Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Muffins με Αλεύρι Ολικής και Χαρουπόμελο – Muffins with Whole Wheat Flour and Carob Molasses

Πανεύκολα, υγιεινά Muffins, σαν σοκολατένια, πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για πρωινό και για όσους αγαπούν τα προϊόντα του χαρουπιού και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Μπορούμε να αρκεστούμε μόνο στη γλυκύτητα που θα τους δώσει το χαρουπόμελο, αν και δεν χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα, και να  παραλείψουμε εντελώς τη ζάχαρη. Διαφορετικά ας προτιμήσουμε την καστανή ή τη μαύρη ζάχαρη.
Τα φρέσκα κεράσια και οι σταγόνες σοκολάτας θα τα ενισχύουν γευστικά.
Δοκιμάστε τα κι εσείς!







Τα Υλικά
(Για 12 muffins)

300γραμ. αλεύρι ολικής αλέσεως, αυτοδιογκούμενο
1 κ. γ. baking powder
1 κ. γ. μαγειρική σόδα
½ κ. γ. αλάτι
100γραμ. καστανή ζάχαρη (ή και λιγότερη)
1 αυγό
75 ml νερό
75 ml ελαιόλαδο
75 ml χαρουπόμελο

Επί πλέον
½ φλιτζάνι φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι σταγόνες πικρής σοκολάτας
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
12 χαρτάκια για muffins

Οδηγίες

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.








Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη και το αυγό και τα χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα.










Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Στη μισή ζύμη προσθέτουμε της σταγόνες σοκολάτας και στην υπόλοιπη τα φρέσκα κεράσια και ανακατεύουμε.









Γεμίζουμε 6 φορμάκια για muffins με τη ζύμη με τα κεράσια και 6 φορμάκια με τη ζύμη με τις σταγόνες σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε τα muffins με τα κεράσια με καστανή ζάχαρη.










Ψήνουμε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για 25 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε συρμάτινη βάση.






Όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε μέσε σε χαρτάκια για muffins και τα σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο: