Ένα αρκετά πικάντικο αλλά νοστιμότατο κάρυ με γαρίδες, συνοδευμένο από πολύ
ψιλά μακαρόνια που θυμίζουν τα Κινέζικα Noodles.
Η σάλτσα τους, με αρώματα Ινδίας και γεύσεις Ταϋλάνδης, δένει υπέροχα με το
ζυμαρικό. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εξωτικό, ιδανικό για τους λάτρεις των
Ασιατικών πιάτων αλλά και για “εκλεκτούς ουρανίσκους”, όπως λέει και μία φίλη
μου!
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κίτρινο κάρυ που είναι πολύ πιο
ήπιο και το βρίσκετε πολύ εύκολα στην αγορά.
Ό τι κι αν επιλέξετε, το πιάτο θα γίνει εξαιρετικό!
Τα Υλικά
(Για 4-5 μερίδες)
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο φετάκια
1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κ. σ. κόκκινο κάρυ (σκόνη) Ινδίας ή Ταϋλάνδης
6 φυλλαράκια αποξηραμένο κάρυ
1 κ. σ. Thai fish sauce
1 κ. σ. πελτές τομάτας
Λίγο ξύσμα φρέσκου λάιμ
150 ml
χλιαρό νερό ή ζωμό λαχανικών
500γραμ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κατά προτίμηση φρέσκες)
1 πακέτο μακαρόνια Νούμερο 12 ή Noodles από σιτάρι
Για το Σερβίρισμα
Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο
Οδηγίες
(Τα κελύφη και τα κεφάλια δεν τα πετάμε, τα κρατάμε για την παρασκευή ζωμού.
Προσθέτουμε το κάρυ, την Thai fish sauce, τον πελτέ τομάτας, τα φύλλα κάρυ, το ξύσμα λάιμ και
μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Δεν παραβράζουμε τις γαρίδες και φροντίζουμε να μείνει η σάλτσα πηχτή αλλά
αρκετή.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ή
κόλιανδρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Αχ τι μας κάνεις! Πικάντικο, νόστιμο και καλοκαιρινό πιάτο! Ποιος μπορεί ν' αντισταθεί;
ΑπάντησηΔιαγραφή