Όσο ακόμα υπάρχουν ευωδιαστά και ζουμερά πορτοκάλια, διαλέξτε μερικά αρωματικά,
αράντιστα και αψέκαστα και τολμείστε να φτιάξετε αυτή τη χρυσαφένια και αφράτη
πορτοκαλόπιτα που σας προτείνω! Είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει με το άρωμα
και τη ζουμερή της υφή, που θα τη ξαναφτιάξετε πολλές φορές!
Από καιρό, αφότου πήρα στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο της Ζαμπίας του Kitchen Stories, Γλυκά, ήθελα να
τη δοκιμάσω, γιατί μου έκλεισε πονηρά το μάτι, έτσι όπως την είδα λαχταριστή να
ξεπροβάλει μέσα από τις σελίδες του! Κι αφού την έφτιαξα, είπα ότι άξιζε, διότι
μας κατέπληξε η νοστιμιά της. Την απολαύσαμε φρέσκια, με διπλό σερβίρισμα, αλλά
και η ελάχιστη που έμεινε την επομένη ήταν υπέροχη, πιο αφράτη και μελωμένη!
Δοκιμάστε τη κι εσείς από το βιβλίο ή τη σελίδα της Ζαμπίας!
Μην τη θεωρήσετε πολύπλοκη, διότι οι πολλές φωτογραφίες που δημοσιεύει και η
αναλυτική περιγραφή, βήμα-βήμα, κάθε σταδίου ετοιμασίας της θα σας βοηθήσουν
αφάνταστα!
Τα Υλικά
1 κακέτο/450γραμ.φύλλο κρούστας
200ml λάδι ελαφρύ
200γραμ, ζάχαρη
200γραμ.γιαούρτι
200ml γάλα
4 αυγά
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1φακελάκι /20γραμ. baking power
1 κουταλιά essence πορτοκαλιού
100γραμ. αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά, δική μου προσθήκη )
Για το σιρόπι
250ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
400ml νερό
400γραμ. ζάχαρη
Οι άδειες κούπες από τα στυμμένα πορτοκάλια
Οδηγίες
Ξεπαγώνουμε το φύλλο, αφαιρούμε το περιτύλιγμα και τη ζελατίνα και, χωρίς να το απλώσουμε, το κόβουμε σε ροδέλες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα,εκτός από το φύλλο, και χτυπάμε καλά το μείγμα, ώστε να έχουμε
μια αραιή κρέμα.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, στους 180º C στον αέρα για 40-45
λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 5
λεπτά. Ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το σιρόπι.
Κόβουμε την πορτοκαλόπιτα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και την περιχύνουμε
με το σιρόπι.
Την αφήνουμε να το απορροφήσει καλά και να φουσκώσει.
μπραβο φαινετε πολύ νοστιμη θα προσπαθήσω να την φτιαξω
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, καλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΘα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου.
Προφανώς το ψήσιμο-στέγνωμα των φύλλων είναι που κάνει τη διαφορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
Και αυτό, Ξανθή μου αλλά και το μείγμα γάλα-γιαούρτι.
ΔιαγραφήΕίναι εξαιρετική και έχει πάντα επιτυχία.
Καλό βράδυ
Ωραίο δώρο/ αφιέρωση ειδικά για σήμερα διάλεξες Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μού κάνεις να προβάλεις το βιβλίο μου και να το παρουσιάσεις τόσο όμορφα!
Η συνταγή που επέλεξες να μάς παρουσιάσεις είναι πολύ εύγευστη και στα χεράκια σου αναδείχτηκε ακόμα περισσότερο.
Σας φιλώ και να περνάτε πάντα υπέροχα!
Z.
Κι εγώ σ' ευχαριστώ Ζαμπία μου και σου εύχομαι πάντα επιτυχίες.
ΔιαγραφήΚαλή μου φίλη, είχα προγραμματίσει να παρουσιάσω τουλάχιστον μία συνταγή από το βιβλίο σου αλλά το άργησα κάπως. Το βιβλίο σου αξίζει και οι συνταγές είναι πάντα εμπιστοσύνης και πολύ καλού γούστου.
Εγώ τις λατρεύω!
Φιλάκια πολλά!
Θα πρέπει να είναι καταπληκτική! Μπράβο στη Ζαμπία που την δημιούργησε και σ'εσένα που μας την παρουσιάσες τόσο όμορφα! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoodaki.gr
Καλημέρα, Ελεάννα!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά.
Φιλάκια
Τέλειο γλυκό!!! Μου αρέσει πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ νόστιμη και σκέφτομαι να τη φτιαξω, απλά θα ήθελα να ρωτησω αν τα υγρα υλικά τα μετράμε σε ml ή σε γραμμάρια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Κυριάκο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως είναι πολύ νόστιμη!
Τα υγρά υλικά θα τα μετρήσεις σε ml.
Καλή επιτυχία!