Εδώ, στη Τζέντα, υπάρχει ένα εστιατόριο στην παραλιακή λεωφόρο που
ονομάζεται Aroma Café.
Είναι ένα εστιατόριο με δύο αίθουσες, μία για καφέ και μία για φαγητό, μόνο
για γυναίκες και για οικογένειες. Είναι πολύ αγαπητό στους ντόπιους αλλά και
στους ξένους, γιατί έχει προσεγμένο φαγητό.
Όταν για πρώτη φορά το επισκέφτηκα, μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο εσωτερικός
του διάκοσμος: πολλά φυτά εσωτερικού χώρου και μικρά σιντριβάνια σκορπισμένα
μέσα τις αίθουσες δημιουργούν μικρές ιδιωτικές γωνιές, όπως συνηθίζεται εδώ. Ο
ήχος του νερού είναι ευχάριστος. Δυστυχώς όμως δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες!Ένα από τα πιάτα που λατρεύουν όλοι είναι οι πατάτες του. Ροδοψημένες, με τραγανή κρούστα, μοιάζουν τηγανητές αλλά δεν είναι. Φυσικά και δεν λένε πώς τις φτιάχνουν!
Ψάχνοντας κι αλλάζοντας λίγο το κλασικό «ρωτώντας πας στην Πόλη» βρήκα τις Wedges Potatoes από τις συνταγές που προτείνει η Kenwood (Making great food simple). Τις δοκίμασα πολλές φορές και ενθουσιάστηκα, γιατί μου θύμισαν πολύ αυτές του Aroma Café, μην σας πω ότι οπτικά και γευστικά ήταν ίδιες!
Δοκιμάστε κι εσείς αυτές τις καταπληκτικές, πικάντικες πατάτες για να συνοδεύσετε τα ψητά ή τις αγαπημένες σας σάλτες και ντιπ. Είναι υγιεινές, ροδοψημένες και λαχταριστές, απίστευτα νόστιμες.
Κανείς δεν θα καταλάβει ότι δεν τις τηγανίσατε!
Τα Υλικά
800γραμ. μικρές ή μεσαίες φρέσκες πατάτες, πλυμένες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι κουρκουμάς
½ κουταλάκι πάπρικα, γλυκιά ή πικάντικη
½ κουταλάκι ξύσμα από ένα lime
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, λεπτοκομμένη (προαιρετικά)
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές τριμμένο Κεφαλοτύρι
Αλάτι τριμμένο ή χοντρό
Ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες.
Αν είναι φρέσκες, δεν τις ξεφλουδίζουμε, τις
βράζουμε ολόκληρες και μετά τις κόβουμε.
Τις άλλες πατάτες τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε χονδρά κυδωνάτα κομμάτια και
τις βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό, ελάχιστα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο
(περίπου 5-7 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος). Μετά τα πέντε λεπτά τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το κεφαλοτύρι με τη φρυγανιά.
Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ λιώνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές με δύο κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα lime και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια πάστα.
Ρίχνουμε την πάστα των μπαχαρικών στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μην τις σπάσουμε.
Καλύπτουμε ένα δίσκο ψησίματος με το αλουμινόχαρτο και πάνω του ρίχνουμε τις πατάτες.
Τις πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, το τυρί και τη ρίγανη.
Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν.
Τις σερβίρουμε ζεστές και συνοδεύουμε τα κοκκινιστά ή ψητά κρεατικά μας αλλά και μόνες τους, σαν μεζεδάκι.
Τότε θα φτιάξουμε και μια νόστιμη σπιτική σάλτσα ντομάτας που τους ταιριάζει εξαιρετικά.
Καλή όρεξη!
TIP
Σε αυτή την περίπτωση θα παραλείψουμε το ξύσμα από lime και θα το αντικαταστήσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Μια φωτογραφία από το εσωτερικό του Aroma Café από κινητό τηλέφωνο.
Πωπω πρωί πρωί και πεινάω,θα πρέπει να είναι νοστιμότατες θα τις φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.Καλή σου μέρα Ελένη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Ροδάνθη μου!
ΔιαγραφήΝα τις δοκιμάσεις, όποτε μπορέσεις, είναι πολύ εύκολες, ευμφανίσιμες και νοστιμότατες. Τρώγονται και μόνες τους. Περιμένω τις εντυπώσεις σου.
Καλό σου βράδυ.
Φιλάκια
Υπερβολικά φανταστική συνταγή........μπαίνει στους σελιδοδείκτες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Λίλα μου!
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά.
Σαν τηγανιτές φαίνονται! Φαντάζομαι ότι και από γεύση δεν θα πηγαίνουν πίσω! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το μαγαζί μου κίνησε την περιέργεια. Μόνο για γυναίκες ή οικογένειες και δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες... Πολύ θα ήθελα να το δω.
Καλημέρα!
Κι όμως δεν είναι αλλά είναι εξίσου νόστιμες με τις τηγανιτές.
ΔιαγραφήΤο εστιατόριο είναι μόνο για οικογένειες και δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες για να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή.
Όταν όμως δεν έχει πολύ κόσμο και δεν ενοχλείς, μπορείς να βγάλεις.
Όταν ξαναπάω, μπορεί να βγάλω κάποιες.
Καλό σου βράδυ, Sunday.
Ελένη ωραία ιδέα, πρέπει να καταργήσουμε τα τηγανητά αν και σπάνια τηγανίζω αλλά και πάλι πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τις δοκιμάσω χωρίς την καυτερή πιπεριά.
Καλημέρα
Πολύ σωστά, Ξανθή μου, πρέπει να αποφεύγουμε τα τηγανητά. Κάποιες φορές όμως δεν μπορούμε. Έχω δοκιμάσει να ψήσω κροκέτες και χορτοκεφτέδες αλλά έγιναν σκληροί.
ΔιαγραφήΌταν τις δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις.
Καλό σου βράδυ.
Πραγματικά φαίνονται σαν να είναι τηγανητές! Απίστευτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πάρα πολύ που είναι εμπλουτισμένες με τόσα πολλά και ωραία μπαχαρικά, πρέπει να είναι εξαιρετικές!
Πώς και δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες στο εστιατόριο;
Φιλιά Ελενάκι!
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΕίναι πράγματι εξαιρετικές. Πειραματίστηκα πάρα πολύ, μέχρι να καταλήξω σ' αυτή τη συνταγή. Ο συνδυασμός των μπαχαρικών τους ταιριάζει πολύ και η καυτερή πιπεριά δεν φαίνεται πολύ γευστικά.
Για τις φωτογραφίες, όπως εξηγώ και στη Sunday, είναι θέμα τοπικής κουλτούρας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
Φιλάκια πολλά πολλά.
Λατρεμένες! Αλλά το τελειότερο όλων είναι ο συνδυασμός των υλικών, τον οποίο μας προτείνεις, Ελένη μου, που είναι εξαιρετικότατος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια σας κι όταν θα έρθω εκεί, θα μου τις φτιάξεις αλλά θα με πας και στο Aroma Café να μου δείξεις το χώρο, τη μοναδική αίσθηση, που αναδίδει όλος αυτός ο μαγευτικός διάκοσμος!
Z.
Σε ευχαριστώ πολύ, Ζαμπία μου! Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σου και εκτιμώ την άποψή σου.
ΔιαγραφήΜακάρι να μπορούσες να έρθεις, να πηγαίναμε εκεί, να περνούσαμε ωραία κιας μην βγάζαμε φωτογραφίες! Μερικά μέρη έχουν προσωπικότητα.
Φιλάκια πολλά πολλά.
Στην Τζέντα εμείς δεν... Ελένη μου όπως ήδη σου έγραψα, αλλά τις πατατούλες με αυτόν τον τρόπο πρέπει σίγουρα να τις δοκιμάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω κάτι παρόμοιο αλλά όχι με τον συνδυασμό όλων αυτών των μπαχαρικών, με πορτοκάλι χυμό και ξύσμα καθώς και μουστάρδα. Αλλά σε πιάτα μάλλον εορταστικά :-))) θα πρέπει να το καθιερώσω πιο συχνά μάλλον :-))
Καλησπέρα, Πηνελόπη μου!
ΔιαγραφήΤο ξέρω, καλή μου, ότι Τζέντα δεν... γι' αυτό σας ξεναγώ, όποτε μπορώ. Χαίρομαι, αν το βρίσκετε ενδιαφέρον.
Όσο για τη γευστική ξενάγηση, με χαρά βλέπω ότι τη βρήκατε ενδιαφέρουσα.
Εμείς τις πατάτες τις καθιερώσαμε. Kάθε φορά που ψήνω κάτι το φούρνο βάζω και πατάτες σε μικρή ποσότητα! Για να μην κάνουμε και υπερβολές!
Φιλάκια, καλό βράδυ.
Ελενάκι μου θα συμφωνήσω με την Λίλα, υπερβολικά τέλειες οι πατάτες σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα και σκέτες τις τρως αυτές τις πατάτες, υπέροχες!!
Πολλά φιλιά!
Καλησπέρα, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είσαι κι εσύ πολύ χρυσοχέρα και μας φτιάχνεις κάθε φορά υπέροχα και πρωτότυπα φαγητά. Να είσαι καλά.
Πολλά φιλάκια.
Εχω την εντύπωση ότι εαν τις φτιάξω θα τις λατρέψω !!! τι κρίμα που δεν προλαβαίνω αυτές τι μέρες να τις δοκιμάσω. Ομως σίγουρα θα το κάνω όσο πιο συντομα μπορώ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό απογευμα Λενακι και σε φιλώ πολύ πολύ
Μαράκι, δοκίμασέ τες, όταν βρεις χρόνο!
ΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη όταν θα τις λατρεύσεις, όπως κι εμείς.
Φιλάκια πολλά και καλό σου βράδυ.
Φανταστικες φαινονται, θα τις δοκιμασω λιαν συντομως και θα σου πω εντυπωσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα φιλια!
Καλώς τη! Και βέβαια να τις δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου.
ΔιαγραφήΝα προσέξεις να μην βράσουν πολύ και να μην τις ανακατεύσεις. Πρέπει να διατηρηθούν ολόκληρες για να είναι εμφανίσιμες.
Φιλάκια, καλό σου βράδυ.
Τι μου κάνεις ελένη μου, η συνταγή σου πάει στο pinterest Και θα την κάνω Σαββατοκύριακο! Φαινονται καταπληκτικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Έρη!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ. Να τις δοκιμάσεις και θα δεις ότι θα είναι φανταστικές και θα αρέσουν σε όλους.
Να περάσετε όμορφα σήμερα και να διασκεδάσετε με το Halloween!
Οι πατάτες είναι οι αγαπημένες μου!!!Τις τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένες..ειδικά όταν παρουσιάζονται μπροστά στα αχόρταγα μάτια μου κρατσανιστές,ροδοψημένες,αρωματικές,ιδιαίτερες όπως εσύ μας προτείνεις είναι δυνατόν να μην τις κάνω αύριο κιόλας????
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπος ο συνδυασμός των υλικών,ξεχωριστός ο τρόπος παρασκευής,άριστο το οπτικό αποτέλεσμα,βέβαια πεντανόστιμο το λαχταριστό πιάτο των τραγανών πατατομπουκιών.Φιλιά πολλά,πολλά.
Φωτεινή μου, καλή σου μέρα!
ΔιαγραφήΈτσι πράγματι είναι, τραγανές και λαχταριστές, όπως φαίνονται!
Περιμένω εντυπώσεις!
Φιλάκια
Ελένη μου καταπληκτικές!Σίγουρα θα τις δοκιμάσω.Φαίνονται σα τηγανιτές πραγματικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ελένη μου, χαίρομαι που σου άρεσαν οι πικάντικες πατατούλες.
ΔιαγραφήΕίναι πολύ χρήσιμες σαν συνοδευτικό ψητών αλλά τρώγονται και σκέτες, πίστεψέ με, πάρα πολύ ευχάριστα.
Μια δοκιμή θα σε πείσει!
Φιλάκια, καλή σου μέρα.
Είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ νόστιμες οι πατάτες με αυτό τον τρόπο, γι'αυτό θα τις φτιάξω οπωσδήποτε!!Επίσης πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν στην Τζέντα, μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και αυτές οι χώρες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Mari!
ΔιαγραφήΌταν τις φτιάξεις και τις δοκιμάσεις, είσαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν πολύ.
Δυστυχώς εδώ δεν είναι εύκολο να έρθει κάποιος.
Καλή συνέχεια.
ΘΑ αποθηκευτουν στα προσεχως μου αρεσε παρα πολυ η συνταγη!!! θα την κανω σιγουρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τη Μαργαρίτα!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν! Και βέβαια να τις δοκιμάσεις.
Να έχεις μια υπέροχη μέρα.
Πωπωωωω! Και μόνον που τις είδα τρελλάθηκα!!! Φαίνονται υπέροχες!!! Θα τις φτιάξω αύριο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΠολύ με είχαν προβληματίσει αυτές οι πατάτες. Είχα δοκιμάσει διάφορες συνταγές από τα blogs αλλά δεν είχαν σχέση. Τελικά η τύχη με βοήθησε!
Περιμένω εντυπώσεις.
Φιλάκια.
Κάνω πατάτες "σαν τηγανητές" αλλά με τόσα υλικά πρέπει να είναι το κάτι άλλο! Μέχρι εδώ μοσχομύρισαν :-)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Βαγγελιώ μου!
ΔιαγραφήΚι εγώ τις έχω δοκιμάσεις τις "σαν τηγανητές" αλλά μου κολλάνε στο χαρτί και σπάζουν.
Αυτές εδώ είναι διαφορετικές, τραγανές αλλά με μαλακό εσωτερικό. Ψήνονται και σε λιγότερο χρόνο, αν και κόβονται πιο χονδρές από τις άλλες.
Αν θέλεις, δοκίμασέ τες να δεις τη διαφορά.
Καλό μήνα!