Μπορεί η παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα να γίνεται μόνο με ψωμί αλλά, αν δοκιμάσουμε
να τη φτιάξουμε με βρασμένες πατάτες, θα εκπλαγούμε από τη νοστιμιά και τη
βελούδινη υφή της! Όλοι θα νομίσουν ότι έχουμε σερβίρει μία μους!
Δοκιμάστε τη κι εσείς και συνοδέψτε με αυτή τα βραστά παντζάρια, αντί σκορδαλιάς, όπως
κάναμε κι εμείς. Άλλη γεύση!
Τα Υλικά
6 μέτριες πατάτες, βρασμένες με τη φλοίδα τους
140γραμ. λευκός ταραμάς
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
2 λεμόνια, ο χυμός
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας
½ φλιτζάνι νερό
Για το γαρνίρισμα
1 κουταλάκι sumac
Μερικές σταγόνες ελαιόλαδου
Οδηγίες
Όταν βράσουν, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Μετά, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κι ενός μαχαιριού, τις ξεφλουδίζουμε και τις
κομματιάζουμε.
Προσθέτουμε, χωρίς να σταματήσουμε το μπλέντερ, λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό
λεμονιού.
Τέλος προσθέτουμε τόσο από το ½ φλιτζάνι νερό, όσο να γίνει η ταραμοσαλάτα
μας αφράτη σαν μους.
Τη διακοσμούμε, όπως μας αρέσει και τη σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
TIPS
- Βράζουμε πάντα τις πατάτες με τη φλοίδα τους για να μην χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά και να μην απορροφήσουν πολύ νερό.
- Για να μην σκάσουν οι πατάτες κατά το βράσιμο, τις βάζουμε εξ αρχής στο κρύο νερό, μέσα στο οποίο θα βράσουν.
- Μπορούμε, αν θέλουμε, να μειώσουμε λίγο την ποσότητα του λεμονιού.
Ναι, ναι, Ελένη μου!! Ξέρω περί τίνος πρόκειται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω δοκιμάσει την ταραμοσαλάτα με πατάτα και είναι βελούδινη και πεντανόστιμη.
Το πιάτο σου σήμερα είναι πλήρες. Εγώ με πατζάρια και ταραμοσαλάτα κλείνω!!!Δεν θέλω τίποτ΄ άλλο!
Φιλιά πολλά!!!
Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΌντως γίνεται αφράτη, με βελούδινη υφή. Και για μας το πιάτο, όπως σας το παρουσίασα,
είναι πλήρες. Μας άρεσε η ταραμοσαλάτα αντί για σκορδαλιά.
Φιλάκια!
Και μόνο από την εμφάνιση καταλαβαίνει κανείς πόσο εξαιρετική είναι αυτή η ταραμοσαλάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ φινετσάτη και αεράτη!
Φιλιά πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ, Ερμιόνη μου, το εκτιμώ!
ΔιαγραφήΠροτείνω να τη δοκιμάσεις, έχει πάντα επιτυχία.
Καλή σου μέρα.
Φιλάκια.
εννοείται ότι θα τη δοκιμάσω Ελένη μου! την έχεις κάνει σούπερ λαχταριστή, σαν σαντιγί φαίνεται!! μιαμ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά :)
Μπράβο, Πέλα μου! Περιμένω εντυπώσεις.
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Φιλάκια!
Θα συμφωνήσω με την Ερμιόνη, αέρινη και φινετσάτη η ταραμοσαλάτα σου Ελένη μου, δείχνει εξαιρετική!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό απόγευμα!
Καλή σου μέρα, Έλενα!
ΔιαγραφήΝομίζω κι εσύ την έχεις δοκιμάσει με πατάτα. Όντως γίνεται πιο φινετσάτη από την παραδοσιακή.
Εμείς αντικαθιστούμε τη σκορδαλιά με αυτή!
Φιλάκια πολλά.
Πολύ ωραία η ταραμοσαλάτα σου Ελένη! Ο λευκός ταραμάς είναι λένε ο καλύτερος, οπότε φαντάζομαι το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικό. Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Ελεάννα μου!
ΔιαγραφήΟ λευκός ταραμάς δεν περιέχει χρώμα, όπως ο κόκκινος.
Δοκίμασέ τη, γίνεται εύκολα και είναι νοστιμότατη.
Καλή σου μέρα!
Ελενάκι μου δεν ξέρω τι να πω!Η εμφάνισή της είναι φανταστική, μπράβο!Βελούδινη και αέρινη, θα συμφωνήσω και γω!Καταπληκτική....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Ελενάκι, σε ευχαριστώ πολύ που σου άρεσαν τα "τριανταφυλλάκια" που έφτιαξα.
ΔιαγραφήΠαίζει ρόλο και η παρουσίαση ενός πιάτου!
Καλή σου μέρα.
Φιλάκια!
πολύ καλή ωραία παρουσίαση να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Πολλά φιλάκια.
Εάν δεν έβλεπα τον τίτλο της ανάρτησης θα πίστευα ότι είναι μία πολύ επιτυχημένη σαντιγύ!Ή μια αφράτη μους!Ή ένα καλοκτυπημένο παγωτό μαστίχας!Ποτέ όμως ταραμοσαλάτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κατάλευκο χρώμα αποπλανά την σκέψη και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.Η πατάτα φαίνεται να παίζει κυρίαρχο ρόλο και φαίνεται να δίνει άλλον αέρα στη νηστίσιμη σαλάτα!
Αλοιφή με πρωτότυπη σύσταση και άλλη νοστιμιά.Λιώνοντας στο στόμα, καταλαβαίνεις την ιδιαίτερη γεύση και αφήνεσαι στα κύματα γευστικής ευδαιμονίας.
Καλό βράδυ Ελένη μου.Φιλιά πολλά,πολλά.
Καλή σου μέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΤι ωραί αυτό που έγραψες για "για κύματα γευστικής ευδαιμονίας!" Σε ευχαριστώ πολύ!
Πράγματι είναι πολύ αφράτη, με υπέροχη υφή, σαν μους.
Η πατάτα και ο λευκός ταραμάς συνδυάζονται υπέροχα.
Πολλά φιλάκια.
Εγώ βάζω μαζί με το ψωμί και πουρέ πατάτας ,γινεται πιό βελουδινη και τραβάει και λίγο την αλμύρα ,πάει πολύ η πατάτα στον ταραμά ,πολύ αφράτη σου έγινε,καλό βράδυ,φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Νέλη!
ΔιαγραφήΔεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πουρέ πατάτας, γιατί δεν τον εμπιστεύομαι.
Και με σκέτη πατάτα, η ταραμοσαλάτα δεν γίνεται αλμυρή, διότι το λάδι και το λεμόνι τη γλυκαίνουν. Πάντως καλό είναι, όσο τη φτιάχνουμε, να τη δοκιμάζουμε και να προσθέτουμε ό τι νομίζουμε ότι χρειάζεται.
Φιλάκια.
Εξαιρετική και υπέροχη φαίνεται Ελένη μου η ταραμοσαλάτα σου και της πάει τόσο το σούμακ!!! Μιαμμμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλημέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που πρόσεξες το σούμακ, της ταιριάζει πολύ!
Της προσθέτει και χρώμα!
Φιλάκια.
Πανέμορφη παρουσίαση Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε και πάλι εύγε.
Εμένα αν μου την ετοιμάσεις με τα χεράκια σου, όση δεν φάω άμεσα, ξέρω πάντως τι θα την κάνω :-))
Καλημέρα, Πηνελόπη μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα "εύγε"!
ΔιαγραφήΠολύ ευχαρίστως να σου ετοιμάσω όση θέλεις και να την αξιοποιήσεις, όπως εσύ θέλεις!
Καλή εβδομάδα!
Φιλιά!
Πολύ ωραία ιδέα να τη φτιάξεις με πατάτα και υπέροχη παρουσίαση! Φέρτε μου ψωμάκι να βουτήξω... ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα!
Καλημέρα, Αναστασία!
ΔιαγραφήΥπάρχει και φρέσκια ταραμοσαλάτα και και φρέσκο σπιτικό ψωμάκι!
Έλα, σε περιμένω!
Φιλάκια πολλά!
Πολύ εντυπωσιακή ταραμοσαλάτα Ελένη μου,λες και είναι τούρτα φαίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ:Το κέικ σου με το χαλβά και το πορτοκάλι έγινε τέλειο, θα το ξαναφτιάξω.
Καλημέρα, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό σου σχόλιο! Είπα να σας σας την παρουσιάσω με χρώμα, ανοιξιάτικη! Χαίρομαι που σας άρεσε!
Να είσαι καλά που με ένημέρωσες για το κέικ. Όλες οι συνταγές που δημοσιεύω είναι πρώτα δοκιμασμένες από μένα αρκετές φορές.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Φιλάκια!
αν την θελω λιγοτερη αλμυρη τι κανω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή Σαρακοστή!
ΔιαγραφήΓια να γίνει λιγότερο αλμυρή μειώνεις την ποσότητα του ταραμά.
Δοκιμάζεις και προσθέτεις λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο γλυκαίνει πάντα την ταραμοσαλάτα!