Μια συνταγή που έγινε την πρώτη φορά δοκιμαστικά, πέτυχε και εκτιμήθηκαν
πολύ τα σκουρόχρωμα, πετιμεζένια της Cookies.
Ακολούθησε δεύτερη και τρίτη εκτέλεση με επιτυχία. Έγιναν απλά, την άλλη ζαχαρένια
ή καρυδάτα, όλα νόστιμα και πολύ αρωματικά. Αγαπήσαμε όλες τις παραλλαγές, γι
αυτό και μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας.
Δοκιμάστε τη κι εσείς για να δείτε πόσο νόστιμα είναι αυτά τα χωρίς ζάχαρη μπισκοτάκια,
με τραγανή επιφάνεια, μαλακό εσωτερικό με σοκολατένια υφή και πλούσια σε ξηροψημένο
καρύδι!
Γίνονται πανεύκολα και διατηρούνται φρέσκα για αρκετές ημέρες!
Τα Υλικά
(Για 20-22 Cookies)
100γραμ. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
120γραμ. πετιμέζι, καλά δεμένο
80γραμ. νερό βρύσης
1 αυγό
100γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι χονδροκομμένα καρύδια
1 φακελάκι ζάχαρη-βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½ κουταλάκι τριμμένα γαρίφαλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε σ’ ένα μπολ τα αλεύρια.
Εν συνέχεια, κόβουμε κομματάκια ζύμης, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε
σε ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 13-15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο
να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε από το χαρτί.
Τα καταναλώνουμε φρέσκα ή τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.
Καλή επιτυχία!
Πολύ ξεχωριστά και ιδιαίτερα τα πετιμεζένια cookies σου Ελενάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσουν πολύ!
Φιλάκια!
Καλημέρα, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια
Cookies ,για τα οποία γίνεσαι πλεονέκτης.Τα θέλεις όλα δικά σου.Φυλάς το μεταλλικό κουτί,σαν ένα μικρό θησαυροφυλάκιο.Γνωρίζεις καλά το περιεχόμενο και στη σκέψη του,ως νέος Σκρούτζ της βουλιμίας και της ζαχαροπλαστικής ευδαιμονίας,αγαλλιάζεις.Τα σκέφτεσαι στις δύσκολες στιγμές, σαν ένα μικρό αλλά αποτελεσματικό δωράκι παρηγοριάς.Στην χαρά,σαν ένα μυστικό επιβράβευσης για τη μεγιστοποίηση της.Στην ανία,σαν μέσο διαφυγής σε περιπέτεια, με γλυκό όμως τέλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήCookies ,για κάθε στιγμή,για κάθε μέρα,για κάθε ψυχή και κάθε καημό.Γιατί η γλυκιά του γεύση ,προπορεύεται της ακεφιάς..Στον μαραθώνιο της καθημερινότητας,πάντα είναι πρωταθλήτρια και μάλιστα με ρεκόρ.
Καλό Σαββατοκύριακο Ελένη μου!!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!!
Μπράβο, Φωτεινή μου, έτσι ακριβώς γίνεσαι πλεονέκτης με αυτά τα cookies!
ΔιαγραφήΣε γλυκαίνουν χωρίς υπερβολή και τα αρώματά τους ηρεμούν.
Να είσαι καλά, καλή μου φίλη!
Καλή σου μέρα και καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλάκια πολλά
Ξεχωριστά τα μπισκότα σου Ελένη και μια φθινοπωρινή νοστιμιά!!! Να πάρω 2-3 για τον καφέ μου;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλημέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΌντως αυτά τα μπισκοτάκια είναι φθινοπωρινή νοστιμιά, πετιμεζένια και αρωματική!
Και βέβαια να πάρεις όσα θέλεις!
Φιλάκια
Φτου τους να μην τα ματιάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μην τα ματιάσεις και να τα δοκιμάσεις, Μάρθα μου!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Προχθές παρέλαβα κι' εγώ το πρώτο μπουκάλι με πετιμέζι για την τούτη τη σαιζόν Ελένη μου. Οπότε με βάζεις σε μεγάλες σκέψεις με ταύτα τα θαυμάσια μπισκότα σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά και καλό βράδυ Σαββάτου από την Αθήνα.
Αφού παρέλαβες την πρώτη ύλη, Πηνελόπη μου, ευκαιρία να τα δοκιμάσεις.
ΔιαγραφήΕίναι πανεύκολα και όντως νοστιμότατα!
Πολλά-πολλά φιλάκια!
Φαίνονται φανταστικά και η περιγραφή τους άκρως δελεαστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να βρω πετιμέζι!
Φιλιά πολλά!
Μόλις βρεις πετιμέζι, Ερμιόνη μου, να τα δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΕίναι υπέροχα, θα σου αρέσουν!
Φιλάκια
Ελένη μου εξαιρετική ιδέα!!!Δείχνουν καταπληκτικά, φαντάζομαι αρώματα και γεύσεις!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ελενάκι, όντως είναι υπέροχα! Διατηρούνται αφράτα αρκετές ημέρες.
ΔιαγραφήΘα το διαπιστώσεις κι εσύ!
Καλή υπόλοιπη μέρα!
Φιλάκια
Φαίνονται πολύ ωραία τα cookies σου!Ευκαρία να τα φτιάξω για να έχω κάτι να συνοδεύω το καφεδάκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες, Mageirissa!
ΔιαγραφήΚαι με το καφεδάκι ταιριάζουν αλλά και σκέτα είναι καταπληκτικά, χωρίς υπερβολή.
Ελπίζω να τα λέμε συχνά.
Καλό σου μεσημέρι!
Πολύ εντυπωσιακή η συνταγή σου με τα λαχταριστά αυτά cookies Ελενάκι μου..κάθε φορά που μου στέλνουν πετιμέζι απο την Ζάκυνθο ψάχνω για συνταγές..απίστευτο!!Η παρουσίασή σου εξαιρετική!!φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυκαιρία, Κατε, να χρησιμοποιήσεις το πετιμέζι σε κάτι πιο... μοντέρνο!
ΔιαγραφήΘα δεις πόσο θα σου αρέσουν αυτά τα cookies!
Σ' ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια
Εκπληκτικές και οι συνταγές σου για γιουβαρλάκια και φυσικά του καβουρμά λίαν παραδοσιακά εδέσματα!με εντυπωσιακή παρουσίαση όλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Kate! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι προτάσεις μου!
ΔιαγραφήΤο εκτιμώ πολύ!
Πολλά φιλιά
Cookies με πετιμέζι...ωραίο ακούγεται Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με το καρύδι μέσα τέλεια. Εχει και κανέλα που μ αρέσει.
Φιλιά
Το πετιμέζι δοκιμάστηκε σ΄αυτά τα μπισκοτάκια και μας άρεσαν πολύ!
ΔιαγραφήΓι΄αυτό το λόγο σας τα προτείνω.
Αν τα δοκιμάσεις, Marion, μ΄ενδιαφέρει η άποψή σου!
Καλό μεσημέρι!
HELEN! η συνταγη σου με εσωσε!κ μου εφτιαξε κ την μερα^_^! με μια μικρη παραλαγγη ( λιγο ποιο αφρατη ζυμη με κομματακια σοκολατας κ καρυδι, σε μικρες μπουκιες ψημενα!) εγινε μια απ της πιο υγιεινες λιχουδιες που εχω φαει ! ευχαριστωωωωω!:D
ΑπάντησηΔιαγραφή