Νοστιμότατα Φιλέτα Ψαριού, φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μια πικάντικη εξωτική
σάλτσα όλο χρώμα και αρώματα! Είναι
πανεύκολα, εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν ευχάριστα με τη μοναδικά γεύση της σάλτσας
τους!
Ιδανικά για όσους αγαπούν το ψάρι και τα αρώματα της Ασιατικής Κουζίνας!
Τα Υλικά
(Για 6 μερίδες)
6 κομμάτια φιλέτο ψαριού
3 κουταλιές corn flour
½ κουταλάκι φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
Αλάτι
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
5-6 φύλλα κάρυ
5-6 φύλλα κάρυ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ouster cause
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
1 κουταλάκι σκόνη chili
1 κουταλάκι τριμμένοι σπόροι κύμινου
2 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι σκόνη κουρκουμά (turmeric)
Οδηγίες
Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε. Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ με μια κουταλιά ελαιόλαδο και αλείφουμε καλά τα φιλέτα.
Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 τουλάχιστον λεπτά.
Μετά από περίπου μισή περίπου ώρα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι. Πασπαλίζουμε με corn flour το ψάρι και το τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές του. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε ένα πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και το διατηρούμε ζεστό.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπαχαρικά.
Όταν μοσχομυρίσουν προσθέτουμε τον πολτό από το μπλέντερ, το κάρυ και βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Τότε προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
Αν η σάλτσα μας έχει πήξει, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
Δοκιμάζουμε στο αλάτι και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό με τη σάλτσα του και το συνοδεύουμε Ασιατικά, δηλαδή με ρύζι, Τηγανητό ή με Κουρκουμά.
Καλή όρεξη!
Ελενάκι, πανέμορφο πιάτο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις!Εντυπωσιακό και το σερβίρισμα, το ρυζάκι σε σχήμα ψαριού είναι φοβερό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, πολλά φιλιά!
Ελενάκι, χαίρομαι που πρόσεξες τη λεπτομέρεια! Ας ευχαριστήσουμε πρώτα το μάτι!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και σ' εσένα, με υγεία και καλό σου απόγευμα!
Φιλάκια!
Τέλειο και εύκολο φαίνεται!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες, Έλενα!
ΔιαγραφήΕίναι όντως εύκολο και νόστιμο. Προτείνω μία δοκιμή!
Ένα πιάτο απαράμιλλης ομορφιάς και ακατάσβεστου πάθους.Με εμφανή τα πικάντικα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την έξτρα νοστιμιά,τα ακαταμάχητα μπαχαρικά που οδηγούν σε μεγάλες γευστικές εξάρσεις, το ΄΄ήσυχο ΄΄ψάρι μεταμορφώνεται.Αργοκοιμάται στην ερυθρά θάλασσα με συντροφιά ψάρια λευκά και εξίσου νόστιμα.Αυλακώνουν τα κόκκινα μονοπάτια αφήνοντας ευωδιαστά κύμματα και συντροφεύουν την απλότητα και τη μοναχικότητα του ρυζιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα φαγητό του οποίου τα αρώματα διασπούν εύκολα την προσοχή.Η φίνα παρουσίαση ενεδρεύει για την παγίδευση μυαλού και ματιών.Η απλότητα ενθουσιάζει.Η γεύση κερδίζει.
Καλό μήνα Ελένη μου!Φιλιά πολλά,πολλά.
Μπράβο, Φωτεινή μου, το περιέγραψες εξαιρετικά! Όντως υπάρχει μεταμόρφωση ενός ήρεμου υλικού, του ψαριού, και η πικάντικη σάλτσα του δημιούργησε πολλές γευστικές εξάρσεις! Ας είναι καλά τα αρώματα και η γεύση των υλικών της!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα!
Θαυμάζω το άψογο σερβίρισμα, αλλά και τις εξωτικές νότες του πιάτου σου Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό μήνα, καλή βδομάδα!
Να είσαι καλά, Έλενά μου! Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιό σου!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλό απόγευμα!
Πολλά φιλάκια!
Πως μ' αρέσουν αυτά τα εξωτικά πιάτα και πως θα ήθελα να έβρισκα κι εγώ υλικά όπως φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή φύλλα κάρι που θα είναι αρωματικά φαντάζομαι και θα δίνουν την χαρακτηριστική νότα Ανατολής στο φαγητό! Τυχεροί όσοι το δοκίμασαν, φαίνεται νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα & καλή βδομάδα εύχομαι!
Αγαπητή μου Dark, τίποτα δεν είναι δύσκολο!
ΔιαγραφήΚόλιανδρο υπάρχει κάποιες φορές στα μεγάλα ΣΜ και φύλλα κάρυ έχω εγώ. Γράψε μου e mail, πού μένεις, μήπως και μπορέσω να σου δώσω, όταν έρθω στην Ελλάδα. Περιμένω.
Καλό μήνα και καλό σου απόγευμα!
Πολύ όμορφο και νόστιμο πιάτο,μου άρεσε πολύ,και ετσι όπως είναι λίγο καυτερό είναι πολυ του γούστου μου,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι, Νέλη μου, που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις, αξίζει και είναι πολύ εύκολο.
Καλό σου απόγευμα!
Αυτή η σάλτσα είναι πραγματικά το κάτι άλλο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δίνει φανταστική γεύση στα φιλέτα!
Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο το πιάτο σου Ελένη!
Καλό μήνα και καλό βράδυ!
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΗ πικάντικη αυτή σάλτσα κένει το ψάρι πολύ ενδιαφέρον! Είναι απλή και εύκολη.
Αν τη δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις.
Φιλάκια πολλά.
Καλοσερβιρισμένο και νοστιμότατο! Η σάλτσα πρέπει να είναι τόσο αρωματική.... Ελένη μου θα το δοκιμάσω! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Σοφία μου, σ' ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚαι βέβαια να τη δοκιμάσεις και να μου πεις, αν τη βρήκες νόστιμη. Περιμένω!
Καλό μήνα και καλό απόγευμα.
Φιλάκια.
Ως σχόλιο, το μόνο που θα γράψω Ελένη μου, είναι ότι αυτή την σάλτσα πρέπει να την δοκιμάσω. Μπορεί να μην διαθέτω ouster cause, αλλά κάτι θα κάνουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Και βέβαια πρέπει να δοκιμαστεί, καλή μου Πηνελόπη!
ΔιαγραφήΝα χρησιμοποιήσεις μια άλλη σάλτσα που έχεις, ξέρεις εσύ!
Περιμένω σχόλια.
Φιλάκια πολλά.
Ένας εξωτικός κόσμος στο πιάτο μας! Τι ωραία συνταγή! Ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη! Και η παρουσίαση σου βέβαια πολύ προσεγμένη, όπως πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου!!!!
Να είσαι καλά, Αναστασία μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα.
Φιλιά πολλά!