Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ρολά Ψητού Κολοκυθιού με Μυρωδικά και Φέτα - Zucchini Rolls with Herbs and Feta Cheese

Ένα καλοκαιρινό, πανεύκολο και νοστιμότατο ορεκτικό με πολλά αρωματικά. Μπορεί να αντικαταστήσει τη σαλάτα ή να αποτελέσει μια εξαιρετική γαρνιτούρα για ψητό κοτόπουλο. Δοκιμάστε τα!






Τα Υλικά

3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ.
2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ. γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γέμιση
150γραμ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
1 αγγουράκι καθαρισμένο και κομμένο καρεδάκια
1 μέτρια τομάτα, χωρίς τη φλοίδα και τους σπόρους, κομμένη καρεδάκια
½ φλιτζάνι μουλιασμένο πλιγούρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Ο χυμός ½ λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδοντογλυφίδες
Λίγο έξτρα ελαιόλαδο

Οδηγίες




Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολ.
Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.










Τα ψήνουμε πάνω σε ζεστό σχαροτήγανο ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.













Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.







Βάζουμε 1 κ. σ. του μείγματος της γέμισης στο τέλος μιας φέτας κολοκυθιού, τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το βάζουμε μέσα σ’ ένα πιάτο με την ένωση προς τα κάτω.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού.
Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο, μέχρι να τα σερβίρουμε.



Τα σερβίρουμε, αφού καρφώσουμε στο καθένα από μία οδοντογλυφίδα και ραντίσουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.




Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλη μου, έχω τόσα κολοκυθάκια από ο κτήμα μας που έχω δοκιμάσει όλες τις συνταγές.Λοιπόν η δική σου παίρνει σειρά αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πλήρες γεύμα θα το έλεγα εγώ. Πολύ καλοκαιρινό επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λιγομπελαλιδικο φαινεται αλλα αξιζει τον χρονο του.μολις διαβασα τη συνταγη για το λικερ βυσσινο.αυριο με αυτο θα ασχοληθω.να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή