Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Στην παραμυθένια Πράγα

Prague

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα (Vltava), στην κεντρική Βοημία.


Σύμφωνα με το θρύλο, η Πράγα ιδρύθηκε από την Πριγκίπισσα Λιμπούσε και το σύζυγό της, Πρέμυσλ, ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας.
Τον αρχικό πυρήνα της πόλης αποτελούσε ένα κάστρο σε ένα λόφο στη δεξιά όχθη του Μολδάβα, γνωστό ως Βίσεχραντ, που σημαίνει «υψηλό, ανώτερο κάστρο» και σύντομα η πόλη έγινε η έδρα των Βασιλέων της Βοημίας.
Η πρώτη γέφυρα πάνω από το Μολδάβα χτίστηκε το 1170 κατέρρευσε το 1342 και στα θεμέλιά της χτίστηκε αργότερα η Γέφυρα του Καρόλου του 4ου, ο οποίος διέταξε την κατασκευή της για να ενώσει τη Νόβε Μιέστο, την Νέα Πόλη, με την Παλαιά.
Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Η Πράγα ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων και διασώζει ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία, Αναγεννησιακά και μπαρόκ μέχρι αρ νουβώ και κυβισμό.

Η Πράγα είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά! Υπέροχες φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαγευτικο νοερο ταξιδι μου προσφερες. Ανυπομονω να ερθει ο Γεναρης η προσκληση ειναι παντα ανοιχτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ και τις δυό σας, τη Σοφία για την ωραία παρέα που κάναμε στην Πράγα και παντού και την Πόπη που ακολούθησε τη συμβουλή μου και θα περάσει υπέροχα. Κορίτσια, να είσαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή