Μου αρέσουν πάρα πολύ όλες οι πίτες, αλμυρές και γλυκές, γιατί στο σπίτι μας
τις συνηθίζαμε πολύ. Χρησιμοποιούσαμε μόνο σπιτικό φύλλο που ενσωματώνεται
τέλεια με τη γέμιση μιας τυρόπιτας, αντέχει και δεν διαλύεται στις χορτόπιτες. Το φύλλο κρούστας ήταν μόνο για γλυκά ταψιού και θεωρείτο ακατάλληλο για πίτες!
Κι όμως η συγκεκριμένη πίτα έγινε με φύλλο κρούστας, το οποίο δεν ξεράθηκε αλλά αφομοιώθηκε πλήρως από τα υπόλοιπα υλικά και έδωσε ένα αφράτο και λαχταριστό αποτέλεσμα! Ζεστή ήταν φανταστική! Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
(Για ένα ταψί διαμέτρου 32εκ.)
Για την πίτα
3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι/250 ml φρέσκο γάλα 2%
200γραμ. παραδοσιακό γιαούρτι αγελάδος, πλήρες
5-6 φύλλα κρούστας
100 ml ελαιόλαδο (για το ταψί και τα φύλλα)
Για τη γέμιση
100γραμ. ανθότυρο
300γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
250γραμ. τυρί Φέτα, θρυμματισμένη (όχι πολύ πικάντικη)
300γραμ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
3 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος (προαιρετικά)
Αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας.
Παίρνουμε ένα, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε πάνω του μικρή
ποσότητα του μείγματος των τυριών, υπολογίζοντας να μας φτάσει για όλα τα
φύλλα.
Με τη ράχη ενός κουταλιού, πιέζουμε λίγο τα φύλλα ώστε να μουσκέψουν.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις/160° C
στον αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί
λίγο, πριν την κόψουμε. Είναι πολύ αφράτη και ζεστή δίνει την αίσθηση του
σουφλέ.
Καλή επιτυχία!
Καλημέρα Ελένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν συμπαθώ πολύ τα φύλλα κρούστας, ακριβώς γιατί συνήθως ξεραίνονται και ξεχωρίζουν από το σύνολο, αλλά έτσι όπως βλέπω τη δική σου πίτα αναθάρρησα!
Η συγκεκριμένη πίτα είναι αγαπητή από όλους, ότι πρέπει για σνακ, πάρτι ή γεύμα μαζί με μια σαλάτα!
Φιλιά
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκαιο σχετικά με το φύλλο κρούστας. Κι εγώ δεν το συμπαθώ,
έτσι που ξηραίνεται και τρυπάει.
Σ΄αυτή όμως την πίτα μουσκεύει από το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και σχεδόν δεν φαίνεται.
Αν δεν την έχεις δοκιμάσει, σου την προτείνω!
Φιλάκια
Τυροπιτούλα σπέσιαλ, κι εμείς τις τρώμε πολύ τις πίτες!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως σπέσιαλ, Λίλα μου! Κόπιασε, κερνάω!
ΔιαγραφήΑυτές οι πανεύκολες λαχταριστές πιτούλες, είναι η αδυναμία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη σου έγινε Ελενάκι μου!
Φιλιά!
Και η δική μου αδυναμία, Έλενά μου! Τις λατρεύω τις πίτες, ειδικά αυτές με το σπιτικό φύλλο.
ΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ-πολύ!
Φιλάκια
Η πίτα σου Ελένη μου είναι άκρως λαχταριστή και εύκολη... οπότε θα την απολαύσω στα σίγουρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, Κική μου!
ΔιαγραφήΠεριμένω τις εντυπώσεις σου!
Καλό σου απόγευμα!