Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Οι μικρές κυρίες κάνουν θαύματα! Το γλυκάκι αυτό το έμαθα από τη μικρή μου ανιψιά, την Ελίνα, που έχει εξελιχθεί σε μια καταπληκτική οικοδέσποινα. Έχει μεγάλη πρόοδο στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική είναι εκπληκτική! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή, αυτό το σοκολατένιο γλυκάκι που μας πρόσφερε πρόσφατα. Θα το αγαπήσετε!
Της έυχομαι να είναι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη με τον Στάθη της! Να μας εκπλήσσει ευχάριστα κι εμείς να καμαρώνουμε!



Τ α Υ λ ι κ ά

1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές corn flour
250γραμ. φυτικό βούτυρο, τύπου Βιτάμ
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα 70% (125-135γραμ.)
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 κουτί κρέμα Morfat

1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
Λίγο κονιάκ
Για γαρνίρισμα: αμύγδαλα καβουρντισμένα ή νιφάδες κουβερτούρας


Ο δ η γ ί ε ς

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ, αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε συνέχεια την κρέμα, χωρίς να την αφήσουμε να κάψει.
Μέσα στη ζεστή κρέμα λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο, κομμένα σε μικρά κομμάτια. 
(Αν η κρέμα είναι αρκετά ζεστή την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντάς την).


Μετά προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και φροντίζουμε να καλυφθούν όλα με κρέμα. 
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 20Χ32 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη. 







Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τη Μόρφατ(κρύα), μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, έως ότου γίνουν μια αφράτη κρέμα.






Προσθέτουμε τη βανίλια, λίγο κονιάκ και το στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε δύο κουταλιές ζεστό νερό, και ανακατεύουμε, για να ενωθούν τα υλικά.









Καλύπτουμε με αυτή την κρέμα το μείγμα των μπισκότων και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα πιρούνι.







Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το γλυκό με την κουβερτούρα ή τα αμύγδαλα.


Διατηρούμε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε, για να παγώσουν καλά οι κρέμες. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
Καλή επιτυχία!

37 σχόλια:

  1. EINAI TEΛΕΙΟ..... ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ,ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήλθες!
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και άρεσε πολύ σε όλους.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που το προτείνεις, πολύ ευγενικό από μέρους σου!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαινεται πολυ καλο! θα επιχειρησω να το φτιαξω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ καλό και δεν είναι δύσκολο.
      Να ακοπουθήσεις τις οδηγίες και θα έχεις επιτυχία!
      Περιμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  4. Ειναι οντως πολυ ωραιο! Το εφτιαξα και αρεσε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που άρεσε το γλυκό!
      Σε ευχαριστώ που με ενημέρωσες. Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  5. Μμμ... λέω να το φτιάξω! Μπορεί να ακουστεί χαζή η ερώτηση αλλα οι κουταλιές του γλυκού ή της σούπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να το δοκιμάσω αλλά δεν μου αρέσει ο καφές. Αν το βγάλω θα είναι το ίδιο ωραίο;;;

      Διαγραφή
  6. Για ποσά άτομα είναι η ποσότητα που αναγράφετε;;; Και στο Βιτάμ όταν λέτε ένα πακέτο ποσά γραμμάρια εννοείτε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή σου μέρα, ανώνυμη/ε!
    Ο καφές χαρίζει πολύ ωραία γεύση αλλά μπορείς εσύ να τον αντικαταστήσεις με κακάο, άγλυκο.
    Το βιτάμ είναι το κανονικό μέγεθος, περίπου 250γραμ.
    Η ποσότητα του γλυκού γεμίζει ένα κανονικό ορθογώνιο πυρέξ, 20 περίπου κομμάτια. Πάντως το πόσα κομμάτια θα βγούνε, εξαρτάται από σένα, πόσο μεγάλα θα τα κόψεις. Το γλυκό έχει ύψος και κόβεται στο μέγεθος μέτριας πάστας.
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Θα περιμένω να τα πούμε και επώνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτικό! Το φτιάχνουμε με τον άντρα μου εδω και μήνες κάθε εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει!
      Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!

      Διαγραφή
  9. εγω το εφτιαξα στην γιορτη μου και αρεσε σε ολους μαλιστα μου ζιτισαν την συνταγη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ που προτιμάς τις συνταγές μου και επιβεβαιώνεις την επιτυχία τους!
      Το εκτιμώ!
      Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  10. τον καφε τον λιωνουμε με λιγο ζεστο νερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εύλογη η ερώτησή σου ανώνυμη/ε! Επειδή φαίνεται στη φωτογραφία ότι είναι διαλυμένος σε λίγο νεράκι, δεν το ανέφερα. Θα το προσθέσω στη συνταγή.
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  11. υπεροχο το γλυκακι σου ελεν να σαι καλα τα παιδακια μου ξετρεαθηκαν ,κι εγω φυσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σας.Όταν λέτε 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα πόσα γρ. είναι; Διότι υπάρχουν και μικρές και μεγάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πλάκες σοκολάτας που χρησιμοποιώ έχουν βάρος 125-135γραμ. (ανάλογα από ποια εταιρεία προέρχονται).
      Υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα ΣΜ.

      Διαγραφή
  13. Γειά σας,
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη μάρκα κρέμας γάλακτος (π.χ. νουνού ψυγείου), αντί για μόρφατ. Το έχετε δοκιμάσει;
    Επίσης η σειρά ανάμιξης: κρέμα γάλακτος+ζαχαρούχο, κονιάκ, καφές πρέπει να είναι αυστηρά αυτή; Σκεφτόμουν μήπως αν χτυπηθούν μαζί: ζαχαρούχο+κονιάκ+καφές, χτυπηθεί χωριστά η σαντιγύ και μετά ενωθούν, υπάρχει καλύτερη ομογενοποίηση.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βάβαια το έχω δοκιμάσει και με φυτική κρέμα, γίνεται εξίσου νόστιμο!
      Η σειρά ανάμειξης των υλικών πρέπει να τηρηθεί, γιατί άλλα χτυπιούνται και άλλα απλά αναμειγνύονται.
      Ευχατιστώ πολύ για την επίσκεψη!

      Διαγραφή
  14. Είμαι 13 χρονών με λένε Βερονίκη και μου αρέσει παρά πόλυ να μαγειρεύω κοιτάω στο Ίντερνετ πολλές συνταγές και μετά της δοκιμάζω αυτή η συνταγή είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μου άρεσε παρά πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες Βερονίκη!
      Συγχαρητήρια που ασχολείσαι με τις συνταγές! Η μαμά σου θα πρέπει να σε καμαρώνει!
      Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι. Είναι πράγματι πολύ δημοφιλές!
      Δοκίμασε και άλλες καλοκαιρινές συνταγές που είναι εξίσου εύκολες και νόστιμες!
      Περιμένω τις εντυπώσεις σου.

      Διαγραφή
  15. Μου φαινεται πολυ καλο γλυκο και θα επιχειρισω τις επομενες μερες να το φτιαξω..θα ηθελα να ρωτησω γινεται στην κρεμα να μην βαλω τον στιγμιαιο καφε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες, Χρυσούλα!
      Καλή επιτυχία να έχεις. Αν ο καφές δεν σου αρέσει μην τον βάλεις αλλά βάλε λίγη βανίλια.
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα,
    έκανα το γλυκάκι σου και το πήγα σε σπίτι που ήμουν καλεσμένη σε δείπνο. Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι δύο μέρες μετά η παρέα συζητούσε ακόμα το γλυκάκι!!! Πραγματικά είναι Θεϊκό! Ελαφρύ, δροσερό και χωρίς να σε λιγώνει!
    Θέλω να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες τη συνταγή σου και μου έδωσες την ευκαιρία να το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ που εμπιστεύθηκες τη συνταγή μου!
      Χαίρομαι πολύ που άρεσε σε όλους!
      Θα χαρώ πολύ να τα λέμε και επωνύμως!

      Διαγραφή
  17. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν απαντώ πλέον σε ανώνυμα σχόλια ούτε σε ερωτήσεις που έχουν απάντηση από την προσεκτική ανάγνωση της συνταγής.
    Για τον τελευταίο/α που ρώτησε: το γλυκό δεν χρειάζεται άλλη ζάχαρη, διότι έχουν ζάχαρη τα μπισκότα και το γάλα το ζαχαρούχο!
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν στη κρεμα προσθεσω oreo αντι για πτι μπερ θα γινει καλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το εφτιαξα προσφατα και οι κορες μου ξετρελλαθηκαν.Ηταν τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ειχα φτιαξει περυσι στα γενεθλια μου κ το εφτιαξα κ σημερα για τα φετινα γενεθλια μου :) Συγχαρητηρια ειναι απιστευτο.. εχω 2 αποριες ομως..η κρεμα με τα μπισκοτα που την εφτιαξα το πρωι ηταν πολυ αραιη, ελπιζω να παγωσει μεχρι το βραδυ που τη θελω..Ειναι κακο που ηταν υγρη? Και επισης, μπορω απο πανω να βαλω σιροπι βυσσινο κανοντας σχεδιακι ή δεν θα πηγαινει γευστικα? Σας ευχαριστω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φοβεροφανταστικό και καλοκαιρινό !! Μπορεί κάλιστα να γίνει και τούρτα γενεθλίων πράγμα το οποίο δοκίμασα στα δέκατα έκτα μου γενέθλια και ξετρελάθηκαν όλοι!! ( παρόλο που δεν με πολυεμπιστέυονταν λόγω προηγούμενων αναμίξεών μου με την κουζίνα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή