Ένα αγαπημένο πιάτο που συνηθίζουμε να το παραγγέλνουμε απ' έξω. Όταν, όμως,
κάποιος δοκιμάσει το σπιτικό Kabab, θα εκτιμήσει πάρα πολύ την
εξαιρετική νοστιμιά και υπέροχα αρώματά του! Θα πει ότι δεν υπάρχει καμία
σύγκριση!
Είναι και πανεύκολο, διότι ετοιμάζεται από πριν και ψήνεται εύκολα και
γρήγορα πάνω σε μαντεμένια πλάκα, μέσα στο σπίτι ή στο BBQ της βεράντας μας! Αλλά
και στο εξοχικό είναι το ιδανικό μεσημεριανό ή βραδινό της οικογένειας ή ένας υπέροχος
μεζές για την παγωμένη μπίρα της συντροφιάς μας.
Το ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή για να είναι για όλους μια λαχταριστή
έκπληξη!
(Για τρεις μερίδες)
1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα, κομμένο σε κιμά
½ κουταλάκι τζίντζερ, σκόνη
½ κουταλάκι τριμμένους σπόρους κύμινου
1 μικρό κρεμμύδι
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο έξτρα
2 κουταλιές κρύο νερό
1 μέτριο αυγό
½ μακριά καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 κορυφές φρέσκου δυόσμου ή κόλιανδρου
70γραμ. τριμμένη φρυγανιά (περίπου)
Για το σερβίρισμα
6 λεπτές, μέτριες Αραβικές πίτες
Σπιτική κέτσαπ ή του εμπορίου
Μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο φετάκια
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
2-3 κορυφές φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο με άρωμα πιπεριού
Οδηγίες
Ρίχνουμε μέσα στο μπέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το δυόσμο, το
ελαιόλαδο και το νερό και τα πολτοποιούμε.
Πλάθουμε τα Kabab στο γνωστό σχήμα, τα
καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε για δύο περίπου ώρες μέσα στο
ψυγείο, να αναμειχθούν οι γεύσεις και να σφίξουν.
Πριν τα ψήσουμε, τα λαδώνουμε ελαφρά. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή πάνω σε
καλά ζεσταμένη μαντεμένια πλάκα.
Τα σερβίρουμε πάνω σε ζεστές Αραβικές πίτες με λεπτοκομμένες φέτες
κρεμμυδιού, πασπαλισμένες με γλυκιά πάπρικα, αλάτι και τριμμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Ραντίζουμε με αρωματικό ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!
Οι κάθετες και οι οριζόντιες γραμμές ,που υπόσχονται την καλαισθησία σε ένα ψημένο κρέας,δεν είναι τίποτε άλλο από γραμμές πλεύσης για ένα ατελείωτο ταξίδι στον κόσμο της γεύσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μικρές,αλλά αναμενόμενες εκρήξεις νοστιμιάς από τα ποικίλα μυρωδικά,με το απαλό άγγιγμα του αρωματισμένου ελαιόλαδου και την προσεγμένη ,καλαίσθητη εμφάνιση,το πιάτο αυτό είναι η κρυφή ή η φανερή? μας προτίμηση.
Από τα χεράκια σου λοιπόν Ελένη μου το απόλυτο πιάτο ανατολίτικης κουζίνας,με εμφανείς τις πινελιές από την προσωπική σου παρέμβαση.Απαραίτητη πάντα για να δώσει το απαιτούμενο τέλειο αποτέλεσμα!
Καλό Σαββατοκύριακο!!Φιλιά πολλά,πολλά.
Καλησπέρα, καλή μου φίλη!
ΔιαγραφήΛατρεύουμε την ανατολίτικη κουζίνα και τα αρώματα που χρησιμοποιεί! Γι' αυτό το λόγο πολλές φορές μαγειρεύω πιάτα ανατολίτικα ή τα τρώμε εδώ στα τοπικά εστιατόρια.
Φωτεινή μου, πολύ θα ήθελα να σε κεράσω μεζεδάκι με "προσωπική παρέμβαση!"
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα από αύριο!
Φιλάκι πολλά
Ελένη, συμφωνώ με τον πρόλογό σου. Ιδανικό το φαγάκι αυτό, για καλοκαιρινές συνάξεις στην βεράντα. Νοστιμιά και ευκολία, στον κατάλληλο συνδυασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Πολύ σωστά, Ειρήνη μου! Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις. Λίγο παγωμένο κρασάκι ή ένα ποτήρι μπύρα το συνοδεύει εξαιρετικά!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Φιλιά
Πράγματι ιδανικό φαγάκι για καλοκαιρινές μαζώξεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια!
Πράγματι, εξαιρετικό, Κική μου!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Καλά, φοβερό ! Και μέσα στα αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πανεύκολο, θέλει ζύμωμα και ψήσιμο!
Διαγραφήτρώγεται ζεστό, αν και σχεδόν κρύο είναι νοστιμότατο.
Φιλάκια, Μάρθα μου!
Τι καταπληκτικό φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ποιος δεν αγαπά το κοτόπουλο με τα τόσα πρόσωπα;;
Πολύ καλοκαιρινό φαγάκι, ότι πρέπει για να το μοιραστούμε με καλή παρέα!
Φιλιά!
Συμφωνώ απολύτως, Ερμιόνη μου, είναι φαγητό της καλής παρέας.
ΔιαγραφήΕάν όμως φάνε και παιδιά, καλό είναι να μην βάλουμε καυτερή πιπερίτσα.
Φιλάκια πολλά
Αντε να αντισταθείς σ' αυτά τα πικάντικα και πεντανόστιμα κεμπάμπ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Ελενάκι μου!
Φιλιά!
Κάμπτονται όλες οι αντιστάσεις, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΚι όταν ψήνονται, γεμίζει η ατμόσφαιρα αρώματα!
Φιλάκια πολλά!
Ελενάκι τέλειο φαγάκι και τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησες του πηγαίνουν τρέλα!!!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ, Ελενάκι!
ΔιαγραφήΤα μπαχαρικά είναι απαραίτητα στην ανατολίτικη κουζίνα αλλά και τα ρωματικά.
Αυτά δίνουν ξεχωριστή νοστιμιά.
Φιλάκια
Νόστιμο, καλοφτιαγμένο, γεμάτο αρώματα -τα λατρεύω- και τέλεια παρουσιασμένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα κάρβουνα θα αναδύεται η πληθώρα των γεύσεων του.
Καλό βράδυ Ελένη μου!
Ο ήλιος σας στο δειλινό κρατά πιο πολύ αυτή την εποχή;
Z.
Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου Ζαμπία!
ΔιαγραφήΌντω, όταν ψηθούν στα κάρβουνα, γίνονται νοστιμότερα αλλά χρειάζονται προσοχή, γιατί δεν περιέχουν λίπος και μπορεί να μας καούν.
Κι εγώ λατρεύω όλα τα μπαχαρικά και τα αρωματικά.
Φιλάκια πολλά
ΥΓ. Η δύση κάποιες μέρες είναι πανέμορφη, γεμάτη χρώματα αλλά ο ήλιος πάντα ανατέλει και δύει πάρα πολύ γρήγορα!
Δες εδώ μερικές φωτογραφίες:
http://helengrblog.blogspot.gr/2011/10/blog-post_08.html
πολύ ωραία συνταγή..να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Ως λάτρης του κοτόπουλου αλλά και των κεμπάπ, ξελιγώθηκα!!! Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Και τι δεν θα 'δινα για να είχα την πιατέλα! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα φιλάκια, Ελένη μου!!! Και πάντα τέτοια!!!
Είναι πανεύκολο, Αναστασία μου! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρεύσεις!
ΔιαγραφήΚι εγώ πολύ θα ήθελα να σου στείλω ολόκληρο το πιάτο!
Ευχαριστώ!
Φιλάκια
Mou trexoun ta salia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTha to ftiaxo apo vdomada!!!
Filia!
Πέπη μου, ξαναφτιάξαμε! Έλα να δοκιμάσεις, προλαβαίνεις!
ΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις.
Φιλάκια
Σαν το σπιτικό φαγητό δεν έχει! Πολύ ωραία συνταγή! Ελαφριά και πεντανόστιμη!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες, Create Taste!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
Να είσαι καλά!
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, ακόμη και στο γκριλ του οικιακού φούρνου, πόσο μάλλον πάνω σε κάρβουνα ή BBQ Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά και καλό μήνα εύχομαι.
Πολύ σωστά, Πηνελόπη μου, και στο γκριλ του φούρνου μας γίνεται νοστιμότατο!
ΔιαγραφήΜόνο που στο μαντέμι ή τη σχάρα αποκτά ραβδώσεις και γίνεται πιο εντυπωσιακό!
Καλό μήνα, καλή μου φίλη, και καλή εβδομάδα!
Πολλά φιλιά