Ένα πανεύκολο, γευστικότατο και αρωματικό Cheesecake, αφιερωμένο σε όσους λατρεύουν το άρωμα και τη γεύση του καφέ αλλά και δεν
αντιστέκονται μπροστά σε ένα κομμάτι Cheesecake!
Κι αυτό που σας προτείνω, δεν είναι πολύ γλυκό, δεν περιέχει αυγά και είναι ιδανικό για
Κυριακάτικο γλυκό.
Δοκιμάστε το, απολαύστε το, μοιραστείτε το!
Δοκιμάστε το, απολαύστε το, μοιραστείτε το!
Τα Υλικά
Για τη Βάση
350γραμ. μπισκότα digestive, ολικής αλέσεως και χωρίς ζάχαρη, αλεσμένα στο μούλτι σε
σκόνη
120γραμ. βούτυρο αγελάδος
1 κουταλάκι στιγμιαίος καφές σκόνη, διαλυμένος σε μία κουταλιά ζεστό γάλα
Για την κρέμα
600γραμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
100γραμ. γάλα ζαχαρούχο, αδιάλυτο
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
2 κουταλιές στιγμιαίος καφές, σκόνη, διαλυμένος σε μία κουταλιά ζεστό γάλα
Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα, αδιάλυτο
1 κουταλιά στιγμιαίος καφές, σκόνη
100γραμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
(Η ιδέα της συνταγής από το “γλυκές αλχημείες”, τ. 5)
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα μπισκότα. Προσθέτουμε
το διαλυμένο καφέ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να απορροφήσουν
όλο το βούτυρο.
Ακουμπάμε το τσέρκι μιας ανοιγόμενης φόρμας διαμέτρου 24εκ. πάνω σε μία
πιατέλα και γεμίζουμε με τα υλικά της βάσης. Πιέζουμε με τα χέρια μας τα
μπισκότα, για να γίνει η βάση επίπεδη.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το
στιγμιαίο καφέ.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων και ισιώνουμε την
επιφάνειά της με μία σπάτουλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να
σφίξει καλά η κρέμα.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο
ψυγείο να περιμένει.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό, αναμειγνύουμε μία κουταλιά(σούπας) στιγμιαίου
καφέ με 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα και καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια
του γλυκού.
Διακοσμούμε με την χτυπημένη σαντιγί.
Καλή επιτυχία!
Δείχνει πραγματικά εξαιρετικό Ελένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που το έχεις επιμεληθεί τόσο όμορφα και σίγουρα και γευστικά θα ενθουσιάζει!
Φιλιά
Ερμιόνη μου, είναι όντως γευστικότατο, αρωματικό και όχι πολύ γλυκό, ακριβώς όπως προτιμάμε εμείς πλέον τα γλυκά.
ΔιαγραφήΤο σχετικό στόλισμα έγινε για να ξεφύγω από την κλασική μαυρμελάδα, που εδώ δεν ταιριάζει.
Πολλά φιλιά
Είναι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα
Ευχαριστώ πολύ, Ανδριανή! Όντως έγινε υπέροχο!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα!
Καλημέρα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μια υπέροχη εναλλακτική πρόταση για chheese cake μας ανοίγεις τη καινούργια εβδομάδα!
Αφράτη και αρωματική η γλυκιά υπόσχεση,μας ενθαρρύνει να πάρουμε την απαιτούμενη ενέργεια που μόνο ο καφές ξέρει να δίνει ,αλλά και να ΄΄χαϊδέψουμε΄΄τον εαυτό μας με τη άφθαστη νοστιμιά αυτού του θαυμάσιου γλυκίσματος!!!!
Μου αρέσει η απουσία των αυγών ,όπως επίσης και η τελική επικάλυψη που δίνει έξτρα βαθμούς σε μία επιβεβαιωμένα θεϊκή γεύση!
Καλή σου εβδομάδα Ελένη μου!!!!
Φιλιά πολλά,πολλά!!
Είναι υπέροχο το cheesecake για Κυριακάτικο γλυκό και εγώ χαίρομαι πολύ, όταν το βλέπω να το τιμούν όλοι κι ας εξαφανίζεται! Έτσι είμαι βεβαία ότι άρεσε και επιβραβεύεται η επιλογή των υλικών που έκανα.
ΔιαγραφήΕύγε, Φωτεινή μου, όντως η επικάλυψη του έδωσε "προσωπικότητα"!
Καλό σου απόγευμα, καλή μου φίλη!
Πολλά φιλιά
Μου τρέχουν τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Ειρηνάκι, πολύ θα ήθελα να σε κεράσω ένα μεγάαααλο κομμάτι!
ΔιαγραφήΛυπάμε που δε γίνεται!
Καλό σου απόγευμα
Πανέμορφο έχει γίνει Ελένη μου, γεια στα χέρια σου καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό φαντάζομαι στην γεύση, καθώς προσωπικά μου αρέσει πολύ το άρωμα του καφέ στα γλυκά.
Καλή εβδομάδα εύχομαι.
Να είσαι καλά, Πηνελόπη μου, χίλια ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΚαι σ΄εμένα αρέσει το άρωμα και η γεύση του καφέ πάρα πολύ!
Χαιρετισμούς πολλούς κι από εμένα!
Γεια σου Ελενη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξερω απο γευση πως ειναι(οταν το φτιαξω θα ξερω) αλλα απο εμφανιση ειναι σουπερ!!!!
καλη και ομορφη εβδομαδα να εχουμε!!!
Καλώς ήλθες, Κική! Μου άρεσε και η σελίδα σου-την έβαλα στη λίστα μου!
Διαγραφή¨οσο για το cheesecake, μη διστάσεις να το δοκιμάσεις! Θα σε κερδίσει!
Καλό σου απόγευμα
Μπράβο!! Αυτά είναι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα όσα είπες είναι αυτά που θέλω.
Και τον καφέ στα γλυκά αγαπώ και τα άγλυκα γλυκά και τα cheesecakes.
Τι άλλο πια?
Το έφτιαξες καταπληκτικό και μπράβο σου Ελένη!
Φιλιά!
Όσα έγραψα, τα πιστεύω, Χρυσαυγή μου! Χαίρομαι που συμφωνείς ξκαι ευχαριστώ για το "βραβείο" ! Το αποδέχομαι, φυσικά!
ΔιαγραφήΈχω κάνει μεγάλη στροφή-συνειδητά- στα υλικά που χρησιμοποιώ στα γλυκά κι αυτό που αρέσει. Όμως οι περισσότεροι λατρεύουν την πολλή ζάχαρη! Τι κα γίνει;
Φιλάκια πολλά
Ελένη μου, είμαι σίγουρη ότι από γεύση είναι σούπερ! Όσο για την εμφάνιση, μιλούν οι φωτογραφίες!! Η γεύση του καφέ είναι εκπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Σ΄ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
ΔιαγραφήΈγινε καταπληκτικό, χωρίς υπερβολή, και γι΄αυτό σας το χάρισα!
Καλό σου απόγευμα!
Φαινεται τόσο αφράτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως είναι αλλά και εξαιρετικά νόστιμο!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Θέλω να σας πω πως το τσιζ κεικ και ο cappuccino είναι τα αγαπημένα μου γλυκα και καφές!!! Έχω φτιάξει πααααρα πολλά τσιζ κεικ με διαφορετικές παραλλαγές αλλά δε μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να το συνδυάσω με τον αγαπημένο μου καφέ! Σήμερα κιόλας θα το κάνω και ελπίζω να πετύχει. Έχω και απεριόριστω χρόνο με την καραντίνα πια! Αλλά και να μη πετύχει θα φάω το κλασικό υπέροχο τσιζ κεικ που ξέρω να φτιάχνω παρέα με τον τρομερό καπουτσίνο που κάνουν delivery αυτές τις δύσκολες ώρες από εδώ https://www.everest.gr/kafes/cappuccino/
ΑπάντησηΔιαγραφή