Ο αγαπημένος μας παραδοσιακός, σιμιγδαλένιος Χαλβάς, χωρίς ξηρούς καρπούς
αλλά αρωματισμένος με πορτοκάλι και ενισχυμένος γευστικά και εμφανισιακά με
πικρή Σοκολάτα! Ένας καταπληκτικός συνδυασμός κι ένα αποτέλεσμα “ χάρμα οφθαλμών
και ουρανίσκου!”
Δοκιμάστε τον!
Τα Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
150γραμ. τεμαχισμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλάκι ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
2 ½ - 3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Για το Σερβίρισμα
2-3 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Λίγη τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το χονδρό
σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε
το ανακάτεμα, μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Συνεχίζουμε το
ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χωρίζουμε το χαλβά σε δύο μέρη. Το μισό το αφήνουμε, όπως είναι και στο
άλλο μισό προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με
την ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ενσωματωθεί στον χαλβά.
Ρίχνουμε το χαλβά μέσα σε μία φόρμα
σιλικόνης ή σε ένα απλό μπολ, παίρνοντας εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα.
Αφήνουμε το χαλβά να κατέβη λίγο η θερμοκρασία του και μετά τον ξεφορμάρουμε
σε πιατέλα.
Τον γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη
τριμμένη κανέλα.
Καλή επιτυχία!
Καλημερα!! Αυτο το γλυκο ανεκαθεν μου αρεσε πολυ με ξηρους καρπους μεσα. Αν ομως αυτοι αντικατασταθουν απο κουβερτουρα θα μου αρεσει το ιδιο, ισως και περισσοτερο!! Ασεπου και η διχρωμια του με εμπνεει πολυ! Τα μεγαλα κομματια τριμμενης σοκολατας κατα το σερβιρισμα επιβαλλονται για μενα!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Κυριακη Ελενη μου!!
Χρυσαυγή μου με τη σοκολάτα γίνεται εξαιρετικός! Φανταστικός!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Πολύ ωραίο γλυκό.Το είχα φτιάξει την προηγούμενη βδομάδα!Την επόμενη, θα ακολουθήσω τη συνταγή σου! http://plektomaniac.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία, Ειρηνάκι!
ΔιαγραφήΠεριμένω τις εντυπώσεις σου
Κολασμένο χαλβαδάκι που του έχω και μεγάλη αδυναμία!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ επίσης Λίλα μου!
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ.
Πολύ καλή ιδέα αυτός ο συνδυασμός γεύσεων στο χαλβά! Δεν το είχα σκεφτεί, μου αρέσει πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεάννα μου, να το δοκιμάσεις! Θα σου αρέσει πάρα πολύ.
Διαγραφήπανεμορφο και πεντανοστιμο!απλη αξεπεραστη σιμιγδαλενια γευση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ μου αρεσε ηδιχρωμια!!!!
καλημερακαι πολλα φιλια!!!
Σιμιγδαλένιο και σοκολατένιο, πανεύκολο γλυκάκι, φανταστικό.
ΔιαγραφήΘα το αγαπήσεις!