Μια ευκολότατη και νοστιμότατη αλμυρή τάρτα με μπισκοτένια βάση που θα την
ετοιμάσουμε εμείς και εξαιρετική γέμιση τυριών, κρεμμυδιού και μανιταριών και
αρωματισμένη με λίγο φρέσκο θυμάρι.
Θα την απολαύσουν όλοι! Είναι ιδανική για ένα εορταστικό τραπέζι ή μπουφέ ή
ακόμα και για παιδικό πάρτι. Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
(Για μία φόρμα 26cm)
Για τη Ζύμη Μπριζέ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γραμ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη και λίγο επί πλέον για τη φόρμα της
τάρτας
1 αυγό
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη Γέμιση
400γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
200γραμ. τυρί Φέτα, τριμμένο
200γραμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα, όχι πολύ αλμυρή ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας
σας και δύο κουταλιές έξτρα
½ κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ή ⅓ κουταλάκι αποξηραμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τη Ζύμη για τη βάση της Τάρτας
Ζυμώνουμε με τα χέρια το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό και το τριμμένο τυρί,
μέχρι η ζύμη μας να γίνει σαν χονδρά ψίχουλα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε δύο κουταλιές παγωμένο νερό.
Σχηματίζουμε μία μπάλα με τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική
μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να τη
χρησιμοποιήσουμε.
Βάλουμε τη ζύμη μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και να την ανοίξουμε με
το χέρι μας, φροντίζοντας να την ανεβάσουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα. Αφαιρούμε
τη ζύμη που προεξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης
με ένα πιρούνι.
(Πιο αναλυτικά η διαδικασία εδώ)
Ετοιμάζουμε τη Γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ΄ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο με τα
κρεμμύδια.
Μόλις μαλακώσουν, αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και
δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι. Αν θέλουμε ρίχνουμε και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Γέμισμα και Ψήσιμο
Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω στη βάση της τάρτας και το ισιώνουμε
με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το έξτρα τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε την τάρτα στους 180º C στον αέρα για 30-40 περίπου λεπτά, ανάλογα
με το φούρνο, ή μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει ελαφρώς και να γίνει
χρυσαφένια, όπως και η ζύμη της.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για δέκα
λεπτά και μετά τη σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Από τις αγαπημένες τάρτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δική μου πολύ αγαπημένη, Ξανθή μου! Μόνο που πρέπει να τη φάω όλη μου μόνη μου!!!
ΔιαγραφήΚαλό σου απόγευμα
Η συγκεκριμενη ταρτα δεν μπορει να αφησει κανεναν ασυγκινητο,η ζυμη μπριζε ειναι απο τις αγαπημενες μου,!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χα και ενα κομματι τωρα μαζι με το καφεδακι μου.....ζηταω πολλα!!!???!!!!!
καλημερα και φιλια!
Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να σου στείλω όχι ένα αλλά περισσότερα!
ΔιαγραφήΘα ήταν χαρά μου!
Φιλιά
Πολύ σπέσιαλ και ενισχυμένη, με υλικά γευστικότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τυρί στη ζύμη την κάνει ακόμα πιο γευστική και κριτσανιστή.
Ελένη μου, πολύ την πεθύμησα την πολύ νόστιμη τάρτα σου, με τα τόσα της καλά!
Φιλάκια πολλά-πολλά!
Ζ.
Οι τάρτες και οι πίτες είναι πολύ αγαπημένες μου! Και με αυτή τη ζύμη, Ζάμπια μου, και με λίγο τυράκι μέσα γίνενται νοστιμότατες. Μένουν αφράτο και τραγανό και την επομένη.
ΔιαγραφήΚαλά που το είπες ότι σου αρέσουν γιατί τις τρώω μόνο εγώ!!!
Επιφυλάσσομαι!
Φιλάκια πολλά
Τέλεια!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Πέπη μου!
ΔιαγραφήΦιλιά
Τέτοιες τάρτες μου αρέσουν πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω προσπαθω οταν κανω τάρτες να κάνω τη ζυμη μπριζε...
ειναι τόσο εύκολη..βάζεις και τυρί μεσα ε?? χμμμ... ωραία ιδέα
Φιλιά
Πολύ καλά κάνεις, οι σπιτικές ζύμες είναι πάντα καταπληκτικές.
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά Μάριο και να έχεις ένα υπέροχο απόγευμα!
Λαχταριστή η τάρτα σου Ελένη μου, κρατάω τα υλικά και την βάζω στα προσεχώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα λιωνει στο στομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ελένη μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήη τάρτα σου πρέπει να είναι υπέροχη... αυτή η μπισκοτένια της βάση είναι τόσο λαχταριστή αλλά και η γέμιση έχει έναν θεϊκό συνδυασμό υλικών!!!
Φιλιά!
Την "διαβάζω" εξαιρετικά νόστιμη χάρη στα υλικά της Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δε, φωτογραφίες της, την κάνουν να φαίνεται και ακαταμάχητη.
Γεια στα χέρια σου.
⋰˚هჱܓ
ΑπάντησηΔιαγραφήPassei para uma visita.
Pela seleção de ingredientes saudáveis e deliciosos... é tudo de bom mesmo!!!!
Ótimo fim de semana!
Com muita paz e harmonia!!!
Beijinhos do Brasil
ჱ✿ه° ·.