Πριν καιρό είχα την τύχη να κερδίσω δύο φακελάκια με μείγματα Μπαχαρικών Γουμένισσας
σ΄ένα giveaway της φίλης Marion που διαχειρίζεται το εξαιρετικό blog CookingandArt!
Την ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε να δοκιμάσω αυτά τα
δύο εξαιρετικά μείγματα! Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τα μπαχαρικά!
Το ένα μείγμα (Για σούπες και λαδερά) το δοκίμασα σε μανιταρόσουπα και
πρόσφατα σε φασολάκια λαδερά. Συνδυάστηκε γευστικά με επιτυχία και με τα δύο!
Το άλλο μείγμα (Για αρνί και κατσίκι) δεν ακολούθησα την ετικέτα και το
δοκίμασα σε μπιφτέκια. Δεν ήταν ιδιαίτερα καφτερό - εμείς πάντως δεν θα είχαμε
πρόβλημα, εάν ήταν!- και τους έδωσε άρωμα και εξαιρετική γεύση! Το
χρησιμοποίησα ακόμα και στις πατάτες που αναβαθμίστηκαν και έγιναν νοστιμότατες!
Εάν αγαπάτε κι εσείς τα ήπια μείγματα μπαχαρικών, σας προτείνω να
χρησιμοποιήσετε και τα δύο!
Τα Υλικά
Για τα Μπιφτέκια
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο,
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
1 κ. γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
½ κ. γ. μπούκοβο
½ κ. γ. μαγειρική σόδα
1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο, χωριάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε
λίγο γάλα και καλά στυμμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2-3 κ. σ. κρασί ροζέ
Αλάτι
Για τις Πατάτες
700γραμ. πατάτες για φούρνο, καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα, κατά
μήκος
100 ml ελαιόλαδο
1 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
½ κ. γ. αποξηραμένη ρίγανη
5-6 σκελίδες σκόρδο με την εσωτερική τους φλοίδα
Ξύσμα από ½ αψέκαστο λεμόνι
Αλάτι
Οδηγίες
Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της (ή καλύπτουμε το ταψί με ένα μεγάλο
κομμάτι αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180º C στις αντιστάσεις.
Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, την ξεσκεπάζουμε και βάζουμε προσεκτικά
τα μπιφτέκια επάνω στις πατάτες.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα
εποχής.
Καλή όρεξη!
Λίγα λόγια ακόμα
- Δοκίμασα και έψησα τα μπιφτέκια σκεπασμένα απ΄αρχής μαζί με τις πατάτες. Μετά τα ξεσκέπασα και τα έψησα μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά. Κατόπιν τα γύρισα από την άλλη. Έγιναν εξαιρετικά!
- Μαζί με τα μπιφτέκια έψησα κι ένα κομμάτι ψαρονέφρι, σκεπασμένο με λίγη βρεγμένη λαδόκολλα. Έμεινε μαλακό και ψήθηκε τέλεια.
Ενδιαφέρουσα, εύκολη και νόστιμη συνταγή. Ευχαριστούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που τα χρησιμοποιησες και που κόντρα στη ''λογική'' έκανες την έκπληξη ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί να μην ταιριάζει και σε μπιφτέκια το μειγμα??
Σούπερ γεύση και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά φαντάζομαι γεύση.
Φιλιά πολλά :)