Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Rigatoni με Μυζήθρα και Καρύδια

Ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο ζυμαρικών, εύκολο και γρήγορο, που θα το αγαπήσετε. Ιδανικό για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα την κρέμα γάλακτος, όπως εμείς, αλλά λατρεύουν τα ζυμαρικά, χωρίς απαραίτητα κόκκινη σάλτσα.
Είναι ένα μάλλον διαιτητικό πιάτο, με τυριά ήπιας γεύσης, εξαιρετικά υλικά και πολύ ευπαρουσίαστο. Η προσθήκη καρυδιού μην σας εκπλήσσει! Δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά και κάνει το πιάτο ξεχωριστό!

Τα Υλικά
(Για 3 μερίδες)


½ πακέτο Rigatoni ή πέννες
170γραμ μυζήθρα ή ανθότυρο, θρυμματισμένο
3 κουταλιές τυρί κρέμα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, κομμένες λεπτές λωρίδες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι καρύδια, χονδροκομμένα



Οδηγίες

Βράζουμε το ζυμαρικό μέσα σε αρκετό νερό με λίγο αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.







Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζουμε.






Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ και το ζεσταίνουμε, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Ρίχνουμε επίσης τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.








Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τόσο νερό από το ζυμαρικό που κρατήσαμε, όσο να διαλυθεί το τυρί (περίπου ¾ του φλιτζανιού). Τρίβουμε ½ κοταλάκι πιπέρι πολύχρωμο.








Ανακατεύοντας προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, τη μυζήθρα και τα καρύδια.








Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά, προσθέτοντας λίγο ακόμα τριμμένο κρεμμυδάκι. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο επί πλέον πιπέρι.


Καλή όρεξη!
( Η βασική ιδέα από περιοδικό του 2008 με την υπογραφή της Α. Κρεμέζη. Εδώ η συνταγή με αρκετές αλλαγές).

32 σχόλια:

  1. Ελένη, ωραιότατη και διαιτιτική η συνταγή. Αν χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, οι θερμίδες θα είναι ακόμα λιγότερες. Μου αρέσει να προσθέτω όχι μόνο καρύδια αλλά και γενικότερα ξηρούς καρπούς σε παρόμοιου είδου συνταγές για ζυμαρικά. Δίνουν ξεχωριστή γεύση.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ειρήνη!
      Με αυτά τα υλικά το πιάτο έγινε ελαφρύ και πολύ νόστιμο. Πραγματικά, όπως λες, οι ξηροί καρποί, όπου κι αν μπουν, προσθέτουν ξεχωριστή γεύση.
      Καλή υπόλοιπη μέρα.

      Διαγραφή
  2. Και εμένα δεν μου αρέσει η κρέμα. Πολύ ωραίο πιάτο με ωραιότατα υλικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανουσίνα, αφού και σ' εσένα δεν αρέσει η κρέμα γάλακτος, αυτό το πιάτο είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς. Δοκίμασέ το!

      Διαγραφή
  3. Και τα μακαρόνια τα λατρεύω και την κρέμα γάλακτος , επίσης!!
    Και με το καρυδάκι να 'αντιστέκεται' στα δόντια μου.. τέλειο.
    Φιλιά πολλά.

    Ελένη μου, αν ήθελες να με κατευθύνεις σχετικά με τις πλουμέριές σου, θα σου ήμουν ευγνώμων.
    Θέλω πολύ να τις δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου, προτείνω να δοκιμάσεις αυτό το πιάτο και δεν θα καταλάβεις καθόλου την απουσία της κρέμας. Το καρυδάκι είναι η τσαχπινιά που κάνει το πιάτο υπέροχο!

      Για τις πλουμέριες σου στέλνω το link της ανάρτησής μου στο blog σου.

      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  4. Πολύ γευστικό πιάτο αυτό, μου αρέσει που έχει τυρί κρέμα, σίγουρα είναι προτιμότερο από την κρέμα γάλακτος.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρί, βλέπω ότι συμφωνούμε!
      Τα ζυμαρικά δένουν πάρα πολύ με τα δύο τυριά και ενισχύονται γευστικά από το κρεμμυδάκι και τα καρύδια.
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Πάντως δεν θα έλεγα όχι, γιατί είναι πολύ ελαφρύ πιάτο!
      Καλή σου μέρα, Peps!

      Διαγραφή
  6. Εχω δοκιμάσει Λενάκι κατι παρόμοιο με κάσιους και ήταν πολύ ωραίο, φαντάζομαι ότι και με τα καρύδια θα είναι εξίσου καλό !!! Γεια στα χεράκια σου !!!

    φιλια πολλά και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Μαράκι!
      Τι καλά, που έχεις δοκιμάσει ζυμαρικά με ξηρούς καρπούς! Αν και τα κάσιους έχουν έντονη γεύση και χρειάζονται μπαχαρικό για να δέσουν. Τα καρύδια όμως είναι πιο ήπια και ταιριάζουν απόλυτα με τα τυριά.
      Σε ευχαριστώ πολύ.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  7. Υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα Ελενάκι μου, με το καρύδι και το τυρί να απογειώνουν την γευση του πιάτου σου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου!
      Πράγματι, τα τυριά και τα καρύδια έδεσαν αρμονικά και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευπαρουσίαστο με λεπτή γεύση. Γεύση επίσης και άρωμα πρόσθεσε και το κρεμμυδάκι.
      Μας άρεσαν πολύ έτσι, χωρίς κρέμα.

      Φιλάκια πολλά και καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  8. Όμορφα!!!
    Συχνά συμβαίνει να ανακατεύω ξυνομηζύθρα με λίγο νεράκι από τα μακαρόνια και να προσθέτω πιπεράκι και μοσχοκάρυδο για να κάνω την "δική μου" κρέμα γάλακτος! Εμένα τουλάχιστον μου αρέσει πολύ η γεύση αυτή.
    Καλό Σαββατοκύριακο Ελένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως, Πηνελόπη μου!
      Αυτού του είδους η σάλτσα είναι εξαιρετική και δένει αρμονικά με το ζυματικό. Να σου πω την αλήθεια δεν σκέφτηκα να προσθέσω και λίγο μοσχοκάρυδο, έκανα που έκανα τις αλλαγές στη συνταγή! Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, να θυμηθώ την άλλη φορά.

      Πολλές πολλές καλησπέρες!

      Διαγραφή
  9. Ελένη μου φανταστικό πιάτο!!!Τα καρύδια ταιριάζουν υπέροχα!!!
    Φιλιά πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Ελένη μου!
      Τα καρύδια, εκτός από οπτικά, μου άρεσαν πολύ και γευστικά!
      Προτείνω να δοκιμάσεις τη συνταγή, όποτε μπορείς.

      Φιλάκια, καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου είναι το σημερινό σου πιάτο Ελένη!
    Μ' αρέσουν οι λευκές σάλτσες αλλά προτιμώ να μην καταφεύγω στην εύκολη λύση της κρέμας γάλακτος!
    Ελαφρύ και γευστική πρόταση!
    Φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου, είναι ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!
      Είναι και πολύ υγιεινό που είναι σημαντικό. Ό τι πρέπει για σένα και το μωράκι!

      Καλό Σαββατοκύριακο.
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  11. Τι ωραία και διακριτική συνταγή!!!Ήσυχα υλικά αλλά νόστιμα,φρέσκα και υγιεινά,με αποκορύφωμα την προσθήκη των καρυδιών,που προσδίδει επιπλέον γεύση και τσαχπινιά.Ιδιαίτερα ελαφρύ πιάτο που η νοστιμιά περισσεύει..Μπράβο Ελένη για την πρόταση,σου στέλνω πολλά,πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, Φωτεινή μου!
      Τα υλικά έδεσαν καταπληκτικά και το πιάτο είχε "προσωπικότητα"!
      Κι εμάς η γεύση του μας ενθουσίασε!

      Φιλάκια πολλά κι από μένα!
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  12. Ωραιότατο πιάτο Ελένη μου, ελαφρύ και νοστιμότατο!!! Γεια στα χέρια σου... για τον υπέροχο συνδυασμό υλικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Κική μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά σου λόγια.
      να είσαι καλά και να έχεις μια υπέροχη Κυριακή.

      Διαγραφή
  13. Φαίνονται ωραία, και η πρόταση με ανθότυρο αντι κρέμα μου αρέσει γιατί και εγώ χρησιμοποιώ σπάνια κρέμα γάλακτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Κατερίνα!
      Δεν δεν μας αρέσει η κρέμα γάλακτος, δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε το πιάτο μας με άχρηστες θερμίδες. Τα τυριά κάνουν πολύ καλή σάλτσα, δένουν με τα ζυμαρικά και δίνουν νοστιμότατο αποτέλεσμα.
      Καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
  14. Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις light συνταγές και μου αρεσει πολύ που δεν έβαλες κρέμα γάλακτος. Όσο για τα καρύδια, είναι η ευχάριστη έκπληξη που σε κάνει να θες να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το πιάτο. Λαχταριστή η φωτό! Γεια στα χέρια σου Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Sundayspoon!
      Κι εμένα μου αρέσουν χωρίς πολλές επιβαρύνσεις, αν και κάθε μέρα δεν μπορώ να τις αποφύγω.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η προσθήκη του καρυδιού. Έδενε τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.
      Σε ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να τα λέμε συχνά.

      Διαγραφή
  15. ...και τι όμορφα που μας το παρουσιάζεις!
    Πολλά συγχαρητήρια για αυτή σου την πρόταση Ελένη μου, με τον εμπνευσμένο συνδυασμό γεύσεων!

    Να περνάτε τέλεια!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, γλυκιά μου Ζαμπία!
      Καλό είναι να αλλάζουμε λίγο και γεύσεις και να πειραματιζόμαστε τα υλικά, κι ας ακούμε και γκρίνιες. Το αποτέλεσμα πολλές φορές μας εκπλήσσει ευχάριστα.

      Πολλά φιλάκια Κυριακάτικα!

      Διαγραφή
  16. Eλεν υπέροχο πιάτο.
    Τα τυριά δένουν όλα τα υλικά και σίγουρα πιο νόστιμο κι ελαφρύ από την κρέμα γάλακτος, που σε μπουχτίζει κάποιες φορές.
    Τα καρύδια το κάνουν ένα ιδιαίτερο πιάτο.
    Εύγε.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Μάριον και σε ευχαριστώ πολύ!
      Η μόδα της κρέμας μας ήρθε απ' έξω κι εγώ είμαι από αυτές, όπως εσύ, που δεν τη συμπαθούν. Τη θεωρώ εύκολη λύση και μάλιστα λύση "κουκουλώματος" των υλικών. Το τυράκι έχει γεύση εκπληκτική.

      Φιλιά και καλή Κυριακή.

      Διαγραφή