Με πολλά από τα υπέροχα καλοκαιρινά λαχανικά μπορούμε να κάνουμε πάρα
πολλούς συνδυασμούς! Όχι μόνο απλά να τα
βράσουμε αλλά να τα γεμίσουμε, με όποια υλικά θέλουμε, να τα συνδυάσουμε με
κρέας, να τα δοκιμάσουμε σε συνταγές Ασιατικής Κουζίνας, τα γεμίσουμε με αυτά
νοστιμότατες τάρτες και πίτες, να τα τρίψουμε και να φτιάξουμε απίθανους
χορτοκεφτέδες και πολλά ακόμη.
Θα σας προτείνω, λοιπόν, να φτιάξετε μια υπέροχη σαλάτα με το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό, τα κολοκυθάκια με έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο. Θα εκπλαγείτε από την εμφάνιση και τη νοστιμιά της. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και να συνοδεύσετε το ψητό ψάρι αλλά και ένα οποιοδήποτε άσπρο τυρί που γίνεται ψητό ή σαγανάκι. Μην ξεχάσετε το ψημένο ψωμάκι και μια παγωμένη μπίρα!
Τα Υλικά
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός ή δυόσμος
3 κουταλιές ελαιόλαδο (ή περισσότερο)
1 λεμόνι, ο χυμός
Αλάτι και πιπέρι
Ελάχιστη ρίγανη
Ζεσταίνουμε καλά μια μαντεμένια πλάκα ή τηγάνι, με γραμμώσεις ή χωρίς. Όταν
ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε
μέτρια.
Τα ψήνουμε, έως ότου μαλακώσουν, και από τις δύο πλευρές.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε με ένα πιρούν, για να ενωθούν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, πολτοποιημένο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή πλατύφυλλο δυόσμο. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα ψητά κολοκυθάκια σε μια σαλατιέρα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως!
Δείτε και δύο άλλες σαλάτες με ψητά Λαχανικά:
Θα σας προτείνω, λοιπόν, να φτιάξετε μια υπέροχη σαλάτα με το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό, τα κολοκυθάκια με έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο. Θα εκπλαγείτε από την εμφάνιση και τη νοστιμιά της. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και να συνοδεύσετε το ψητό ψάρι αλλά και ένα οποιοδήποτε άσπρο τυρί που γίνεται ψητό ή σαγανάκι. Μην ξεχάσετε το ψημένο ψωμάκι και μια παγωμένη μπίρα!
Τα Υλικά
8 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες κατά μήκος
2 κουταλιές ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέρι
Για τη Σάλτσα Σκόρδου
12 ντοματάκια κομμένα στη μέση 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός ή δυόσμος
3 κουταλιές ελαιόλαδο (ή περισσότερο)
1 λεμόνι, ο χυμός
Αλάτι και πιπέρι
Ελάχιστη ρίγανη
Οδηγίες
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κολοκυθάκια με χαρτί κουζίνας. Τα κόβουμε
σε λεπτές φέτες, τους ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, τα ραντίζουμε με δύο κουταλιές
ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά για λαδωθούν όλα.
Τα ψήνουμε, έως ότου μαλακώσουν, και από τις δύο πλευρές.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε με ένα πιρούν, για να ενωθούν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, πολτοποιημένο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή πλατύφυλλο δυόσμο. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα ψητά κολοκυθάκια σε μια σαλατιέρα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως!
Δείτε και δύο άλλες σαλάτες με ψητά Λαχανικά:
Δεν ξέρεις πόσο απολαμβάνω τις καλοκαιρινές σαλάτες και το σκορδάκι μας αρέσει πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Λίλα!
ΔιαγραφήΑφού σας αρέσουν οι καλοκαιρινές σαλάτες και το σκορδάκι, να τη δοκιμάσεις.
Εσύ θα έχεις και νοστιμότατα κολοκυθάκια από τον κήπο σου.
Καλό σου βράδυ.
Ωραίο και ελαφρύ φαγάκι Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλοκαιρινός ο συνδυασμός υλικών σου, με παροτρύνει να τον συνοδεύσω με μερικές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού!
Φιλιά!
Οι σαλάτες, Ερμιόνη μου, το καλοκαίρι είναι καταπληκτικές!
ΔιαγραφήΤο ψωμάκι απαραίτητο, το είχα ετοιμάσει αλλά είπα να μην σας βάλω σε πειρασμό,
έτσι μόνο το ανέφερα! Εσείς πράξετε "κατά το δοκούν"!
Φιλάκια , καλό βράδυ.
Ένα συνοδευτικό με ελάχιστες θερμίδες, μια νόστιμη μυρωδάτη σαλάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά
Πολύ σωστά, Μανουσίνα, νόστιμη, διαιτητική και υγιεινή.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ.
καλό σου βράδυ.
Ελένη μου, τέλειο και σίγουρα απολαυστικότατο με ότι και να το συνοδέψεις αυτό το πιάτο!!!Πολύ ωραία πρόταση, μπράβο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ, Ελένη μου!
ΔιαγραφήΤα κολοκυθάκια έτσι γίνονται πάρα πολύ νόστιμα και είναι και διαιτητικά, χωρίς πολύ λάδι.
Αν τα συνοδεύσεις με ψημένο τυράκι, το πιάτο είναι πλήρες!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Καλησπέρα Ελένη!! Ευκαιρία να δοκιμάσω ψητά λαχανικά στην ψησταριά μας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Ξανθή μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου έδωσα ιδέα να τη δοκιμάσεις στη νέα ψησταριά σας.
Να ψήσεις και μερικά κρεμμύδια, ταιριάζουν πολύ, και καλή όρεξη!
Καλό σου βράδυ!
Ελενάκι από τις πιο νόστιμες καλοκαιρινές σαλάτες που έχω δει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε φρέσκο δυόσμο νομίζω θα είναι ακόμα πιο δροσερή και αρωματική!
Και με ψημένο τυράκι δίπλα....... απλά σούπερ!!!!!
Φιλιά πολλά!
Έλενά μου, πώς το κατάλαβες! Με φρέσκο δυόσμο τη προτιμάμε κι εμείς. Κι εδώ υπάρχει πάντα φρέσκος και καλής ποιότητας.
ΔιαγραφήΜε ψημένο τυράκι και φετούλες ψωμιού είναι πλήρης, τέλεια!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Καλά υπέροχα τα βρίσκω Ελενάκι μου. Και τώρα το βράδυ θα είναι καταπληκτικά με το ψωμάκι, το τυράκι και την μπυρίτσα...αμάν τι μου έκανες τώρα? διπλό σούπερ!!!!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο φαγητό και πολύ καλοκαιρινό...και ελληνικότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή