Το κλασικό Cheese Cake απέκτησε άλλη γεύση και άλλη εμφάνιση! Ας το φτιάξουμε με σπιτική Σάλτσα
Φράουλας, τώρα που οι φράουλες είναι άφθονες στην αγορά κι ας ενισχύσουμε τη
γεύση του με άσπρη σοκολάτα!
Θα έχουμε έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό και μια υπέροχη τούρτα γενεθλίων με μοναδική εμφάνιση!
Τα Υλικά
Για τη Βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
1 πακέτο φυτικό βούτυρο
Για την Κρέμα
500γραμ. κρέμα γάλακτος
300γραμ. τυρί Μαρκαρπόνε
½ κουτί/200γραμ. ζαχαρούχο γάλα
4 φύλλα ζελατίνας
1 φλιτζάνι τριμμένη λευκή σοκολάτα
Επί πλέον
Δύο κομμάτια μεμβράνης
½ φλιτζάνι σάλτσα φράουλας
Μερικές ώριμες φράουλες
Λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα
Οδηγίες
Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας ή στο μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε τα μπισκότα να το απορροφήσουν όλο το βούτυρο.
Εν τω μεταξύ, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε κρύο νερό.
Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη μια φόρμα με αποσπώμενη στεφάνη διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα τα βουτυρωμένα μπισκότα.
Τα απλώνουμε παντού και τα πιέζουμε με τις παλάμες μας.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο, και τη χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, έως ότου γίνει αφράτη σαντιγί. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου.
Κατόπιν προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη ζελατίνα, διαλυμένη μέσα σε
τρεις κουταλιές ζεστό νερό.
Στο τέλος προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και τη σάλτσα φράουλας και
ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με μία σπάτουλα.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές σάλτσας. Γυρίζουμε τη μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα προς τα μέσα, σκεπάζοντας το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επομένη ανοίγουμε τη φόρμα και προσεκτικά «κυλάμε» το κέικ πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας την μεμβράνη με προσοχή.
Απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μισό φλιτζάνι σάλτσα φράουλας και
διακοσμούμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα και ολόκληρες φράουλες.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Σάλτσα Φράουλας
Τα Υλικά
½ κιλό ώριμες φράουλες
½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε μεγάλα
κομμάτια.
Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μία ρηχή κατσαρόλα και τα βράζουμε, μέχρι
να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Τότε προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και
αφήνουμε να βράσουν περίπου δέκα λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Ανακατεύουμε που και που και αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν οι φράουλες γίνουν πηχτές σαν μαρμελάδα, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά,
προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε τη σάλτσα ζεστή μέσα σε αποστειρωμένο βάζο, όπως τη μαρμελάδα.
TIPS
- Μπορούμε να γαρνίρουμε με τη σάλτσα το γιαούρτι, τα παγωτά μας ή μία υπέροχη Πάβλοβα.
- Επειδή οι φράουλες έχουν έντονο άρωμα, καλό είναι να μην τις αρωματίσουμε περισσότερο.
Χρονια Πολλα ΕΛενακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαντα γερη και δυνατη!
Υπεροχο και επικαιρο το τσιζ κεϊκ σου, με τις λατρεμενες φραουλιτσες!
Καλη εβδομαδα!
Ευχαριστώ πολύ, Μαρίνα μου, για τις ευχές σου!
ΔιαγραφήΝα είσαι κι εσύ γερή κι ευτυχισμένη!
Κι εσύ λατρεύεις τις φράουλες και τώρα είναι η εποχή τους!
Κι εγά τις δοκίμασα στο Cheesecake και ταίριασαν εξαιρετικά!
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!
Φιλάκια1
Καλά τι εμφάνιση είναι αυτή που έχει το τσιζ κέικ!!!! Το βλέπεις και θες κομμάτια (προσέχεις τον πληθυντικό Ελένη μου) (για το τραπεζομάντηλο δεν σχολιάζω...Υπέροχο)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για την σάλτσα της φράουλας σκέφτομαι άπειρες εφαρμογές! Από την μεταμόρφωση ενός γιαουρτιού σακούλας, την απογείωση ενός κέικ, την συντροφιά μιας απλής κρέμας, χίλια δυο...
Μια φορά στο τόσο επιτρέπεται το πολύ, καλή μου Αγγελική!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε και το καρεδάκι-έργο της νεότητάς μου!-στρώθηκε για να ενισχύσει χρωματικά το κέικ. Τη σάλτσα φράουλας ήδη την τίμησα κι εγώ με το γιαούρτι!
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια!
Εγώ μπορεί να κεράστηκα στο φέις, αλλά θέλω να κεραστώ κι από εδώ ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάλι χιλιόχρονη Ελενάκι μου, να είσαι γερή και καλότυχη εύχομαι!
Φιλάκια!
Κι από εδώ μπορείς να κεραστείς, Έλενά μου! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!
ΔιαγραφήΚαι πάλι σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου, το εκτιμώ πολύ!
Καλή εβδομάδα και καλό απόγευμα!
Φιλιά!
Αυτή η κρέμα πρέπει να είναι απίθανη! Όλα τα υλικά της μου αρέσουν και απλά φαντάζομαι πόσο νόστιμος είναι ο συνδυασμός τους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η φράουλα είναι ιδανική για την εποχή!
Φιλιά πολλά!
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΚι εσύ πειραματίζεσαι με τις κρέμες, όπως κι εγώ, οπότε μπορείς να τη δοκιμάσεις με την πρώτη ευκαιρία! Οι φράουλες τώρα είναι στην εποχή τους και μας επιτρέπουν πολλούς συνδυασμούς!
Επί πλέον στολίζουν υπέροχα τα γλυκά με το φανταστικό τους χρώμα.
Καλή εβδομάδα.
Φιλάκια.
Πολύχρονη Ελένη μου να είσαι γερή και δυνατή.Τέλειο το γλυκάκι σου να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ, Ροδάνθη μου για τις ευχές!
ΔιαγραφήΜε το καλό να έρθει το μωράκι σου και να είσαι όλοι γεροί και χαρούμενοι.
Φιλάκια πολλά!
Όμορφο, κατακόκκινο κέρασμα για χαρούμενα γενέθλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύχρονη Ελένη μου και του χρόνου με το καλό!
Z.
Σε ευχαριστώ πολύ, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΆντε και του χρόνου να σας κεράσω από κοντά!
Φιλάκια.
Ελενάκι, χιλιόχρονη και πάντα ευτυχισμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το τσιζκέικ... Το ερωτευτηκα και μόνο από το χρώμα!!!!
Απίθανο!
Πολλά φιλάκια!
Αναστασία μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και το ευγενικό σχόλιο!
ΔιαγραφήΜακάρι να μπορούσα να σας κεράσω όλες απ΄' αυτό το cheese cake!
Έγινε πολύ νόστιμο αλλά και εμφανίσιμο.
Καλό απόγευμα!
Φιλάκια!
Χρόνια πολλά και απο μένα,παντα υγιης και χαρούμενη ,το γλυκό σου φαίνεται υπεροχο και θα έχει καταπληκτική γεύση με τόσα ωραία υλικά,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέλη μου, να είσαι κι εσύ καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη!
ΔιαγραφήΤο γλυκό έγινε πολύ καλό. Τώρα που υπάρχουν φράουλες, δοκίμασέ το!
Καλό σου απόγευμα!
Κολαστηκα βραδιάτικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες, Beauty Follower!
ΔιαγραφήΣκόπιμα πάντως δεν το έκανα!
Καλό σου απόγευμα.
Απ' τα γλυκά που τρελλαίνεσαι και μόνο να τα βλέπεις! Πού να τα τρως κι όλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς, όπως το λες, Μάρθα μου!
ΔιαγραφήΟι φρέσκες φράουλες κάνουν τη διαφορά. Έχουν απίθανη γεύση, χρώμα και άρωμα!
Το cheese cake αποκτά υπέροχη εμφάνιση!
Δοκίμασέ το κι εσύ!
Ελενάκι μου χρόνια σου πολλά και απο δω, εύχομαι ότι καλύτερο!!!Το γλυκάκι σου φαίνεται καταπληκτικό, φαντάζομαι και τη γεύση του μμμμ!!!Και απο εμφάνιση όμως σκίζει!Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ελένη μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Οι ευχές σου ευπρόσδεκτες και το σχόλιό σου πολύ απαινετικό!
ΔιαγραφήΤο γλυκό είναι γνωστό αλλά άλλαξε με τις φρέσκες φράουλες και τη λευκή σοκολάτα. Ο συνδυασμός γευστικά ήταν εξαιρετικός!
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια πολλά!
Ελενη μου χρόνια πολλά! Να σε χαίρονται όσοι σε ζουν από κοντά και όσοι σε αγαπούν πραγματικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανες πάλι το θαύμα σου!
Το γλυκό που έφτιαξες είναι το ιδανικό εποχιακό γλυκό για γενέθλια μες την άνοιξη.
Θα ήθελα σαν τρελή να δοκιμάσω!!!!
Ενθουσιαστηκα!!
Χρυσαυγή μου, ευχαριστώ πολύ για τις θερμές σου ευχές! Το εκτιμώ πολύ!
ΔιαγραφήΚι εγώ θα ήθελα να μπορούσα να σας κεράσω όλες! Γίνεται;
Έτσι αντί κεράσματος σου στέλνω πολλά φιλάκια!
Σιγά που θα μου ξέφευγε η συνταγή Ελένη. το υπέροχο κέρασμα το απολαμβάνω για δεύτερη μέρα και θα το φτιάξω το Πάσχα για τα παιδάκια μου (θα έχω και τον γιο κοντά). Και πάλι χιλιόχρονη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό, Σοφία μου, να το ευχαριστηθείτε! Πάντα έχει επιτυχία και γίνεται πανεύκολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χαρώ να μου πεις εντυπώσεις.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Φιλάκια.