Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μπισκότα με Cranberries

Μπισκοτάκια/Cookies πανεύκολα, τραγανά και λαχταριστά, με άρωμα πορτοκαλιού και αποξηραμένα Cranberries. Μια νοστιμότατη και πολύ δελεαστική παραλλαγή της κλασικής συνταγής, με όμορφες κόκκινες πινελιές, που εκπλήσσουν ευχάριστα, οπτικά και γευστικά!
Μπισκοτάκια χορταστικά για να συνοδεύσουμε τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ ή τσάι αλλά κι ένα υγιεινό κολατσιό για το Σχολείο ή το Γραφείο. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα λατρεύσουν τη νοστιμιά τους!


Τα Υλικά
(Για 24 μπισκότα)

2 φλιτζάνια/250γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
60γραμ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
60γραμ. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
50ml γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
1 φλιτζάνι/185γραμ. μαλακή, καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι ξύσμα από αψέκαστο πορτοκάλι
1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries


Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.





Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. 







Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το γάλα και σταδιακά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά, με το χέρι ή με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τελευταία προσθέτουμε και τα cranberries. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αν κολλάει λίγο και μας ενοχλεί, προσθέτουμε ¼ του φλιτζανιού αλεύρι.






Με ένα κουτάλι, μοιράζουμε δόσεις της ζύμης πάνω σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. 
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C βαθμούς για 12-15 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις ή μέχρι να ροδίσουν.







Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά μέσα στο ταψί, να κατέβη η θερμοκρασία τους και να σφίξουν. Δεν τα ξεκολλάμε ζεστά, για να μην σπάσουν.


Όταν κρυώσουν τα δοκιμάζουμε και, όσα περισσεύσουν, τα αποθηκεύουμε μέσα σε μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά.
Καλή επιτυχία!

19 σχόλια:

  1. Καλημερα Ελενη!
    Εσπευσα να προλαβω τα νοστιμα μπισκοτακια σου!
    Οντως φαινονται λαχταριστοτατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες, Μαρίνα μου, αν και υπάρχουν αρκετά, επειδή μας άρεσαν και έφτιαξα και δεύτερη δόση.
      Έλα, έχω και ελληνικό καφεδάκι!
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ θέλω τέτοια ωραία μπισκοτάκια! Και μόνο που έχουν κράνμπερις, δεν μπορώ να τους αντισταθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και για σένα, Ανα στασία μου, μην ανησυχείς! Έγιναν πολύ αφράτα και νόστιμα.
      Όλα τα berries ταιριάζουν με τα μπισκότα, χαρίζουν εξαιρετική γεύση αλλά και εμφάνιση.
      Αν θέλεις, δοκιμάζεις τη συνταγή!

      Διαγραφή
  3. Τα cranberries ταιριάζουν πάρα πολύ όμορφα με το άρωμα του πορτοκαλιού! Ωραία μπισκοτάκια για τον πρωινό καφέ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Ερμιόνη, σε είχα στο μυαλό μου, όαταν τα έφτιαχνα, γιατί γνωρίζω πόσο αγαπάς τα μπισκότα! Κι αυτά εδώ είναι πανεύκολα, αφράτα και αρωματικά.
      Προτείνω να τα δοκιμάσεις, όταν βρεις χρόνο.
      Πολλά φιλάκια.

      Διαγραφή
  4. Απίθανα τα μπισκότα σου, Ελένη! Μας αρέσουν πολύ τα κράνμπερις, είναι από τα νόστιμα αποξηραμένα φρούτα. Σίγουρα έκαναν τα μπισκότα σου, πολύ γευστικά. Καλοφάγωτα.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ειρήνη μου!
      Τα κράνμπερις είναι νοστιμότατα και πολύ ωφέλιμα διατροφικά. Στα μπισκότα πρόσθεσαν πράγματι γεύση αλλά και με χρώμα τους εξαιρετική εμφάνιση.
      Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Ελενάκι υπέροχα, μοσχομύρισαν!!!Θα πάρω 2-3 για το καφεδάκι μου!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι, μοσχομύρισαν μέχρι εκεί; Τότε πρέπει αμέσως να σου στείλω μερικά!
      Θα ήταν χαρά μου να μπορούσα!
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  6. Ποιος μπορεί να πει όχι σ' αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια Ελενάκι μου????
    Υπέροχα!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς πάντως, Έλενά μου, δεν τους αντισταθήκαμε καθόλου!
      Τα ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ και επανέλαβα τη συνταγή, τόσο καλά!
      Καλό σου βράδυ.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  7. Ποιός μπορεί να πει όχι σε μια τραγανή πιτσιλωτή νοστιμιά??Ποιός μπορεί να αρνηθεί τον γευστικό περίπλου στην απέραντη θάλασσα της φρουτένιας νοστιμιάς???Χωρίς να επιθυμεί αγκυροβόλι,χωρίς λιμάνια και χωρίς προορισμό..έτσι για τη μεγαλύτερη απόλαυση,αυτή που δεν έχει διαλλείματα και άστοχες παρεμβάσεις,αυτή που σε περιπλανά ,που σε αποπλανά και δεν σε καταπλακώνει.
    Μικρά αριστουργηματικά, μπισκοτένια διαλλείματα στην αταξινόμητη παρέλαση της καθημερινότητας,μικρές στιγμιαίες χαρές που δεν ροκανίζουν την ηρεμία μας.
    Φιλιά πολλά,πολλά Ελένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εεεε, λοιπόν, μου είναι αδύνατον να αντισταθώ σ'αυτά τα υπέροχα και νοστιμότατα μπισκοτάκια!!!
    Γεια στα χέρια σου Έλένη μου!!! Είναι υπέροχα για τον καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι αδύνατο, Κική μου, να τους αντισταθεί κανείς και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου!
      Στέλνω μερικά για το απογευματινό σου καφεδάκι.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  9. Ελένη μου, σ' εμάς τα μπισκότα είναι κάτι σαν το "οξυγόνο"!
    Αν δεν τα έχουμε ... δεν περνάμε καλά, οπότε κάθε εκδοχή για νέους πειραματισμούς είναι πάντα ευπρόσδεκτη :-)))
    Φιλιά και καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, Πηνελόπη μου, πολύ καλά κάνετε! Τα μπισκοτάκια είναι από τις μικρές, καθημερινές απολαύσεις που δεν πρέπει να λείπουν. Δοκιμάστε κι αυτή την εκδοχή, θα σας αρέσει κι ας μην έχει σοκολάτα. Η σκούρα ζάχαρη έκανε τη διαφορά και πρόσθεσε πολλή γεύση.
      Καλό απόγευμα, καλά να περνάτε.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή