Πανεύκολη και γρήγορη Τιραμισού, με ανάλαφρη, νόστιμη και όχι πολύ γλυκιά
κρέμα τυριού, αρωματισμένη με λικέρ Μαστίχα που ταιριάζει απόλυτα με τα αρώματα
του Πασχαλινού τσουρεκιού που χρησιμοποιούμε.
Σερβιρισμένη σε ποτήρια και όχι σαν ενιαίο κέικ προσφέρεται ευκολότερα και εντυπωσιάζει με το παιχνίδι των χρωμάτων της σοκολάτας!
Όσοι επιμένετε στην κλασική συνταγή θα τη βρείτε εδώ.
300γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια, σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζανιού/ 70 ml ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλάκια λικέρ μαστίχας
1 κουταλάκι νες καφέ
2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα ή περισσότερο
2 κουταλιές μικρές σταγόνες λευκής σοκολάτας ή τρίμματα
1 κουταλιά τρίμματα πικρής σοκολάτας
Χτυπάμε την κρύα Μόρφατ με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα , προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ασπρίσουν και αφρατεύσουν, προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Θρυμματίζουμε το τσουρέκι και γεμίζουμε κατά το ¼ τα ποτήρια. Με ένα κουτάλι βρέχουμε το τσουρέκι με το σιρόπι καφέ, πιέζοντάς το για να ποτίσει.
Πάνω από το τσουρέκι μοιράζουμε κουταλιά-κουταλιά τη μισή κρέμα τυριού.
Πάνω από την κρέμα επαναλαμβάνουμε δεύτερη στρώση τσουρεκιού, βρέχουμε με σιρόπι καφέ και καλύπτουμε με κρέμα τυριού.
Ισιώνουμε την επιφάνεια της κρέμας με ένα κουταλάκι, φροντίζοντας να μην λερώσουμε τα ποτήρια.
Βάζουμε τα γεμάτα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
Πριν τα σερβίρουμε, κοσκινίζουμε στην επιφάνεια άγλυκο κακάο, σκορπίζουμε σταγόνες λευκής σοκολάτας και τελειώνουμε με λίγα τρίμματα πικρής σκούρας σοκολάτας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Σερβιρισμένη σε ποτήρια και όχι σαν ενιαίο κέικ προσφέρεται ευκολότερα και εντυπωσιάζει με το παιχνίδι των χρωμάτων της σοκολάτας!
Όσοι επιμένετε στην κλασική συνταγή θα τη βρείτε εδώ.
Τα Υλικά
Αντί παντεσπάνι ή μπισκότα
8 φέτες από ένα μεγαλούτσικο τσουρέκι, χωρίς τα ροδισμένα μέρη του
Για την κρέμα
1 Μόρφατ (από το ψυγείο)300γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια, σε θερμοκρασία δωματίου
⅓ φλιτζανιού/ 70 ml ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλάκια λικέρ μαστίχας
Για το σιρόπι
250ml δυνατό Γαλλικό καφέ 1 κουταλάκι νες καφέ
2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα ή περισσότερο
Διακόσμηση
2 κουταλιές άγλυκο κακάο2 κουταλιές μικρές σταγόνες λευκής σοκολάτας ή τρίμματα
1 κουταλιά τρίμματα πικρής σοκολάτας
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τον Γαλλικό καφέ, τον μετράμε και τον ρίχνουμε μέσα σε ένα
μπολ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το νες καφέ, ανακατεύουμε καλά να
διαλυθούν και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρύα Μόρφατ με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα , προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ασπρίσουν και αφρατεύσουν, προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Θρυμματίζουμε το τσουρέκι και γεμίζουμε κατά το ¼ τα ποτήρια. Με ένα κουτάλι βρέχουμε το τσουρέκι με το σιρόπι καφέ, πιέζοντάς το για να ποτίσει.
Πάνω από το τσουρέκι μοιράζουμε κουταλιά-κουταλιά τη μισή κρέμα τυριού.
Πάνω από την κρέμα επαναλαμβάνουμε δεύτερη στρώση τσουρεκιού, βρέχουμε με σιρόπι καφέ και καλύπτουμε με κρέμα τυριού.
Ισιώνουμε την επιφάνεια της κρέμας με ένα κουταλάκι, φροντίζοντας να μην λερώσουμε τα ποτήρια.
Βάζουμε τα γεμάτα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
Πριν τα σερβίρουμε, κοσκινίζουμε στην επιφάνεια άγλυκο κακάο, σκορπίζουμε σταγόνες λευκής σοκολάτας και τελειώνουμε με λίγα τρίμματα πικρής σκούρας σοκολάτας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Πραγματικά εντυπωσιαστηκα...πολύ πρωτότυπη ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τους αγαπημένους μου συνδυασμούς γλυκού και στη δική σου πρόταση, ακόμα πιο λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη μου Ελένη εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο απομεσήμερο Κυριακής! :-)
* Άντε, πότε θα έρθετε;
Καλησπέρα, καλή μου Ζαμπία, να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΜε συγκίνησες και με τα καλά κι ευγενικά σου λόγια αλλά προ πάντων με την προσφώνησή σου!
Θέλω να γνωρίσεις ότι η εκτίμηση και τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Έχω κι εγώ νοσταλγήσει μια όμορφη συνάντηση, σαν την προηγούμενη! Θα τη χαρώ πάρα πολύ!
Το καλοκαιράκι φτάνει, όπου να είναι και θα ανηφορίσουμε!
Την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!
το ψηφίζω με τα χίλια!τα τοραμισού είναι η αδυναμία μου και τουτο με τσουρεκι και μαστίχα είναι η δική μας ελληνική εκδοχή,υποκλινομαι στη σεφ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη!
Αληθώς ανέστη, αγαπητή cook και χρόνια σου πολλά!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, με κάνεις να κοκκινίζω!
Έκανα μια ανακύκλωση τσουρεκιού και τη συνδύασα με ένα αγαπημένο μου γλυκό.
Η αλήθεια είναι ότι είχε επιτυχία, δεν ευλογώ την ιδέα μου!
Φιλάκια, να είσαι καλά!
Τι εντυπωσιακό και ευπαρουσίαστο γλυκό Ελενάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαστίχα ταιριάζει όμορφα και το άρωμά της δένει σίγουρα πολύ με το τσουρέκι!
Γεια στα χεράκια σου!
Φιλιά!
Ελενάκι, σε ευχαριστώ, χαίρομαι που σου αρέσει!
ΔιαγραφήΤο άρωμα μαστίχας στην κρέμα έδεσε με τα αρώματα του τσουρεκιού. Λέω να επαναλάβω το πείραμα, γιατί τα αποτελέσματα του πρώτου εξαφανίστηκαν!
Και παλί ευχαριστώ, φιλάκια πολλά!
Ελένη μου εγώ τιραμισού δεν τρώω αλλά πραγματικά η ιδέα σου ειναι φοβερή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Έρη!
ΔιαγραφήΔεν λέω να δοκιμάσεις, αφού δεν τρώς το γλυκό.
Φιλάκια.
Ελένη μου τι ωραίο γλυκάκι!!!Πολύ ωραία ταιριάζουν όλα τα υλικά, δένουν υπέροχα,μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Καλησπέρα, Ελένη μου!
ΔιαγραφήΑν έχεις ακόμα τσουρέκι, να τη δοκιμάσεις. θα έχεις ένα αφράτο γλυκό και κανείς δεν θα καταλάβει ότι χτησιμοποίησες τσουρέκι αντί παντεσπάνι. Τα υλικά δένουν πολύ ωραία.
Φιλάκια, καλή εβδομάδα!
Εντυπωσιακό, εύκολο και με ωραία εμφάνιση το γλυκό σου Ελένη μου. Τα υλικά του δένουν αρμονικά!! Υποκλίνομαι σε τέτοιες δημιουργίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚικίτσα μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ευγενικό σου σχόλιο!
ΔιαγραφήΜε τιμά! Κι εσύ φτιάχνεις πάρα πολύ όμορφα και πρωτότυπα γλυκά. Είσαι φανταστική!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!
Καλη εβδομαδα να εχεις, ομορφη και γλυκια σαν το τιραμισου σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Δημιουργία μου!
ΔιαγραφήΑντεύχομαι καλή εβδομάδα, χαρούμενη και δημιουργική!
Σε περιμένει βραβείοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Κική μου, και καλή εβδομάδα.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο που μου χάρισες, είναι τιμή μου και χαρά συγχρόνως!
Να είσαι πάντα χαρούμενη και δημιουργική!
Φιλάκια!
Ωραία ιδέα, το τσουρέκι που περισσεύει είναι ιδανικό για τέτοιες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόμιζα ότι θα έμπαινε λίγο λικέρ μαστίχας και στο σιρόπι του καφέ, ίσως όμως να παραμπερδεύονταν τα αρώματα έτσι. Σίγουρα πάντως θα βγαίνει ένα νοστιμότατο και δροσερό γλυκό, ό,τι πρέπει για την εποχή!
Καλή βδομάδα! :)
Dark μου, το γλυκάκι έγινε πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
ΔιαγραφήΤο λικέρ ενίσχυσε γευστικά και αρωματικά την κρέμα που συνήθως της προσθέτουμε βανίλια. Το τσουρέκι περιείχε μαστίχα και δεν χρειαζόταν περισσότερο άρωμα από το σιρόπι.
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.
Πάρα πολύ ωραία συνταγή αξιοποίησης του πασχαλινού τσουρεκιού που μας έχει μείνει ενδεχομένως! Δείχνει φανταστικό το τιραμισού σου Ελένη μου, μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Σε ευχαριστώ πολύ, Ερμιόνη μου, να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΑν σου έμεινε καθόλου τσουρέκι, δοκίμασε τη συνταγή!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Πώς μου ξέφυγε εμένα αυτό το μαστιχάτο τιραμισού! Τι υπέροχη ιδέα! Καταγράφεται άμεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήVita μου, χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι! Εύκολο και ανακυκλωμένα υλικά.
ΔιαγραφήΑν το δοκιμάσεις, περιμένω σχόλια!
ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΓΛΥΚΑ!! ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ..ΟΚ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ!!!!!
Καλημέρα, άγγελε!
ΔιαγραφήΚαι βέβαια να δοκιμάσεις και η σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
Να έχεις μια πολύ όμορφη και φωτεινή μέρα!
Τέλεια η ιδέα σου. Και μάλιστα είμαι σίγουρη ότι θα τη δοκιμάσω καθώς έχουν μείνει αρκετά τσουρέκια φυλαγμένα στην κατάψυξη μου. Το τιραμισού είναι από τα γλυκά που μου αρέσουν πολύ, για να πω την αλήθεια όλα τα γλυκά μου αρέσουν, και μαζί με το τσουρέκι ,το οποίο φτιάχνω γεμιστό με σοκολάτα..........μόνο που το σκέφτομαι μου τρέχουν τα σάλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Ελευθερία!
ΔιαγραφήΤα γεμιστά τσουρέκια σου θα είναι υπέροχα και αφού σου αρέσει και το τιραμισού, να δοκιμάσεις την πρότασή μου. Θα γίνει εύκολα και γρήγορα. Περιμένω εντυπώσεις.
Εύχομαι μια υπέροχη μέρα!
ton teleftaio kairo psaxno gia glikes sintages se potiria me efkola ilika kai entiposiako apotelesma!!! sigoyra tha dokimaso tin diki soy!!!! na eisai kala!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή