Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αγκινάρες με Αρακά - Artichokes with Peas


Ένα πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό που γίνεται ακόμα νοστιμότερο, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα λαχανικά, τώρα που είναι η εποχή τους.
Είναι υγιεινό και χορταστικό και συνδυάζει αρμονικά την ποικιλία των λαχανικών, γευστικά αλλά και χρωματικά.
Δοκιμάστε το!

 


Τα Υλικά
(Για 4-5 άτομα)

8-10 αγκινάρες καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, κομμένες στη μέση
Ο χυμός ενός λεμονιού
500γραμ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μάραθος ή άνηθος
370γραμ. τριμμένες τομάτες, κονσέρβα, στη χάρτινη συσκευασία
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τον φρέσκο αρακά, τον πλένουμε καλά και τον στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και τις φρέσκες αγκινάρες και τις αλείφουμε με χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν, μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα λαχανικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα παγωμένα και τα σοτάρουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Σ



ε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα λαχανικά και το μάραθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.














Κατόπιν προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.











Ρίχνουμε στην κατσαρόλα δύο φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου μισή ώρα, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε καθόλου αλλά ανακινούμε μερικές φορές την κατσαρόλα.


Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, ραντίζοντάς το με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  
Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με τυρί Φέτα, ελιές μαύρες και γαύρο μαριναρισμένο.

Καλή σας όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Από τα πιο λατρεμένα μου λαδερά φαγητα με την αγκινάρα να υπερτερεί παρακαλώ!!
    Πολύ καλομαγειρεμένο φαίνεται Ελένη!

    Καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω… από τα πολύ αγαπημένα φαγάκια της εφηβικής μου ηλικίας!
    Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο.
    Έτσι το έφτιαχνε και η μαμά μου, με εξαίρεση την ντομάτα που δεν έβαζε.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Ελένη... είτε το πιστεύεις είτε όχι αυτό το φαγητό δεν το έχω φτιάξει ποτέ με ντομάτες... το μαγειρεύαμε πάντα στο σπιτι σκέτο αλλά το λατρεύω.
    Ήρθε η ώρα το φτιάξω και με ντομάτα... σου έγινε τέλειο!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασικό και αγαπημένο λαδερό φαγάκι το σημερινό σου πιάτο Ελένη μου! Θρεπτικό, υγιεινό και πεντανόστιμο! Η ντοματούλα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή