Μια πολύ νόστιμη και εύκολη τούρτα ψυγείου με έντονο άρωμα και γεύση καφέ. Είναι
πολύ αφράτη, όχι πολύ γλυκιά, ταιριάζει υπέροχα με το καφεδάκι μας μετά το
Κυριακάτικο γεύμα.
Είναι νοστιμότατη και δύσκολα λες όχι σ΄ένα δεύτερο κομμάτι!
1 κουταλιά καφές στιγμής (σκόνη)
1 φυτική κρέμα Morfat
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές καφές στιγμής
Επί πλέον
2 κουταλιές άγλυκο κακάο, σκόνη
Σοκολατένιες ελίτσες αμυγδάλου
Οδηγίες
Διακοσμούμε την τούρτα μας με τη λευκή κρέμα, που έχουμε κρατήσει, τις
σοκολατένιες ελίτσες και πασπαλίζουμε με κακάο.
Αντί για κακάο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη κουβερτούρα.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Είναι νοστιμότατη και δύσκολα λες όχι σ΄ένα δεύτερο κομμάτι!
Τα Υλικά
24 μπισκότα σαβαγιάρ/200γραμ.
1 φλιζάνι γάλα, χλιαρό1 κουταλιά καφές στιγμής (σκόνη)
Για την Κρέμα
250γραμ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου1 φυτική κρέμα Morfat
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές καφές στιγμής
Επί πλέον
2 κουταλιές άγλυκο κακάο, σκόνη
Σοκολατένιες ελίτσες αμυγδάλου
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα φυτική κρέμα, μέχρι να αφρατεύσει. Συνεχίζοντας
το χτύπημα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το τυρί, κουταλιά-καουταλιά και τελευταίο
το γιαούρτι.
Κρατάμε χωριστά το ⅓ της κρέμας λευκό και στην υπόλοιπη ρίχνουμε τον καφέ,
διαλυμένο μέσα σε μία κουταλιά ζεστό νερό. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε το στεφάνι μιας ανοιγόμενης φόρμας, διαμέτρου 24εκ. μέσα σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα μέσα σ΄ένα μικρό πυρέξ και διαλύουμε τον καφέ.
Βουτάμε στιγμιαία μέσα στο γάλα 12 σαβαγιάρ και καλύπτουμε τη βάση της φόρμας.
Απλώνουμε το ½ της κρέμας με καφέ πάνω
από τα σαβαγιάρ. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, βουτηγμένα
μέσα στο γάλα και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα με καφέ.
Καλύπτουμε την τούρτα με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε μερικές ώρες
στο ψυγείο.
Αντί για κακάο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη κουβερτούρα.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Φοβερη τουρτιτσα! Και με το αρωμα του καφε που το λατρευω παρ' ολο που δεν πινω καφε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Κυριακη Ελενη μου!
Κάι σ΄εμένα αρέσει πολύ το άρωμα του καφέ αλλά . . . και ο καφές!
ΔιαγραφήΜας άρεσε πολύ και θα επαναληφθεί!
Καλή εβδομάδα από αύριο!
Φιλάκια πολλά, Μαρίνα μου!
Την λάτρεψα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρωμα καφέ και μασκαρπόνε ...... μεγάλες μου αγάπες!
Καλή Κυριακή Ελενάκι μου, φιλιά!
Κι εμείς τη λατρέψαμε, Έλενά μου! Τελικά ο συνδυασμός υλικών είχε επιτυχία!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα από αύριο!
Φιλάκια
Πεθαινω για τις τουρτες μοκα. Τις λατρευω απλα. Κι αυτη φαινεται τοσο ξεχωριστη με το μασκαρπονε. Θερμα συγχαρητηρια Ελενη μου για την συνταγη και την αρτια εκτελεση. Θελω οχι μονο δευτερο κομματι αλλα και τριτο και τεταρτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Κυριακη!!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Χρυσαυγή μου, για τους επαίνους σου! Πολύ γλυκό από μέρους σου!
ΔιαγραφήΚι εμείς λατρεύουμε τη γεύση και το άρωμα του καφέ.
Μακάρι να μπορούσα να σε κεράσω όσα κομμάτια ήθελες εσύ! Θα ήταν χαρά μου!
Φιλάκια πολλά
Μακάρι μακάρι μακάρι!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΟ λόγος σου όμως με χόρτασε γλυκιά Ελένη!!!
Ας είναι!! Δεν πειράζει!!
Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
άψογη και με εξαιρετική παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ για το επαινετικό σου σχόλιο!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!
Με γλυκιά υπερένταση προσμένω τη γεύση της.Με την ηπιότητα της καφεϊνης να με διεγείρει και να με κρατά συμμέτοχη στην αμαρτωλή γλυκιά παρασπονδία στην οποία υποκύπτω με τη θέα μιας τούρτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγαλόφωνα πασπαλισμένης με την απαλή πικράδα του καφέ και απλόχερα διακοσμημένης με την γλυκύτητα μιας αέρινης κρέμας που μαγεύει με τον ιδανικό συνδυασμό τους.
Λατρεμένες γεύσεις, που αρμονικά συνδιαλέγονται, για να καυχηθούν τελικά για την εξουσία τους πάνω στις αδύναμες αντιστάσεις μας.
Ελένη μου μία υπέροχη ελαφριά τούρτα,από την οποία θα επέλεγα να σερβιριστώ πολλά και μεγάλα κομμάτια!!!!Λατρεύω τις τούρτες και η συγκεκριμένη είναι του απολύτου γούστου μου!!!!
Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!!!!!!!
Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΌντως οι αντιστάσεις μας κάμπτονται μπροστά σε μια τέτοια αφράτη κρέμα! Ενδίδουμε, χωρίς δεύτερη σκέψη!
Σ΄ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά, φίλη μου καλή!
Φιλιά πολλά
τέλεια!!!!! φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ, Κυκλάμινο!
ΔιαγραφήΦιλιά!
καλησπερα.λατρεμενη γευση η μοκα.και τουτη εδω φαινεται τελεια.εχω μια απορια.αν παραλειψω το γιαουρτι που δεν μου αρεσει πειραζει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Λίτσα!
ΔιαγραφήΑν δεν σας αρέσει το γιαούρτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κλασική κρέμα για Τιραμισού, που
περιέχει και ζελατίνη.
Καλή επιτυχία και καλό σου βράδυ!
Φοβερή τούρτα!!!!!!!!! Ελένη μου φαντάζομαι νοστιμιά!!!!! Τέλεια έγινε και με γιαούρτι δεν έχω δοκιμάσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλησπέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΤην απολαύσαμε αυτή την τούρτα μαζί με φίλους που την επαίνεσαν!
Η κρέμα με το γιαούρτι γίνεται απαλή και μένει αφράτη.
Καλό σου βράδυ.
Φιλιά
Πολύ μου αρέσουν τα υλικά της κρέμας σου Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα κάνω την δοκιμή της τούρτας σου, με την πρώτη ευκαιρία...καθώς σιγά-σιγά πλησιάζει καιρός γεννεθλίων για πολλούς μέσα στην οικογένεια.
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Καλησπέρα, Πηνελόπη μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου έδωσα ιδέα για γλυκό γενεθλίων! Καλή του επιτυχία.
Τις ευχές μου προσεχώς!
Φιλιά πολλά
Μου αρέσει γιατί είναι δροσερή, ελαφριά και με γεύσεις που πραγματικά αγαπώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ αφράτη και με γεμάτη γεύση! Σωστός πειρασμός!
Ο καφές όμως την κάνει κατάλληλη μόνο για μεγάλους!
Καλό σου βράδυ και πολλά φιλιά!
Ιδιαίτερη συνταγή. Το αποτέλεσμα
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται υπέροχο !!!
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Σοφία μου!
ΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!