Ένα κέικ γεμισμένο με φρέσκα κεράσια, ξεχωριστό, πλούσιο σε υφή και γεύση, πολύ
ευπαρουσίαστο που γίνεται ανάρπαστο. Ετοιμάζεται γρήγορα και πανεύκολα και
είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν αυτά τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα με το
λαμπερό κόκκινο χρώμα.
Το τυρί κρέμα και το Αριάνι σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο το κάνουν αφράτο
και μαλακό, ώστε μοιάζει φρέσκο και τις επόμενες ημέρες.
Όσο ακόμα υπάρχουν κεράσια, δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρέσκο, αγελαδινό βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαλακή, καστανή
3-4 μεγάλα αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι φυσική βανίλια σε σκόνη
3 κουταλιές τυρί Mascarpone, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ξινόγαλα (Αριάνι)
2 φλιτζάνια κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές corn flour
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα κεράσια. Αφαιρούμε τα κοντάκια και με το
ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα αφήνουμε στην άκρη να
περιμένουν.
Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder
Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί και μετά το ξινόγαλα και χτυπάμε το μείγμα για λίγα ακόμα
λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι, αναμεμειγμένο με
το baking powder. Ανακατεύουμε απαλά το
μείγμα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρις ότου ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και την
πασπαλίζουμε με λίγο corn flour.
Πασπαλίζουμε με το corn flour τα κεράσια και τα κινούμε ζωηρά να καλυφθούν.
Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160º C στον αέρα, για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να
ροδίσει.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά
μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Πoλυ ωραίο, καλοφάγοτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα εύχομαι :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Καλή εβδομάδα εύχομαι και σ' εσένα.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη, Beauty!
Καλό σου απόγευμα
Εξαιρετικό κέικ Ελένη !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο σε εικόνα όσο και σε γεύση. Αφράτο, τεράστιο και ζουμερό στο εσωτερικό του. Ενα τέτοιο θα ήθελα να φτιάξω και εγώ!!!
Χρυσαυγή μου, λέω ότι είναι από τα πιο νόστιμα κέικ που έχω φτιάξει.
ΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ που ήταν μαλακό και φρουτένιο!
Αν το φτιάξεις, εύχομαι καλή επιτυχία!
Θα το φτιάξω τώρα που τα κεράσια πληθαίνουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Ξανθή μου, θα σου αρέσει πολύ, γιατί δεν είναι πολύ γλυκό.
ΔιαγραφήΚαι τα κεράσια το κάνουν πολύ νόστιμο και ευπαρουσίαστο.
Καλό σου απόγευμα!
Όντως φαίνεται πολύ αφράτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣπέσιαλ τα υλικά σου......μασκαρπόνε, ξυνόγαλα, κεράσια......τέλειο κέικ!!!
Peps, προτείνω να το δοκιμάσεις, αξίζει τον κόπο.
ΔιαγραφήΕίναι πανεύκολο και με σίγουρη επιτυχία.
Σ' εμάς άρεσε πάρα πολύ αλλά και στους φίλους που κεράστηκαν!
Ένα δακτυλίδι τέλειας κοπής με ρουμπινένιο διάκοσμο,πολύτιμο και υπέρκομψο.Ένα κόσμημα που αξίζει να μπει και να κοσμήσει τα πορσελάνινα πιάτα μας.Να προσκομίσει την χαρά ενός ανέλπιστου δώρου, να θαμπώσει τα μάτια μας με την ακριβή λάμψη των πορφυρών καρπών και να χαρίσει την απόλαυση που ξέρει να δίνει μία λεπτεπίλεπτη γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εποχιακή αμβροσία αυτού του κέικ,δεν σταματά στον ουρανίσκο.Επεκτείνεται στα σώψυχά μας,λειτουργώντας ως ένας άμισθος και καλοκάγαθος επιστήμονας που επεξεργάζεται με προσοχή και αγάπη τα προβλήματά μας.Και δίνει λύσεις!
Καλό βράδυ Ελένη μου!Φιλιά πολλά,πολλά.
Υπέροχοι και ποιητικοί οι χαρακτηρισμοί σου, όπως πάντα, που έγραψες για το κέικ μου, Φωτεινή μου, σ' ευχαριστώ θερμά! Νιώθω πολύ τυχερή πουσχολιάζεις τις αναρτήσεις μου.
ΔιαγραφήΘα αναδημοσιεύσω τη δεύτερη παράγραφό σου, το περιεχόμενο της οποίας θεωρώ ευρηματικό και ποιοτικό.
Να είσαι καλά καλή μου φίλη!
Φιλάκια πολλά.
Τέλειο Ελενάκι,πολύ ωραίο κέικ γιαυτή την εποχή που υπάρχουν πολλα κεράσια!!!Δείχνει αφράτο και λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή εβδομάδα!
Ελενάκι, εδώ πραγματικά τα πολλά κεράσια πραγματοποίησαν ό τι υποσχέθηκαν!
ΔιαγραφήΈδωσαν στο κέικ γεύση υπέροχη και εμφάνιση εξαιρετική!
Καλό σου απόγευμα!
Φιλάκια
Ελένη μου είναι τόσο όμορφο που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα! Πολλά φιλιά.
Μακάρι, Αγγελική μου, να ήσουν εδώ και να το δοκίμαζες!
ΔιαγραφήΕίμαι βεβαία ότι θα σου άρεσε!
Καλό απόγευμα και πολλά-πολλά κερασένια φιλάκια!
Τα κερασάκια έκαναν την εμφάνισή τους και μας προκαλούν να δοκιμάσουμε νοστιμιές σαν το σημερινό σου κέικ Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο δείχνει!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Έχεις δίκαιο, Έλενα, ας τα χρησιμοποιήσουμε όσο και όπως μπορούμε.
ΔιαγραφήΕίναι απίθανα φρούτα, νόστιμα και ευεργετικά.
Φιλάκια
Πολύ αφράτο και νόστιμο μου φαίνεται και με πολύ χρώμα,τα έχει όλα δηλαδή δεν του λείπει τίποτε,μπράβο,καλό βράδυ,φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτιμώ την άποψή σου, Νέλη, και σ' ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα!
Φιλάκια
Μμμμμ... τι λαχταριστο! Μπραβο Ελενακι, τα κερασια πειθαρχησαν και εμειναν στο μερος που τα εβαλες με αποτελεσμα το αψογο αισθητικα αποτελεσμα! Για τα υλικα τι να πω, ολα πολυ αγαπημενα, ειμαι σιγουρη οτι η γευση του ειναι απιθανη οπως και η εμφανιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Σ' ευχαριστώ, Μαρίνα μου!
ΔιαγραφήΤα κερασάκια τα κράτησε η ζύμη, η οποία δεν είναι πολύ μαλακή αλλά και το corn flour που δεν τα άφησε να βγάλουν πολύ ζουμί!
Καλό σου απόγευμα, φιλιά!
Δεν ξέρεις πόση αδυναμία έχω στα κεράσια.........θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε....φιλάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφολυ τους έχεις σδυναμία, Λίλα μου, πρέπει να δοκιμάσεις κι αυτό το κέικ!
ΔιαγραφήΘα σου αρέσει πολύ και θα το ξαναφτιάξεις! Θα το δεις!
Φιλάκια
Πολύ αφράτο κεικ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξινόγαλα και το μασκαρπόνε κάνουν τη δουλειά τους.
Και τα κεράσια το κρατάνε ζουμερό.
Τέλειο!
Φιλιά πολλά
Καλησπέρα, Μάριον!
ΔιαγραφήΌντως αυτά τα δύο υλικά "συνεργάστηκαν άψογα" και έκαναν το κέικ μαλακό και αφράτο!
Τα κερασάκια "κράτησαν χαρακτήρα" και δεν έλιωσαν!
Φιλάκια πολλά
Πολύ αφράτο και λαχταριστό Ελένη μου...και κείνα τα κερασάκια δίνουν εκπληκτικό χρώμα... φαντάζονται τη νοστιμιά του!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο!!!!
Φιλιά
Υπέροχο έγινε, Κική μου, νόστιμο και λαχταριστό! Έγινε ανάρπαστο!
ΔιαγραφήΘα το ξαναφτιάξω αυτή την εβδομάδα, αφού ακόμα υπάρχουν φρέσκα κεράσια.
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια
Και όμορφο και νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Ελένη μου!
Z.
Ευχαριστώ πολύ, καλή μου, Ζαμπία!
ΔιαγραφήΕκτός από νόστιμο είναι και πολύ εύκολο!
Φιλάκια πολλά
Πράγματι πολύ ευπαρουσίαστο κέικ με πολύ ωραία υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜασκαρπόνε και ξινόγαλα συνδυάζονται άψογα με τη γεύση των κερασιών!
Και με ένα ωραίο γλάσο θα ήταν φανταστικό νομίζω!
Φιλιά πολλά!
Τι ωραίο κέικ Ελένη! Τι χρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραίο κέικ να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφή