω θα το ξανακανω συντομα!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια υπέροχο δροσερό λαιτ οτι πρέπει για τώρα τοκαλοκαιράκι ευχαριστούμε για την συνταγούλα
ΑπάντησηΔιαγραφή