Το πιο αφράτο και αρωματικό παγωτό που έχω φτιάξει!
Τα υλικά του δίνουν ένα υπέροχο κρεμώδες αποτέλεσμα και το άρωμα της μαστίχας
το κάνει ακαταμάχητο! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δυνατό μίξερ με
μεταλλικό κάδο που βοηθάει το γρήγορο «δέσιμο» της κρέμας.
Τα Υλικά
(Για περίπου δύο κιλά παγωτό)
(Για περίπου δύο κιλά παγωτό)
1 κουτί/390γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί/400γραμ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
1 κουτί/330ml κρέμα γάλακτος
1 μεταλλικό κουτί/250γραμ. κρέμα με φυτικά λιπαρά
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
5-6 δάκρυα μαστίχας, τριμμένα ή ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας
Μπισκότα, τριμμένα
Για το σερβίρισμα
Γλυκό κουταλιού ή σιρόπι βύσσινο ή φράουλα
Οδηγίες
Βάζουμε τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη, μαζί με το γάλα εβαπορέ, μέχρι να
αρχίσει να παγώνει. Εάν ο κάδος δεν χωράει στην κατάψυξη, τότε παγώνουμε το
γάλα χωριστά και στον κάδο βάζουμε μερικά παγάκια για δέκα λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στον κρύο κάδο όλα τα υλικά, εκτός της ζάχαρης και της
μαστίχας και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να γίνουν μια
αφράτη κρέμα.
Σκεπάζουμε τον κάδο με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη
για δύο ώρες.
Μετά τις δύο ώρες το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά
σε μέτρια ταχύτητα, για να σπάσουν οι κρύσταλλοι και να γίνει ομοιογενές κι
αφράτο το μείγμα.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη, σκεπασμένο, για άλλες δύο ώρες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του χτυπήματος άλλη μια φορά.
Το παγώνουμε για τουλάχιστον έξι ώρες.
Είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!
Πέντε λεπτά, πριν το σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το
αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, να μαλακώσει.
Το σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού ή σιρόπι βύσσινο ή φράουλα.
Καλή επιτυχία!
Παγωτό αγαπημένο βλέπω Ελένη μου, λαχταριστό λαχταριστό και μυρωδάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερνάω πολύ ευχαρίστως, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ!
μαστιχα..υπέροχη γεύση...να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαστίχα έδωσε υπέροχη γεύση, έκανε το παγωτό ακαταμάχητο!
ΔιαγραφήΜας άρεσε πολύ και γι' αυτό σας το προτείνω.
Καλό σου απόγευμα
Φανταστικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το "αφράτο" που είπες μου έκανε τρελό κλικ Ελένη!
Βέβαια δεν μπορώ ούτε να δοκιμάσω μαστίχα, αλλά αυτό δεν αποτελεί για μένα πρόβλημα. Σκέφτομαι να την αντικαταστήσω με ενα σωρό άλλα υλικά που μου έρχονται στο μυαλό.
Φαίνεται πάντως και από τις φωτογραφίες πόσο κρεμώδες είναι και πόσο έχει φουσκώσει!!
Συγχαρητήρια!!
Το παγωτό, Χρυσαυγή μου, όντως είναι αφράτο και κρεμώδες. Πρέπει όμως να βγει λίγο από το ψυγείο, να μαλακώσει και μετά να το σερβίρουμε.
ΔιαγραφήΑν δεν σου αρέσει η μαστίχα, μπορείς να την αντικαταστήσεις με φυσική βανίλια, όχι βανιλίνη, διότι έχει διαφορετική γεύση.
Σ' ευχαριστώ πολύ, καλή μου!
Φιλάκια
Αγαπημένο παγωτό με εκπληκτική γεύση Ελένη μου!!! Τέλειο!!! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Σ' ευχαριστώ πολύ, Κική μου, χαίρομαι που σου αρέσει!
ΔιαγραφήΕίναι όντως πολύ αρωματικό και νοστιμότατο.
Καλή εβδομάδα.
Φιλάκια
Καταπληκτική παρουσίαση Έλενά μου..πρέπει να εχει συναρπαστική γεύση..και απίθανη ιδέα ο συνδιασμός με το γλυκό κουταλιού!!Νάσαι καλά και καλό σου βραδάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, το εκτιμώ!
ΔιαγραφήΤο γλυκό κουταλιού του ταιριάζει υπέροχα.
Καλό σου απόγευμα
Παγωτό με μαστίχα!Σαν να λέμε βουτιά στη γεύση αλλά χωρίς τέλος και δίχως ανάσα!!!Βουτιά σε ωκεανό νοστιμιάς,δροσερό διάλειμμα στις καυτές ανάσες του πρώϊμου καλοκαιριού,καλόπιασμα γευστικού παραληρήματος στη μουντάδα της καθημερινότητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην παγωμένη κρυστάλλινη εσωτερικότητα ενός απλού παγωτού με κρυμμένη νοστιμιά,ο γνήσιος καρπός του μαστιχόδεντρου χαρίζει τη μοναδικότητα.Κλέβει την αυθεντικότητα της δροσιάς.Παραπλανά τον ουρανίσκο και τον ταξιδεύει σε χιώτικα μονοπάτια.Οδηγεί τα βήματα σε καλοκαιρινά καλντερίμια.Βουτά τη σκέψη στην ανεμελιά και την καλοπέραση.Τι υπέροχο παγωτό Ελένη μου!Τι υπέροχες εικόνες!!!
Φιλάκια πολλά,πολλά.
Πόσο ωραία το επαίνεσες, Φωτεινή μου, σε ευγνωμονώ!
ΔιαγραφήΛες και το είχες δοκιμάσει-μακάρι να γινόταν!
Καλό σου απόγευμα, καλή μου φίλη!
Φιλάκια πολλά
Aπό τα πιο αγαπημένα μου παγωτάκια, λαχταριστό και μαστιχομυρωδάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Ελενάκι, καλή βδομάδα!
Καλή εβδομάδα, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΥπάρχει ακόμα, κερνάω!
Φιλάκια
Πολυ λαχταριστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνα μου, χίλια ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά!
Ελένη μου φανταστικό, πραγματικά δείχνει τέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ελένη μου, όντως έγινε πολύ νόστιμο, αφράτο και κρεμώδες!
ΔιαγραφήΚαμία σχέση με τα διάφορα του εμπορίου!
Λέω να το επαναλάβω!
Φιλάκια
Τρελαίνομαι για παγωτά, νομίζω οτι το λικέρ θα βοηθά στο να μην κρυσταλλιάσει και να είναι μαλακό!!!!!!Φιλάκια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με το λικές γίνεται ωραίο, Λίλα μου, αλλά δεν είχα να βάλω.
ΔιαγραφήΣυνήθως φέρνω χύμα από την επαρχία.
Την επομένη φορά. . .
Φιλιά
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ...χωρίς να μπορώ να προσθέσω κάτι περισσότερο, στο σχόλιό μου καλή μου Ελένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Σε ευχαριστώ πολύ, καλή μου φίλη! Το σχόλιό σου με τιμά!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Πολύ φίνο παγωτό με πολύ νοσταλγική γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα συγκεκριμένα υλικά πράγματι γίνεται πολύ αφράτο και με υπέροχη υφή!
Φιλιά πολλά!
Να είσαι καλά, Ερμιόνη μου!Σ' εμάς αρέσει πολύ η μαστίχα, οπότε μας άρεσε πολύ και το παγωτάκια! Το επαναλάβαμε, αν αυτό λέει κάτι!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Αχ με το βυσσινάκι απο πάνω, καταπληκτικό παγωτό δεν έχω καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εσύ, βλέπω, Έρη μου, θέλεις βυσσινάκι! Τι να κάνω, μου είχε τελειώσει.
ΔιαγραφήΠάντως και με τη φράουλα είναι εξαιρετικό.
Καλό σου απόγευμα
Το τέλειο παγωτό!!! Τα λόγια είναι περιττά!!! Το θέεεεεεεελω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΚι εγώ πολύ θα ήθελα, Αναστασία μου, να σε κεράσω!
Φιλάκια
Δεν είμαι πολύ του παγωτού Ελένη μου αλλά αυτό το λιμπίστηκα τρελά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Κι εγώ, Στέλλα μου, αν δεν είναι σπιτικό, δεν τρώω παγωτό!
ΔιαγραφήΑυτό όμως έγινε νοστιμότατο και πολύ αρωματικό.
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια
Αυτό θα το φτιάξω σίγουρα,με ενθουσίασε,πρέπει να είναι πολύ νόστιμο,και πολυ αφράτο και κρεμωδες επίσης,μπράβο,τέλειο,καλο βράδυ,φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέλη μου, γίνεται εξαιρετικό αλλά χρειάζεται χτύπημα. Δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο.
ΔιαγραφήΌταν το δοκιμάσεις, πολύ θα ήθελα την άποψή σου!
Καλό σου απόγευμα
Φιλάκια