Από τα πιο αρωματικά, αφράτα, τραγανά και νόστιμα κουλουράκια που έχω
φτιάξει! Είναι υγιεινά, νηστίσιμα, λιώνουν στο στόμα και μας πλημμυρίζει το υπέροχο
άρωμα τους!
Σας προτείνω να φτιάξετε διπλή δόση, διότι γίνονται ανάρπαστα!
Τα Υλικά
(Για 30 περίπου κουλουράκια)
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ούζο
⅔ φλιτζανιού ζάχαρη
Ο χυμός από ½ λεμόνι
2 κουταλάκια τριμμένοι σπόροι γλυκάνισου
1 ½ κουταλάκι baking powder
⅓ κουταλάκι μαγειρική σόδα
⅓ αλάτι
Ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί
½ φλιτζάνι σουσάμι
Οδηγίες
Τρίβουμε τους σπόρους γλυκάνισου στο γουδί ή με το μύλο των μπαχαρικών.
Μέσα σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι
και το baking powder.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις ή 170ºC στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Ροδίζουν ελαφρά, όχι πολύ.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε μέσα στο ταψί, για να κατέβη η
θερμοκρασία τους και μετά τα μετακινούμε.
Είναι έτοιμα για κατανάλωση!
Καλή επιτυχία!
(Η συνταγή προσαρμοσμένη από το "Ζάχαρη κι Αλεύρι")
Λατρεύω τα ουζοκούλουρα, και τα δικά σου Ελενάκι μου δείχνουν τόσο λαχταριστά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Είναι πάρα πολύ αρωματικά και ταιριάζουν με το καφεδάκι μας!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Έλενά μου!
Φιλάκια
Ιδανικά κουλουράκια για καφέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγιναν πολύ ωραία.
Καλό σαββατοκύριακο
Καλημέρα, Μάριον!
ΔιαγραφήΌντως έγιναν υπέροχα και μάλιστα σε διπλή ποσότητα που καταναλώθηκε!
Υπάρχουν όμως και για κέρασμα!
Φιλάκια
Αντι για ουζο μπορουμε να βαλουμε τσιπουρο με γλυκανισο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες Νάντια!
ΔιαγραφήΕάν το τσίπουρο είναι αρωματικό και καλής ποιότητας, νομίζω, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
Πάντως εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
Καλή σου μέρα
Και ούζο και νηστήσιμα;; Ουάου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρέσουν!
ΔιαγραφήΕλπίζω να τα λέμε και επώνυμα.
Καλή σου μέρα
Τα κουλουράκια σου Ελένη λαχταριστά. Δεν έχουν βούτυρο και αυγά αλλά έχουν ούζο και γλυκάνισο που μου αρέσει πολύ η μυρωδιά τους. Καλή εβδομάδα να έχεις με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΤελευταία δοκιμάζω συνταγές χωρίς ατγά και βούτυρο, πιο υγιεινές.
Χαίρομαι που σου άρεσαν!
Φιλάκια
Καλή εβδομάδα...μοσχοβόλησαν τα κουλουράκια σου μέχρι εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Δήμητρά μου!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα
Συμφωνώ και επαυξάνω για την διπλή δόση (!) Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τόσο μυρωδάτα που γίνονται ανάρπαστα.
Μόλις τελειώσουν τα σημερινά που έκανα με πορτοκάλι και πετιμέζι, θα βάλω τα ουζουκούλουρα σε παραγωγή :-)))
Χαιρετισμούς πολλούς.
Μπράβο, Πηνελόπη μου! Πάντα πρέπει να φτιάχνουμε διπλή δόση, για να χαρίζουμε και μερικά!
ΔιαγραφήΤόσο νόστιμα, αφράτα και αρωματικά είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο.
Φιλάκια πολλά, φίλη μου καλή!
Θα ήθελα να μου γράψετε ακριβώς την δόση της ζάχαρης, του λεμονιού,της σόδας και του αλατιού γιατί δεν φαίνονται η ποσότητες σας ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια επισημαίνω ότι οι ποσότητες των υλικών είναι γραμμένες ΑΚΡΙΒΩΣ στη συνταγή¨. Το φλιτζάνι ισοδυναμεί με μετρική κούπα χωρητικότητας 250 ml και το κουταλάκι είναι κουταλάκι γλυκού. Δεν έχω χρησιμοποιήσει γραμμάρια!
Πιθανόν βλέπεις τη συνταγή σπό κινητό που δεν υποστηρίζει κλάσματα.
Να είσαι καλά!
Πόση ζάχαρη; Δεν φαίνεται στην παραπάνω συνταγή, μόνο ένα σύμβολο σαν μηδέν έχει πριν από τις λέξεις φλυτζάνι ζάχαρη.
ΑπάντησηΔιαγραφή