Όσοι αγαπούν τη Μαροκινή Κουζίνα δεν θα πρέπει να παραλείψουν ένα από τα
βασικά της υλικά, που δίνει άρωμα και ενισχύει τη γεύση, το λεμόνι τουρσί! Εδώ
υπάρχουν άφθονα στο εμπόριο και αγοράζονται πολύ, είτε μόνο τους είτε
αναμεμειγμένα με ελιές και άλλα τουρσί.
Αν όμως εμείς έχουμε τα δικά μας λεμόνια, ζουμερά, αρωματικά και αψέκαστα,
μπορούμε πανεύκολα να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό τουρσί.
Έτσι, μετά από μερικές εβδομάδες, θα μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την
υπέροχη λιχουδιά και να συνοδεύσουμε τα ψητά ή τις σαλάτες μας.
Δοκιμάστε το, αξίζει, γιατί τα Ελληνικά λεμόνια είναι πολύ αρωματικά!
Τα Υλικά
(Για δύο βάζα χωρητικότητας ενός λίτρου το καθένα)
12 μικρά βιολογικά λεμόνια
½ κιλό χοντρό αλάτι
2 ξυλάκι κανέλα
4 φύλλα δάφνης
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές κόκκους πιπεριού
Εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό , για να γεμίσουν τα βάζα
Ο χυμός δύο λεμονιών
Οδηγίες
Αποστειρώνουμε τα γυάλινα βάζα, στο φούρνο ή τα βράζουμε για πέντε λεπτά,
μέσα σε αρκετό νερό.
Ενδιάμεσα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι και τα μπαχαρικά.
Όταν γεμίσουμε το βάζο με τα λεμόνια, προσθέτουμε το υπόλοιπο πιπέρι, το χυμό
ενός λεμονιού και νερό, χωρίς να το γεμίσουμε μέχρι επάνω. Απογεμίζουμε με το
λάδι, που θα «σφραγίσει» και θα προστατεύσει το περιεχόμενο κάθε βάζου.
Κλείνουμε καλά τα βάζα με τα καπάκια τους.
Tα αφήνουμε σε δροσερό μέρος να
ωριμάσουν. Μετά 4-5 εβδομάδες θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Καλή επιτυχία!
TIPS
Αν μας αρέσουν τα πικάντικα μπορούμε στο βάζο να προσθέσουμε και μία
καυτερή πιπεριά.
Μα τι ωραία συνταγή!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ διαφορετική και ταυτόχρονα πολύ εύκολη. Κοντά στις ελληνικές γεύσεις.
Καλημέρα Ελένη μου!
Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΤο έχω δοκιμάσει με ψητό ψάρι και ήταν φανταστικό!
Ελπίζω έτσι να γίνει και το δικό μου!
Φιλάκια
Τι υπέροχη ιδέα!Είναι κρίμα να έχουμε λεμόνια κ να σαπίζουν!Θα τα φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες!
Σ' ευχαριστώ πολύ, Λένια!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία και στο δικό σου τουρσί!
Καλή σου μέρα!
Λατρεύω το λεμονάκι τουρσί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρω ότι συνηθίζεται πολύ στην μαροκινή κουζίνα, μα και στην δική μας κουζίνα μπορεί να συνοδεύσει νοστιμότατα κρεατικά.
Φιλάκια, καλή σου μέρα Ελένη μου!
Καλημέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΓια τα Μαροκινά πιάτα μας είναι υπέροχο αλλά και για τις χειμωνιάτικες σαλάτες και όλων των ειδών τα ψητά.
Το σπιτικό βέβαια είναι το καλύτερο και δεν κοστίζει καθόλου.
Έχεις κι εσύ δοκιμάσει να φτιάξεις;
Φιλάκια πολλά
Ωραίες φωτογραφίες, νόστιμο, αρωματικό και ιδιαίτερο τουρσί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Ελένη μου!
Z.
Σ' ευχαριστώ πολύ, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΌντως είναι ιδιαίτερο και γίνεται αγαπημένο.
Φιλάκια πολλά
Κρατώ τη συνταγή σου Ελένη θα μου χρειαστεί για το Bazaar
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την ιδέα
Αξίζει, Ξανθή μου! Όσο για τα αρωματικά, τα διαλέγεις εσύ.
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
Ελένη μου πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνταγή, τη κρατάω οπωσδήποτε!!!Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ελενάκι!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ κι εγώ.
Φιλάκια
Πολύ λαχταριστά τα λεμόνια !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε αυτή η συνταγή !
Και πού να τα δοκιμάσεις, Σοφία μου! Έχουν υπέροχη γεύση!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά, φίλη μου!
Σε φιλώ
ωραια συνταγή και πρωτότυπη! μου αρέσουν τα λεμόνια και ο χυμός οπότε πειραματιζομαι στην γαστρονομια αρκετα. Θα μου άρεσε να δώ και συνταγές με λεμόνια τουρσί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες!
ΔιαγραφήΟι συνταγές θα έλθουν, μόλις ωριμάσουν τ τουρσί.
Καλή σου μέρα
Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου Ελένη μου, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ λεμόνι τουρσί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΕίναι ιδιαίτερα και εξακολουθούν τα είναι αρωματικά!
Ταιριάζουν ακόμα και στις σαλάτες.
Φιλάκια
Μου αρέσουν πολύ τα λεμονάκια τουρσί αν και δεν έφτιαξα ποτέ Ελένη μου!! Θα φτιάξω όμως με τη δική σου συνταγή γιατί είναι υπέροχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Καλή επιτυχία, Κική μου! Η συνταγή είναι πανεύκολη!
ΔιαγραφήΚι εσύ σίγουρα θα έχεις αψέκαστα λεμονάκια!
Καλό μεσημέρι. Φιλάκια!
Καλώς σε βρίσκω Ελένη!!! Τι ωραία πράγματα έχουμε εδώ; Και λεμονάκια τουρσί; Ευχαριστούμε γιά την ωραία ιδέα,κάτι διαφορετικό και απ'ότι λες εύγευστο,θα το φτιάξω.Αλλά να ρωτήσω κάτι: το άσπρο μέρος της φλούδας του λεμονιού είναι πικρό,δεν χρειάζεται να το ξεπικρίσουμε πριν,όπως κάνουμε με το γλυκό κουταλιού λεμόνι; Να είσαι καλά!!!! Σταυρούλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες, Σταυρούλα!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά και καλή επιτυχία, όταν τα φτιάξεις!
Όχι δεν τα ξεπικρίζουμε, γιατί θα χαλάσουν. Μόνο πρέπει να διαλέξουμε
λεπτόφλοιδα λεμονάκια. Όταν ωριμάσουν έχουν τη γεύση του τουρσί, λίγο πικάντικη.
Θα χαρώ να τα λέμε!
Ελένη μου σ'ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή σου .Θα την κάνω γιατί έχουμε λεμόνια και μας αρέσουν πολύ τα ψητά
ΑπάντησηΔιαγραφή