Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τηγανητά Κολοκυθάκια με Καλαμποκάλευρο και Ντιπ Γιαουρτιού με Ζάαταρ – Fried Zucchini with Yogurt and Zaatar Dipping Sauce

Τα τηγανητά κολοκυθάκια, μόνα τους ή με μελιτζάνες και πιπεριές, είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού!
Κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή μπαστουνάκια γίνονται νοστιμότατα. Εάν όμως τα αλευρώσουμε με καλαμποκάλευρο, πριν τα τηγανίσουμε, θα γίνουν πολύ τραγανά και θα τα αγαπήσουν ακόμα και τα παιδιά!

Για να γίνουν πιο εξωτικά και νόστιμα τα ενισχύουμε γευστικά με ήπιο κάρυ και τα συνοδεύουμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα γιαουρτιού αρωματισμένη με Ζάαταρ! (Συνταγή εδώ
Μπορείτε όμως να αντικαταστήσετε το κάρυ με 2 κ. σ. τριμμένο κεφαλοτύρι, όταν πρόκειται να φάνε παιδιά. Δοκιμάστε τα, όπως σας αρέσει!






Τα Υλικά

10-12 μικρά πράσινα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
½ κ. γ. κάρυ (ήπιο)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για το Ντιπ Γιαουρτιού με Ζάαταρ

200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. ζάαταρ
Λίγο αλάτι


Οδηγίες





Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα σε τρυπητό.











Ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού αναμειγνύοντας όλα τα υλικά του μέσα σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρουμε.











Αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο με το κάρυ και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα δίσκο ή σε μία σακούλα τροφίμων.
Αλευρώνουμε λίγα-λίγα τα κολοκυθάκια.









Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα σ΄ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά, λίγα κάθε φορά.











Όταν ροδίσουν και γίνουν τραγανά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσει το επί πλέον λαιόλαδο. Τα διατηρούμε ζεστά.Τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.





Τα σερβίρουμε όλα μαζί με το ντιπ γιαουρτιού ή συνοδεύουμε με αυτά τηγανητά ψάρια.



Καλή όρεξη!

1 σχόλιο: