Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο Kabab - Chicken Kabab

Ένα αγαπημένο πιάτο που συνηθίζουμε να το παραγγέλνουμε απ' έξω. Όταν, όμως, κάποιος δοκιμάσει το σπιτικό Kabab, θα εκτιμήσει πάρα πολύ την εξαιρετική νοστιμιά και υπέροχα αρώματά του! Θα πει ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση!
Είναι και πανεύκολο, διότι ετοιμάζεται από πριν και ψήνεται εύκολα και γρήγορα πάνω σε μαντεμένια πλάκα, μέσα στο σπίτι ή στο BBQ της  βεράντας μας! Αλλά και στο εξοχικό είναι το ιδανικό μεσημεριανό ή βραδινό της οικογένειας ή ένας υπέροχος μεζές για την παγωμένη μπίρα της συντροφιάς μας.
Το ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή για να είναι για όλους μια λαχταριστή έκπληξη!


Τα Υλικά
(Για τρεις μερίδες)

1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα, κομμένο σε κιμά
½ κουταλάκι τζίντζερ, σκόνη
½ κουταλάκι τριμμένους σπόρους κύμινου
1 μικρό κρεμμύδι
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο έξτρα
2 κουταλιές κρύο νερό
1 μέτριο αυγό
½ μακριά καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 κορυφές φρέσκου δυόσμου ή κόλιανδρου
70γραμ. τριμμένη φρυγανιά (περίπου)

Για το σερβίρισμα

6 λεπτές, μέτριες Αραβικές πίτες
Σπιτική κέτσαπ ή του εμπορίου
Μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο φετάκια
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
2-3 κορυφές φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένες

Οδηγίες

Ρίχνουμε μέσα στο μπέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το δυόσμο, το ελαιόλαδο και το νερό και τα πολτοποιούμε.




Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα χορταρικά, το αυγό, ελαφρά χτυπημένο, αλάτι και πιπέρι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα μας πρέπει να είναι μαλακό.







Πλάθουμε τα Kabab στο γνωστό σχήμα, τα καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε για δύο περίπου ώρες μέσα στο ψυγείο, να αναμειχθούν οι γεύσεις και να σφίξουν.








Πριν τα ψήσουμε, τα λαδώνουμε ελαφρά. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή πάνω σε καλά ζεσταμένη μαντεμένια πλάκα.







Τα σερβίρουμε πάνω σε ζεστές Αραβικές πίτες με λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού, πασπαλισμένες με γλυκιά πάπρικα, αλάτι  και τριμμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Ραντίζουμε με αρωματικό ελαιόλαδο.


Καλή όρεξη!


26 σχόλια:

  1. Οι κάθετες και οι οριζόντιες γραμμές ,που υπόσχονται την καλαισθησία σε ένα ψημένο κρέας,δεν είναι τίποτε άλλο από γραμμές πλεύσης για ένα ατελείωτο ταξίδι στον κόσμο της γεύσης.
    Με μικρές,αλλά αναμενόμενες εκρήξεις νοστιμιάς από τα ποικίλα μυρωδικά,με το απαλό άγγιγμα του αρωματισμένου ελαιόλαδου και την προσεγμένη ,καλαίσθητη εμφάνιση,το πιάτο αυτό είναι η κρυφή ή η φανερή? μας προτίμηση.
    Από τα χεράκια σου λοιπόν Ελένη μου το απόλυτο πιάτο ανατολίτικης κουζίνας,με εμφανείς τις πινελιές από την προσωπική σου παρέμβαση.Απαραίτητη πάντα για να δώσει το απαιτούμενο τέλειο αποτέλεσμα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, καλή μου φίλη!
      Λατρεύουμε την ανατολίτικη κουζίνα και τα αρώματα που χρησιμοποιεί! Γι' αυτό το λόγο πολλές φορές μαγειρεύω πιάτα ανατολίτικα ή τα τρώμε εδώ στα τοπικά εστιατόρια.
      Φωτεινή μου, πολύ θα ήθελα να σε κεράσω μεζεδάκι με "προσωπική παρέμβαση!"
      Καλό μήνα και καλή εβδομάδα από αύριο!
      Φιλάκι πολλά

      Διαγραφή
  2. Ελένη, συμφωνώ με τον πρόλογό σου. Ιδανικό το φαγάκι αυτό, για καλοκαιρινές συνάξεις στην βεράντα. Νοστιμιά και ευκολία, στον κατάλληλο συνδυασμό!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, Ειρήνη μου! Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις. Λίγο παγωμένο κρασάκι ή ένα ποτήρι μπύρα το συνοδεύει εξαιρετικά!
      Καλό απόγευμα!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Πράγματι ιδανικό φαγάκι για καλοκαιρινές μαζώξεις!!!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, φοβερό ! Και μέσα στα αρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολο, θέλει ζύμωμα και ψήσιμο!
      τρώγεται ζεστό, αν και σχεδόν κρύο είναι νοστιμότατο.
      Φιλάκια, Μάρθα μου!

      Διαγραφή
  5. Τι καταπληκτικό φαγάκι!
    Και ποιος δεν αγαπά το κοτόπουλο με τα τόσα πρόσωπα;;
    Πολύ καλοκαιρινό φαγάκι, ότι πρέπει για να το μοιραστούμε με καλή παρέα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως, Ερμιόνη μου, είναι φαγητό της καλής παρέας.
      Εάν όμως φάνε και παιδιά, καλό είναι να μην βάλουμε καυτερή πιπερίτσα.

      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  6. Αντε να αντισταθείς σ' αυτά τα πικάντικα και πεντανόστιμα κεμπάμπ!!
    Γεια στα χέρια σου Ελενάκι μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάμπτονται όλες οι αντιστάσεις, Έλενά μου!
      Κι όταν ψήνονται, γεμίζει η ατμόσφαιρα αρώματα!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Ελενάκι τέλειο φαγάκι και τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησες του πηγαίνουν τρέλα!!!Μπράβο!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ, Ελενάκι!
      Τα μπαχαρικά είναι απαραίτητα στην ανατολίτικη κουζίνα αλλά και τα ρωματικά.
      Αυτά δίνουν ξεχωριστή νοστιμιά.

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Νόστιμο, καλοφτιαγμένο, γεμάτο αρώματα -τα λατρεύω- και τέλεια παρουσιασμένο!
    Στα κάρβουνα θα αναδύεται η πληθώρα των γεύσεων του.

    Καλό βράδυ Ελένη μου!
    Ο ήλιος σας στο δειλινό κρατά πιο πολύ αυτή την εποχή;
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Ζαμπία!
      Όντω, όταν ψηθούν στα κάρβουνα, γίνονται νοστιμότερα αλλά χρειάζονται προσοχή, γιατί δεν περιέχουν λίπος και μπορεί να μας καούν.
      Κι εγώ λατρεύω όλα τα μπαχαρικά και τα αρωματικά.

      Φιλάκια πολλά

      ΥΓ. Η δύση κάποιες μέρες είναι πανέμορφη, γεμάτη χρώματα αλλά ο ήλιος πάντα ανατέλει και δύει πάρα πολύ γρήγορα!
      Δες εδώ μερικές φωτογραφίες:
      http://helengrblog.blogspot.gr/2011/10/blog-post_08.html

      Διαγραφή
  9. πολύ ωραία συνταγή..να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως λάτρης του κοτόπουλου αλλά και των κεμπάπ, ξελιγώθηκα!!! Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Και τι δεν θα 'δινα για να είχα την πιατέλα! :-)
    Πολλα φιλάκια, Ελένη μου!!! Και πάντα τέτοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολο, Αναστασία μου! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρεύσεις!
      Κι εγώ πολύ θα ήθελα να σου στείλω ολόκληρο το πιάτο!
      Ευχαριστώ!

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  11. Mou trexoun ta salia!!
    Tha to ftiaxo apo vdomada!!!
    Filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου, ξαναφτιάξαμε! Έλα να δοκιμάσεις, προλαβαίνεις!
      Περιμένω εντυπώσεις.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Σαν το σπιτικό φαγητό δεν έχει! Πολύ ωραία συνταγή! Ελαφριά και πεντανόστιμη!Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες, Create Taste!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  13. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, ακόμη και στο γκριλ του οικιακού φούρνου, πόσο μάλλον πάνω σε κάρβουνα ή BBQ Ελένη μου.
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, Πηνελόπη μου, και στο γκριλ του φούρνου μας γίνεται νοστιμότατο!
      Μόνο που στο μαντέμι ή τη σχάρα αποκτά ραβδώσεις και γίνεται πιο εντυπωσιακό!

      Καλό μήνα, καλή μου φίλη, και καλή εβδομάδα!
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή