Νόστιμα, υγιεινά και ιδιαίτερα, με νιφάδες Κινόας που τα κάνουν πολύ
θρεπτικά και αποξηραμένο Ινδοκάρυδο που τα αρωματίζει μοναδικά
Η Κινόα, η πανάρχαια τροφή των αρχαίων λαών της Νότιας Αμερικής, σήμερα
θεωρείται η βασίλισσα των υπερτροφών, διότι χει υψηλή διατροφική αξία, χωρίς να
περιέχει γλουτένη.
Ομοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για τον μικροσκοπικό
αποξηραμένο καρπό του φυτού της Κινόα, ο οποίος έχει περισσότερες πρωτεΐνες και
από το σιτάρι, Ω3λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών
χαρακτηριστικών.
Είναι μια εύπεπτη τροφή και επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει
στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση.
Βοηθάει στην καρδιά, τις ημικρανίες και είναι επίσης αντιοξειδωτική.
Τα Υλικά
(Για 25 μπισκότα)
120γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 τσιμπιά αλάτι
1 αυγό
80mL ελαιόλαδο
2 κουταλιές γιαούρτι, κανονικό
50γραμ. Ινδοκάρυδο
50γραμ. νιφάδες Κινόας
80γραμ. καστανή μαλακή ζάχαρη
80γραμ. νιφάδες κουβερτούρας
Μερικά αποξηραμένα Cranberries (προαιρετικά)
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και το αναμειγνύουμε με την καρύδα, την κινόα και
την κουβερτούρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το αυγό με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε
χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με
μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Τελευταίο προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ανακατεύοντας. Η
ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή και θα κολλάει.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε δόσεις της ζύμης πάνω σε ένα ταψί, στρωμένο με
αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν. Στολίζουμε κάθε μπισκοτάκι με ένα αποξηραμένο Cranberry.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C βαθμούς για 12-15 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, στον
αέρα, μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή, να μην τα ψήσουμε πολύ, γιατί θα σκληρύνουν.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά μέσα
στο ταψί, να κατέβη η θερμοκρασία τους και να σφίξουν. Δεν τα ξεκολλάμε ζεστά,
για να μην σπάσουν.
Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε μέσα σε μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά.
Καλή επιτυχία!
Καλημερα... προσφατα εβαλα την κινοα στη διατροφη μας - πολυ πολυ σταδιακα - και παντα ψαχνω για ενδιαφερουσες προτασεις. Σε γλυκο δεν ειχα δοκιμασει ακομα, νομιζω τα μπισκοτα σου ειναι μια καλη αρχη, δειχνουν πολυ νοστημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου, χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω! Μου έλλειψες πολύ!
ΔιαγραφήΑφού έχετε δοκιμάσει την κινόα, θα σου αρέσουν κι αυτά τα μπισκοτάκια.
Είναι νοστιμότατα.
Φιλάκια και μην χάνεσαι!
Φανταστικά κ υγιεινά! Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ευχαριστώ πολύ, Λένια!
ΔιαγραφήΦιλάκια1
δεν εχω δοκιμασει να φτιαξω κάτι με κινόα. Νόμιζα πως τη χρησιμοποιούμε μονο σε σαλατες χιχιχιχ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κινόα σε νιφάδες είναι πολύ εύχρηστη και μπορεί να μπει σε γλυκά αλλά και ψωμί.
ΔιαγραφήΚαι στη σαλάτα επίσης είναι εξαιρετικό υλικό.
Καλό σου απόγευμα!
Υπέροχα δείχνουν Ελενάκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Να είσαι καλά, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΚερνάω από τη δεύτερη δόση, γιατί η πρώτη τελείωσε προ πολλού!
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια
Υγιεινά στ' αλήθεια και πανέμορφα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Μάρθα μου!
ΔιαγραφήΌπως ακριβώς είπες Ελένη μου!!! Νόστιμα και υγιεινά τα μπισκότα σου!!! Γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και για την γιορτή σου!! Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!
Ευχαριστώ πολύ, Κική μου! Μας άρεσαν πάρα πολύ!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ και για τις ευχές σου! Να είσαι κι εσύ καλά!
Φιλάκια1
Χρόνια πολλά και καλά Ελένη μου με υγεία να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, Κατερίνα μου!
ΔιαγραφήΝα είσαι κι εσύ καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!