Τι θα λέγατε για ένα ακόμα πανεύκολο και νοστιμότατο μπισκοτογλυκό; Επειδή ακόμα
ο καιρός είναι αρκετά ζεστός νομίζω ότι θα είναι ευπρόσδεκτο για επιδόρπιο!
Συνδυάζει γευστικά τυρί κρέμα, καραμέλα και σοκολάτα, ένας εξαιρετικός
συνδυασμός, πολύ εθιστικός. Δεν θα χρειαστεί να καραμελώσετε εσείς το γάλα
γιατί υπάρχει έτοιμο στην αγορά.
Μπορείτε να το απλώσετε κλασικά σε πυρέξ και να το κόψετε σε
παραλληλόγραμμα κομμάτια αλλά και να το παρουσιάσετε σαν τούρτα.
Και οι δύο εκδοχές είναι εξίσου εντυπωσιακές!
Και οι δύο εκδοχές είναι εξίσου εντυπωσιακές!
Τα Υλικά
(Φόρμα 26 εκ.)
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο (περίπου 400γραμ.)
500γραμ. τυρί κρέμα (εκτός ψυγείου)
½ φλιτζάνι δυνατός Γαλλικός καφές ή ρόφημα σοκολάτας, κρύα
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα πλήρες
Επικάλυψη
300γρα. σταγόνες πικρής σοκολάτας ή κομμάτια κουβερτούρας
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Λίγα τριμμένα μπισκότα
2 κ. σ. τρίμματα πικρής σοκολάτας
Οδηγίες
Καλύπτουμε τη φόρμα με αποσπώμενη βάση με πλαστική μεμβράνη τροφίμων.
Βουτάμε πολύ γρήγορα ένα-ένα μπισκότο μέσα στο μείγμα του καφέ και τα
τοποθετούμε μέσα στη βάση της φόρμας, φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μπισκότα-κρέμα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
μας.
Πόσες σειρές μπισκότα θα βάλουμε και με πόση ποσότητα κρέμας θα τις καλύψουμε
εξαρτάται από το πόσο κρεμώδες ή μπισκοτένιο θέλουμε να είναι το γλυκό μας.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη Ganache
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε μέσα σ΄ένα μπολ, πάνω από τις σταγόνες ή τα κομμάτια της σοκολάτας.
Περιμένουμε μερικά λεπτά και μετά ανακατεύουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεφορμάρουμε. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στην επιφάνειά του και την αφήνουμε να κυλήσει και να καλύψει και τα πλάγια.
Διακοσμούμε περιμετρικά την τούρτα με τριμμένο μπισκότο και τρίμμα
σοκολάτας.
Περιμένουμε λίγο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, βάζουμε το γλυκό σε πιατέλα και μετά στο ψυγείο.
Περιμένουμε λίγο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, βάζουμε το γλυκό σε πιατέλα και μετά στο ψυγείο.
Στη φόρμα βάζουμε τρεις σειρές μπισκότων και τρεις στρώσεις κρέμας.
Τελειώνουμε με κρέμα και καλύπτουμε με σοκολάτα.
Τελειώνουμε με κρέμα και καλύπτουμε με σοκολάτα.
Στο πυρέξ αυξάνουμε τις στρώσεις των μπισκότων και καλύπτουμε με μικρότερη ποσότητα κρέμας.
Έτσι το γλυκό μας αποκτά μεγαύτερο ύψος.
Έτσι το γλυκό μας αποκτά μεγαύτερο ύψος.
Όταν το κόβουμε σε κομμάτια, θυμίζει πάστα σοκολάτας!
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου