Ένα αφράτο και απαλό κέικ, που διατηρείται μαλακό και τις επόμενες ημέρες. Είναι
πολύ αρωματικό, χορταστικό και νοστιμότατο! Το άρωμα του λεμονιού ταιριάζει
υπέροχα με τις νιφάδες σοκολάτας που κρύβονται στη ζύμη του και η παρουσία της
αμυγδαλόψιχας χαρίζει ιδιαίτερη γεύση!
Τα Υλικά
(Για μια φόρμα 26εκ.)
150γραμ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
80γραμ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι των 200γραμ.
3 αυγά
1-1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι baking powder
1 φακελάκι βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
100γραμ. κουβερτούρα σε νιφάδες
150γραμ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
500γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Επικάλυψη
200γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το baking powder.
Κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το ξύσμα και
χτυπάμε ακόμα για μερικά λεπτά.
Ψήνουμε το κέικ στους 170ο C στον αέρα για 50 λεπτά
έως 1 ώρα.
Πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ελέγχουμε, αν ψήθηκε, με τη λάμα ενός μαχαιριού.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Σπάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν-Μαρί,
προσθέτοντας το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν
τα υλικά. Αφήνουμε λίγο στην άκρη, να κατέβη η θερμοκρασία της.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και μετά κόβουμε το κέικ και το απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!
Καλημέρα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο χουζούρικο σαββατιάτικο ξύπνημα μας,οι ανάμεικτες γεύσεις των εσπεριδοειδών με τη γλύκα της σοκολάτας ,εκτίναξε τη χαρά της διήμερης ανεμελιάς στα ύψη!Με την προοπτική της δημιουργίας ,αλλά κυρίως της δοκιμής,μιας τέτοιας γλυκιάς λιχουδιάς ,το Σαββατοκύριακο μας αποκτά άλλη χαρά!
Υπέροχα αρώματα απλώνονται και οι δυναμικές υπόξινες αναφορές να αγαπούν την αισθησιακή γεύση της σοκολάτας,συμπράττουν στην καταλυτική και ολοκληρωτική μας απόλαυση!
Να έχεις ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!Φιλιά πολλά,πολλά!
Καλημέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που το κέικ μου σου δημιούργησε τόσο όμορφη διάθεση!
Να ελισαι καλά, καλή μου φίλη!
Πολλά φιλιά!
Καλημέρα Ελένη. Τα αμύγδαλα σε κέικ δίνουν μια άλλη νότα και μου αρέσουν πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
Καλημέρα, Ξανθή!
ΔιαγραφήΌντως τα αμύγδαλα ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα.
Και το λεμονάκι συνεπικουρεί γευστικά!
Να είσαι καλά.
Τι αφράτο και λαχταριστό κεκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεμονάκι με σοκολάτα.... μμμμμμ!!
Φιλιά Ελένη μου, καλό Σαββατοκύριακο!
Με όλα τα καλά, Έλενά μου, αφράτο και αρωματικό! Εμείς το τιμήσαμε πολύ!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Φιλάκια
Τα έχει όλα και συμφέρει αυτό το κεηκ. Απαιχτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Μάρθα μου!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Είναι δυνατόν να μην δοκιμάσουμε από το λεμονοκέικ σου, Ελένη;; Έβαλες και την σοκολάτα από πάνω, μας αποτελείωσες!! Κυριακή πρωί αύριο, το θέλω το κεκάκι αυτό με τον καφέ μου!! Προλαβαίνεις να στείλεις μερικές φετούλες ή το έχετε φάει όλο;;!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Καλημέρα, Ειρήνη μου!
ΔιαγραφήΣκοπός ήταν να σας γλυκάνω Κυριακάτικα! Αν το πέτυχα, χαίρομαι!
Να στείλω μόνο φετούλες; Τι λες για ένα ολόκληρο;
Φιλάκια
ΟΚ, με επισες θελω να το φαω!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Όταν το δοκιμάσεις, Beauty, θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Απ' όλα τα καλά έχει το κέικ σου Ελένη μου. Ολοι θα ήθελαν ένα κομματάκι να δοκιμάσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΣας κερνάω, μαζί με καφεδάκι!
Φιλάκια
Ωραιότατος συνδυασμός για κέικ!!! Γεια στα χέρια σου Ελένη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Κική μου!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Φιλάκια
Πω πω τελειο φαινεται και σοκολατα και λεμνι και αμυγδαλα?ολα τα εχει αυτο το κεικ,θα το δοκιμασω σιγουρα πολλα φιλια και καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Νέλη!
ΔιαγραφήΕίμαι βεβαία ότι θα σου αρέσει.
Φιλάκια πολλά
Ο συνδυασμός του λεμονιού με τη σοκολάτα μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γιαούρτι κάνει το κέικ εξαιρετικά αφράτο και με ωραία υφή που διατηρείται για μέρες.
Και με αυτή την κολασμένη επικάλυψη, άντε να αντισταθείς!
Φιλιά πολλά Ελένη, καλή εβδομάδα!
Καλή σου μέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΚι εμένα με ενθουσίασε το λεμονάκι με τη σοκολάτα, ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα πορτοκάλι.
Με έπεισε γευστικά ο συνδυασμός και θα τον επαναλάβω.
Φικια πολλά!