Αγαπημένα μικρών και μεγάλων! Τυρένια ψωμάκια ιδανικά για πρωινό, πλούσια
και λαχταριστά, αλλά και κατάλληλα για ένα χορταστικό κολατσιό. Η ζύμη τους
είναι αφράτη και απαλή, ταιριάζει υπέροχα και αναδεικνύει τη νοστιμιά του
ψημένου τυριού που πρωταγωνιστεί.
Διαλέγουμε τυριά που λιώνουν, με απαλή γεύση για κλασικά πεϊνιρλί.
Μπορούμε όμως να προσθέσουμε και πικάντικα τυριά, αλλαντικά ή μπαχαρικά και αρωματικά χόρτα της αρεσκείας μας. Δοκιμάστε τα, όπως σας αρέσουν!
Μπορούμε όμως να προσθέσουμε και πικάντικα τυριά, αλλαντικά ή μπαχαρικά και αρωματικά χόρτα της αρεσκείας μας. Δοκιμάστε τα, όπως σας αρέσουν!
Τα Υλικά
Για τη Ζύμη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
Για τη Γέμιση
150γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
150γραμ. τριμμένο κασέρι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
Οδηγίες
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το αλάτι, την πάπρικα και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο της κουζίνας και το πιέζουμε και το
διπλώνουμε συνεχώς για μερικά λεπτά
Ενώ πλάθουμε το ζυμάρι, το ραντίζουμε με λίγο χλιαρό νερό.
Το βάζουμε πάλι μέσα στο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος
να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ τρίβουμε και αναμειγνύουμε τα τυριά.
Παίρνουμε κάθε μία μπαλίτσα και την ανοίγουμε λίγο με ένα πλάστη ή με το
χέρι μας. Βάζουμε στη μέση μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα των τυριών, σχηματίζουμε
ένα τοίχο γύρω από το τυρί, κλείνουμε της άκρες και σχηματίζουμε βαρκούλα το
γνωστό σχήμα του πεϊνιρλί. τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C στον αέρα.
Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί μέσα σ’ ένα ρηχό ταψί, στρωμένο
με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα. Βάζουμε κι ένα μικρό κομματάκι βούτυρο πάνω
από τη γέμιση.
Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να
λιώσει το τυρί.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα απολαμβάνουμε ζεστά.
Πεϊνιρλί δε νομίζω να έχω φάει ποτέ, καιρό είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή.
Καλή σου μέρα!
ΔιαγραφήΤο σπιτικό είναι εξαιρετικό, γιατί τα υλικά του είναι εξαιρετικά και δεν έχει πολύ βούτυρο.
Προτείνω μία δοκιμή!
Η ζύμη σου έγινε πολύ ωραία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρά και πολύ νόστιμα μόνο με τυριά!
Καλημέραααααα!!!
Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΜε συγχωρείται που αργώ να σας απαντήσω αλλά το λαπ τοπ μου δημιουργεί προβλήματα.
Η ζύμη είναι πολύ απαλή και αφράτη και ήδη τη δοκίμασα και σε άλλη χρήση με εξαιρετικά αποτελέσματα (η συνταγή προσεχώς).
Φιλάκια πολλά κι από εμένα!
Μου φαίνεται ότι με την συγκεκριμένη ανάρτηση θα βάλεις πολύ κόσμο σε πειρασμό, μηδ´ εμού εξαιρουμένης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστή και ελκυστική η τελευταία φωτογραφία.
Την καλημέρα μου και τις ευχές μου για την νέα χρονιά.
Φιλιά
Καλημέρα, Σωσώ μου!
ΔιαγραφήΝα με συγχωρήσετε, αν σας έβαλα σε πειρασμό αλλά . . . να τα δοκιμάσετε!!!
Καλή χρονιά κι από εδώ.
Φιλιά
Ανάρτηση πειρασμός!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!!!!
Καλή σου μέρα και καλώς ήλθες!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν.
Ελπίζω να τα λέμε συχνά.
Καλή χρόνια με υγεία. Καλή επιτυχίαωραία συνταγή σήμερα τιν έκανα ήταν σούπερ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά και σ΄εσένα, με υγεία!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και την ενημέρωση!
Τέλεια, τέλεια, τέλεια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η ζύμη φαίνεται εξαιρετική!
Φιλιά Ελενάκι μου, καλή βδομάδα!
Καλημέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΌντως η ζύμη είναι εξαιρετική και δοκιμάστηκε πάλι!
Θα σας κεράσω προσεχώς!
Φιλάκια πολλά
Χρόνια πολλά Ελένη μου, καλή χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το Πεϊνιρλί και τα δικά σου φαίνονται πολύ πετυχημένα!
Πολλά φιλάκια
Καλημέρα, Αγγελική μου και καλή χρονιά με υγεία και όλα τα καλά!
ΔιαγραφήΕίχαν όντως επιτυχία και η ζύμη τους είναι υπέροχη.
Ευχαρίστως να σου στείλω μερικά, ζεστά ζεστά!
Πολλά φιλάκια
Λαχταριστά!!! Υπέροχα!!! Πώς να κάνει κανείς δίαιτα!! Φιλάκια Έλεν μου γεια στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει λύση και για τη δίαιτα: ένα είναι αρκετό!
ΔιαγραφήΤι λες, να σου στείλω;
Φιλάκια
Πολύ αγαπημένα... καλά τα λες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομαδα εύχομαι :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Καλημέρα και καλή χρονιά!
ΔιαγραφήΤην άλλη φορά, πολύ ευχαρίστως, αν και δεν το ζητάτε, θα φτιάξω διπλή δόση για να σας τα μοιράσω!
Δεν είναι καλή ιδέα;
Φιλάκια
Με πέθανες!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Πέπη μου!
ΔιαγραφήΛέω να σε αναστήσω με μερικά ζεστά- ζεστά!!!
Τι λες;
Αν. με αφήνατε Ελένη μου... το ταψί ολόκληρο θα το "κατάφερνα" στα σίγουρα :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πιο αγαπημένα μας "πιττοειδή" τολμώ να πω.
Φιλιά πολλά και καλό βράδυ.
Είναι όντως αγαπημένα, Πηνελόπη μου, και φρέσκα είναι αληθινός πειρασμός!
ΔιαγραφήΓια την επόμενη φορά θα σου ζητήσω να μου στείλεις τον Θ! Λες να πει όχι;
Φιλάκια πολλά
Τέλεια φαίνονται και σίγουρα θα αρέσουν πολύ !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Σοφία μου!
ΔιαγραφήΈγιναν εκπληκτικά και λάτρευσα η ζύμη!
Ελένη μου καλημέρα, δεν στέλνεις μερικά προς τα δω;;;;; Μια χαρά τα τσάκιζα κι ας μην είναι μεσημέρι!!! Πωπωωωω! Λαχταριστά σου έγιναν...καταπληκτικά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Πολύ ευχαρίστως, Κική μου, να σου στείλω! Ζεστά είναι σκέτος πειρασμός!
ΔιαγραφήΚαι η ζύμη τους είναι εκπληκτική!
Καλή σου μέρα1
Φιλάκια
Νοστιμότατη συνταγή. Εγώ παίρνω και αρκετές ιδέες από το https://www.maggicooking.gr/sintages με συνταγές για κάθε περίσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφή