Ένα καλοκαιρινό, πανεύκολο και νοστιμότατο ορεκτικό με πολλά αρωματικά. Μπορεί
να αντικαταστήσει τη σαλάτα ή να αποτελέσει μια εξαιρετική γαρνιτούρα για ψητό
κοτόπουλο. Δοκιμάστε τα!
Τα Υλικά
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ.
2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ. γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γέμιση
150γραμ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
1 αγγουράκι καθαρισμένο και κομμένο καρεδάκια
1 μέτρια τομάτα, χωρίς τη φλοίδα και τους σπόρους, κομμένη καρεδάκια
½ φλιτζάνι μουλιασμένο πλιγούρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Ο χυμός ½ λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδοντογλυφίδες
Λίγο έξτρα ελαιόλαδο
Οδηγίες
Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε 1 κ. σ. του μείγματος της γέμισης στο τέλος μιας φέτας κολοκυθιού,
τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το βάζουμε μέσα σ’ ένα πιάτο με την ένωση προς
τα κάτω.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού.
Τα σερβίρουμε, αφού καρφώσουμε στο καθένα από μία οδοντογλυφίδα και
ραντίσουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!
Καλημέρα φίλη μου, έχω τόσα κολοκυθάκια από ο κτήμα μας που έχω δοκιμάσει όλες τις συνταγές.Λοιπόν η δική σου παίρνει σειρά αμέσως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πλήρες γεύμα θα το έλεγα εγώ. Πολύ καλοκαιρινό επίσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νόστιμη συνταγή! Μμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήλιγομπελαλιδικο φαινεται αλλα αξιζει τον χρονο του.μολις διαβασα τη συνταγη για το λικερ βυσσινο.αυριο με αυτο θα ασχοληθω.να ειστε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφή