Τα Χριστούγεννα θέλουν και τα “χιονισμένα” τους τρουφάκια!
Υπέροχα είναι και τα σοκολατένια αλλά ας φτιάξουμε και μερικά πανεύκολα,
πολύ αρωματικά, με πλούσια γεύση, εκλεκτό κέρασμα για την οικογένεια αλλά και τους
φίλους μας.
Θα τα σερβίρουμε μαζί με τα σοκολατένια μας και θα τα συνοδεύσουμε με τα σπιτικά
μας λικέρ. Δοκιμάστε τα!
Τα Υλικά
(Για 25-28 τρουφάκια)
150γραμ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
100γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα φιλέ, τριμμένα σε σκόνη
300γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού, σπιτικό ή του εμπορίου
200γραμ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη
Χαρτάκια για σοκολατάκια
Οδηγίες
Τρίβουμε τα αμύγδαλα φιλέ, που τα αγοράζουμε έτοιμα, σε σκόνη.
Επίσης τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα και την απλώνουμε μέσα σ΄ένα δίσκο.
Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, για
να ενσωματωθούν τα υλικά και να δημιουργηθούν χονδρά ψίχουλα.
Βάζουμε τα έτοιμα τρουφάκια μέσα στο δίσκο με την τριμμένη σοκολάτα και τα
καλύπτουμε με αυτή, απ΄όλες τις πλευρές, πιέζοντάς τα ελαφρά.
Με ένα κουτάλι τα μεταφέρουμε μέσα σε χαρτάκια.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέσα σε κλειστό τάπερ.
Καλή επιτυχία!
απαιχτα τα τρουφακια.πεντανοστιμα και πανευκολα.και κυριως τρωγονται απο ολους.καλοφαγωτα και καλες γιορτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧιονισμένα και λευκά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' ότι πρέπει για όσους αγαπούν τ' αμύγδαλα και την καρύδα, Ελένη μου.
Λαχταριστά, ερωτεύσιμα και γιορτινά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρόταση σου με την τριμμένη λευκή σοκολάτα για πασπάλισμα είναι πολύ εμπνευσμένη και του γούστου μου...
Φιλιά Ελένη μου, για μια όμορφη Κυριακή!
Ζ.
Φτιάχνοντας τα τρουφάκια σου Ελένη μου θα φέρουμε στο σπίτι μας μικρές χιονομπαλιτσες μιας και χιόνι δεν πρόκειται να δούμε .Καλή εβδομάδα να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήπανεμορφα γλυκουτσικα τρουφακια!!!!!Τι ινδοκαρυδο το λατρευω,μου αρεσε πολυ η ιδεα του λικερ πορτοκαλιου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδα Ελενη!!!