Μια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού χαλβά με σιμιγδάλι και ελαιόλαδο.
Το πορτοκάλι, που του προστίθεται, του χαρίζει απίθανο άρωμα και γεύση,
μετριάζει τη γλυκύτητα της ζάχαρης και τον κάνει πολύ γευστικό και ξεχωριστό!
Έκπληξη είναι το πορτοκάλι γλασέ που συντροφεύει άριστα το τραγανό αμύγδαλο
και επιτείνει γευστικά την παρουσία του πορτοκαλιού.
Πηγή της συνταγής είναι το πολύ ενδιαφέρον blog MARI
PLATEAU της Mari που την ευχαριστώ πολύ, διότι μου επέτρεψε την
αναδημοσίευση της συνταγής, στην οποία έκανα ελάχιστες αλλαγές!
Δοκιμάστε κι εσείς αυτόν τον αρωματικό χαλβά, πραγματικά αξίζει!
Τα Υλικά
250 ml ελαιόλαδο ή άλλο λάδι ελαφρύ
½ κουταλάκι τριμμένη φλοίδα αψέκαστου πορτοκαλιού
350γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
50γραμ. ασπρισμένα και χονδροκομμένα αμύγδαλα
3 φλοίδες γλασέ πορτοκαλιού, ψιλοκομμένες
1 καψουλάκι βανίλια
Για το Σιρόπι
400γραμ. καστανή ζάχαρη
500 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
500 ml νερό
Μερικές φλοίδες πορτοκαλιού
2 φλοίδες γλασέ πορτοκαλιού, κομμένες ροδέλες
Οδηγίες
Πλένουμε καλά ένα αψέκαστο πορτοκάλι και τρίβουμε λίγο από τη φλοίδα του.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι, τη
βανίλια και το πορτοκάλι γλασέ.
Ανακατεύουμε συνέχεια, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ο χαλβάς είναι έτοιμος, όταν
ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και μαζεύεται γύρω από την ξύλινη
κουτάλα.
Ρίχνουμε το χαλβά μέσα σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
΄Οταν κρυώσει, τον ξεφορμάρουμε μέσα σε μία πιατέλα.
Τον γαρνίρουμε με φετάκια
γλασαρισμένης φλοίδα πορτοκαλιού.
Αν δεν έχουμε γλασέ πορτοκάλι, καραμελώνουμε μερικές φέτες πορτοκαλιού.
Καλή επιτυχία!
Καλημερα Ελενη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορτοκαλι ταιριαζει υπεροχα στον χαλβα, ειναι ενας συνδυασμος που αγαπαμε παρα πολυ!
Φιλια πολλα!
Καλή σου μέρα, Μαρίνα!
ΔιαγραφήΚι εμείς αγαπήσαμε αυτό το συνδυασμό. Ο χαλβάς έγινε πιο γευστικός και πολύ αρωματικός.
Φιλάκια
Ωραίος θα τον δοκιμάσω με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου αρέσει πολύ, Ξανθή μου, γιατί δεν γίνεται πολύ γλυκός.
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
Εξαιρετική συνταγή για τον αγαπημένο χαλβά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Ελένη μου, φιλιά!
Ευχαριστώ, Έλενά μου, να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Φιλάκια
Θα πρέπει να είναι πολύ αρωματικός και γλυκός χαλβάς! Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και θα το δοκιμάσω! Μπράβο και στις δυο σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήEleanna - www.foodaki.gr
Ελεάννα μου, έγινε πολύ αρωματικός αλλά όχι πολύ γλυκός. Ο χυμός του πορτοκαλιού τον κάνει πιο "δροσερό" και φρέσκο. Διαφέρει γευστικά από τον παραδοσιακό.
ΔιαγραφήΠεριμένω τις εντυπώσεις σου.
Φιλάκια
Γευστική παραλλαγή του αγαπημένου μας γλυκού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆψογο!
Φιλιά πολλά Ελένη μου
Z.
Σ' ευχαριστώ πολύ, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά και να περνάς όμορφα!
Πολλά φιλιά
Μου αρέσει ο χαλβάς σχεδόν σε όλες του τις εκδοχές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορτοκάλι συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.
Είναι πολύ πετυχημένος ο δικός σου και με όμορφη διακόσμηση τα γλασέ πορτοκαλάκια.
Μπράβο και στις δυό σας, τόσο για την ωραία συνταγή, όσο και για την άψογη εκτέλεση!
Φιλιά!
Και σ' εμένα αρέσει πολύ ο χαλβάς, Χρυσαυγή μου, και προσπαθώ να συγκεντρώσω πολλές εκδοχές. Έχω ετοιμάσει ήδη και μερικές άλλες, προσεχώς η δημοσίευσή τους.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λογάκια!
Πολλά φιλιά
Εξαιρετικός και ταιριάζει απίστευτα με πορτοκάλι!!! Τον έκανες τέλειο Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα -:)))
Πολλά ευχαριστώ, Κική μου!
ΔιαγραφήΝα έχεις μια υπέροχη μέρα!
Φιλάκια
Αυτός ο χαλβάς Ελένη μου πρέπει να μοσχοβολάει. Θα δοκιμαστή το συντομότερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ αρωματικός, Κατερίνα μου, με μια πιο φρέσκια γεύση από τον κλασικό.
ΔιαγραφήΘα περιμένω τις εντυπώσεις σας.
Καλή σου μέρα.
Φιλάκια
Μυρωδάτο όσο δεν "παίρνει"!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε και στις δυο σας καλές μου, Ελένη και Μαρί.
Με την πρώτη δυνατή ευκαιρία θα την κάνω κι' εγώ την δοκιμή μου.
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα εύχομαι,
Καλημέρα, Πηνελόπη μου!
ΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ, καλή μου φίλη, να είσαι καλά.
Όταν τον δοκιμάσεις, περιμένω τις εντυπώσεις σου.
Καλό μήνα!
Φιλάκια