Οι ομελέτες είναι οι αγαπημένες μικρών και μεγάλων! Είναι ιδανικές για ένα
εύκολο, γρήγορο αλλά ποιοτικό μεσημεριανό ή ένα
χορταστικό και νόστιμο βραδινό. Οι ποικιλία των υλικών που μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή τους τις κάνει πάντα λαχταριστές. Είναι πανεύκολες, χορταστικές και, αν θέλουμε,
πολύ αρωματικές, όπως αυτή που σας προτείνω. Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και τριμμένη
2 μέτρια κολοκυθάκια, πλυμένα και τριμμένα
2 πράσινη πιπεριά, κομμένη λεπτές φέτες
1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο πολύ λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι τουφίτσες μπρόκολου, μισοβρασμένες και καλά στραγγισμένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
3-4 μεγάλα αυγά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές τυρί κρέμα ή ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
Ελάχιστο αλάτι
Επί πλέον
Λίγη ρίγανη
Μερικοί κόκκοι πολύχρωμου πιπεριού
Οδηγίες
Κόβουμε το βρασμένο μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια.
Τρίβουμε τη πατάτα και τα κολοκυθάκι στο χονδρό τρίφτη του κρεμμυδιού και
τα στύβουμε καλά, για να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα προσθέτουμε στα άλλα
χορταρικά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι δύο κουταλιές ελαιόλαδο και, όταν
ζεσταθεί, προσθέτουμε τα χορταρικά. Τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να
αρχίσουν να ροδίζουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα βγάζουμε μέσα σε ένα πιάτο.
Μέσα σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο
μαύρο πιπέρι. Αν χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα, για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά
μας, θα τα χτυπήσουμε με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών και το κινούμε, να απλωθεί καλά.
Προσθέτουμε και τα χορταρικά και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι, να ενσωματωθούν με
τα αυγά.
Ψήνουμε την ομελέτα, ελέγχοντας τις άκρες με μία σπάτουλα. Με τη βοήθεια
ενός ρηχού πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Όταν είναι έτοιμη, τη σερβίρουμε ζεστή με μερικούς κόκκους πιπεριού. Καλή όρεξη!
Καλημέρα Ελένη μου... όλα τα έχει η ομελέτα σου... είναι νόστιμη, πολύχρωμη, υγιεινή και εύκολη! Τί άλλο για ένα υπέροχο πιάτο;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!
Φιλιά!
Καλησπέρα, Κική μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΠάντα οι ομελέτες είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λύση για ένα υπέροχο και
χορταστικό πιάτο. Σε εμένα αρέσουν πολύ να περιέχουν λαχανικά, γίνονται διατροφικά πλήρεις.
Φιλάκια.
Νόστιμη φαίνεται. Νομίζω ότι τελικά για μεσημεριανό θα κάνω ομελέτα, μιαμ!!! Την τρώει και η κόρη μου! Callie by Anthomeli.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έφτιαξες αυτή την ομελέτα για μεσημεριανό σήμερα, έκανες καλή επιλογή και ελπίζω να την ευχαριστηθήκατε!
ΔιαγραφήΠεριμένω τις εντυπώσεις σας!
Mία εξοχική..μία οικολογική..μία υγιεινή..μία χορτοφαγική..μία πολύχρωμη..μία πεντανόστιμη ομελέτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη θέση οποιουδήποτε γκουρμέ φαγητού ,την προτιμώ.Στην αναδίπλωσή της, κρύβονται όλες οι γεύσεις του αγρού και όλες οι νοστιμιές του λαχανόκηπου.Στην καλοψημένη επιφάνειά της ξεκουράζονται και αναδύονται όλα τα αρώματα των μπαχαρικών.
Στην πρώτη ακόμα πηρουνιά ,αντιλαμβάνεσαι τις ποικίλες γεύσεις και εφησυχάζεις την ακόρεστη όρεξή σου μόνο με τη θέα της.Γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ότι η απόλαυση ακολουθεί.
Υπέροχη ανοιξιάτικη-και όχι μόνο-πρόταση Ελένη μου.Πλούσια γευστικά αλλά και οπτικά,αυτή η ομελέτα ,που στην όψη της μοιάζει με λαχταριστή πίτα,με κάνει να ψάχνω τον ημεροδείκτη μου..άραγε αργεί ακόμα η άνοιξη?
Φιλιά πολλά,πολλά από μία μουσκεμένη,υγρή Θεσσαλονίκη.
Καλημέρα, Φωτεινή μου! Πόσο υπέροχα την περιέγραψες αυτή την ομελέτα, τη στόλισες με χάρες πολλές και την έκανες λαχταριστή! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις αυτό, με το δικό σου, ξεχωριστό τρόπο! Το θεωρώ καλή τύχη που διαβάζεις τις αναρτήσεις μου και τις σχολιάζεις ποιητικότατα. Σου είμαι ευγνώμων!
ΔιαγραφήΕδώ η άνοιξη έχει έρθει προ πολλού και δεν βλέπω πια τα χελιδόνια. Μάλλον έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν προς τη Μεσόγειο. Δεν είναι αυτό ένα ωραίο νέο;
Φιλάκια πολλά, σχεδόν ανοιξιάτικα!
Και ομελέτα και φουλ στα λαχανικά και στα θρεπτικά στοιχεία!!!! Υπέροχη!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Λίλα!
ΔιαγραφήΜε τα λαχανικά αλλάζει εντελώς η υφή, η γεύση και η εμφάνισή της.
Προτείνω μία δοκιμή!
Το πόσο μου αρέσουν οι ομελέτες δε λέγεται. Η δικιά σου είναι ένα αριστούργημα Ελένη μου και καθώς απουσιάζουν τελείως τα κρεατικά και τα αλαντικά είναι υγειινότατη. Η τριμμένη πατάτα και το κρεμμύδι είναι γλύκισμα μέσα στην ομελέτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στο ωραίο γεύμα σου!
Οι ομελέτες είναι μία πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο, υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Η συγκεκριμένη δεν έχει υλικά που δένουν πολύ μεταξύ τους. Βέβαια με κρεατικό ή αλλαντικό γίνονται πλουσιότερες αλλά εγώ τις προτιμώ χορτοφαγικές.
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Χρυσαυγή μου.
Φιλάκια.
Τι υπέροχη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει που έχεις βάλει τόσα λαχανικά μέσα και μόνο κρεμώδες τυράκι! Ότι πρέπει για το μικρό μου στριμαδάκι που λατρεύει τα αυγά!!
Και φαίνεται τόσο αφράτη και στρουμπουλή!
Φιλιά πολλά!
Το τυρί-κρέμα, Ερμιόνη μου, το έβαλα για δοκιμή και τελικά ομογενοποιήθηκε υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά και μου άρεσε περισσότερο από το τριμμένο! Αν τη φτιάξεις και αρέσει και στο Φιφίνι, τότε η ομελέτα μου θα κερδίσει πολλούς πόντους!
ΔιαγραφήΠολλά πολλά φιλάκια.
Η πράσινη και αρωματική ομελέτα σου Ελένη μου, τρώγεται άνετα και ευχάριστα κάθε ώρα της ημέρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τόσα λαχανικά, αποτελεί και ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο!
Πολλά φιλιά!
Καλή σου μέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΒλέπω, τελικά, ότι είμαστε πολλοί οι λάτρεις της ομελέτας και μάλιστα της χορτοφαγικής!
Με χαρά θα δω να δημοσιεύονται και άλλες λαχταριστές προτάσεις! Περιμένω.
Φιλάκια.
Πολύ αρχοντική η ομελέτα σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ, Πέπη μου! Τι ωραίος χαρακτηρισμός!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Όχι μόνο όμορφη αλλά και πολύ νόστιμη η ομελέτα σου με τόσα υλικά που έχει μέσα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Κατερίνα!
ΔιαγραφήΤα υλικά της τα έχουμε στο σπίτι. Εξάλλου αυτή είναι η φιλοσοφία της ομελέτας: εκ των ενόντων να φτιάχνουμε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο! Γρήγορο και οικονομικό.
Ελενάκι μου και τι δεν έχει η ομελέτα σου!Πολύ νόστιμη και υγιεινή!!!Μου αρέσει που έβαλες τυρί κρέμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια πολλά!!!
Να είσαι καλά, Ελένη μου, χαίρομαι που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΤο τυρί-κρέμα μου άρεσε γιατί έδεσε περισσότερο με τα αυγά. Δοκίμασέ το κι εσύ, αλλά να τα χτυπήσεις με αυγοδάρτη.
Καλή σου μέρα.
Φιλάκια.
Τι ωραία ομελέτα!!!!!!!!! αν και δεν τα πάω και τόσο καλά με τα αυγά,με τούτη εδώ έχω αναθεωρήσει,πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλήμέρα,Νέλη!
ΔιαγραφήΤα υλικά της συγκεκριμένης ομελέτας μειώνουν τη γεύση των αυγών, γιατί προσθέτουν τις δικές του που είναι κι αυτές σχετικά αναγνωρίσιμες.
Φτιάξε μία για δοκιμή, όταν έχεις παρέα και πες μου εντυπώσεις!
Πω πω , Ελένη, τι ομελέτα όνειρο είναι αυτή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Μάρθα!
ΔιαγραφήΕδώ τώρα είναι πρωί και πολύ ευχαρίστως θα ήθελα μία!
Είναι πολύ νόστιμη και χορταστική.
Ωραίο φαγητό.. Εμείς κάνουμε την σκέτα ομελέτα με αυγά μόνο και μια άλλη με σαλάμι,χαλλούμι κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω κι αυτήν..Ευχαριστώ για την πρόταση
Συμφωνώ απόλυτα με τις "χάρες" της ομελέτας και έχω να πω τα καλύτερα για την "πράσινη" εκδοχή που μας προτείνεις! Πεντανόστιμη φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Kι εμένα μου αρέσουν οι ομελέτες πολυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η πράσινη όμως ομελέτα σου είναι εξαιρετική.
Πολλά λαχανικά και ένα πιάτο για όλες τις στιγμές.
Φιλιά :)