Σπιτική Σοκολατόπιτα, με άρωμα βανίλιας και σκεπασμένη με όση σοκολατένια sauce θέλετε! Χωρίς πολλά αυγά, χωρίς βούτυρο, αφράτη και πανεύκολη,
είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας! Δοκιμάστε τη!
Τα Υλικά
(Για ένα ταψάκι 22Χ28εκ.)
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι baking powder
½ φλιτζάνι κακάο σκόνη, άγλυκο
½ φλιτζάνι μαλακή, καστανή ζάχαρη ή λευκή
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες ή γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βανίλια
Μία τσιμπιά αλάτι
Για τη Sauce
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250γραμ. σοκολάτα πικρή σε σταγόνες ή τεμμαχισμένη
2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
Για το σερβίρισμα
½ φλιτζάνι χονδροτριμμένα φουντούκια ή τρίμματα πικρής σοκολάτας
Οδηγίες
Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά.
Εν συνεχεία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη βανίλια, συνεχίζοντας για λίγο
ακόμη το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το γάλα και τμηματικά τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, για να
ενσωματωθούν.
Λαδώνουμε το ταψάκι και το αλευρώνουμε ελαφρά, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170º C στον αέρα ή στους 180º C
στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά
ή μέχρι να σχηματιστούν στην επιφάνειά
τοης σοκολατόπιτας ρωγμές.
Ετοιμάζουμε τη Sauce
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τα ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με τη μισή sauce τη σοκολατόπιτα
και την υπόλοιπη τη κρατάμε για το σερβίρισμα.
Κόβουμε τη σοκολατόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια και τα σερβίρουμε με λίγη
σως, πασπαλισμένα με τριμμένα φουντούκια ή τριμμένη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Υπέροχη, ελαφριά, γλυκιά, σοκολατένια !!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελένη μου :)
Ευχαριστώ, Γιώργο! Όντως είναι νοστιμότατη!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Μου αρέσει που απέφυγες το βουτυρο εστι ειναι και λαχταριστη κ χωρις πολλες τυψεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες!
ΔιαγραφήΔεν μειονεκτεί καθόλου σε γεύση που δεν περιέχει βούτυρο. Μάλλον θα έλεγα ότι με το ελαιόλαδο έγινε πιο αφράτη!
Καλό σου απόγευμα!
Ένα θα πω μόνο, πειρασμός Ελένη μου πειρασμός ,το γλυκό σου σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Κατερίνα μου, και καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΠειρασμός. και μάλιστα σοκολατένιος!
Πεθαίνω για αυτό το γλύκισμα! Ειδικά αν είναι πετυχημένο είναι καταπληκτικό! Και το δικό σου Ελένη δεν έχω αμφιβολία ότι είναι εξαιρετικό. Λοιπόν όσο για το σιρόπι, με διέλυσε!!!! Ετσι όπως ρέει από πάνω και τριγύρω στο πιάτο είναι να το τρως με το κουτάλι!!!!!!!!! Σούπερ χειμωνιάτικη συνταγή!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ, Χρυσαυγή μου, για την εμπιστοσύνη σου!
ΔιαγραφήΕίναι γλυκάκι πανεύκολο, αγαπημένο και το σιρόπι του must!
Κερνάω όποτε θέλεις!!!
Φιλάκια
Τρελαίνομαι για σοκολατόπιτα κι αυτή εδώ φαίνεται μοναδική!
ΑπάντησηΔιαγραφήEirinaki, σου προτείνω να τη δοκιμάσεις, ετοιμάζεται πολύ εύκολα.
ΔιαγραφήΑλλά δεν σου λέω και πόσο εύκολα εξαφανίζεται!!!
Υπέρτατη νοστιμιά και μ' αυτό το σιρόπι με πέθανες Ελένη μου!! Τέλεια πρόταση, σοκολατοπειρασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλή σου μέρα!!
Γίνεται σοκολατόπιτα χωρίς σιρόπι, Κική μου; Σοκολατένιος πειρασμός στην κυριολεξία!
ΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα και καλό απόγευμα.
Φιλιά!
Για τους απανταχού φανατικούς λάτρεις της σοκολάτας και μόνον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου, στις σοκολάτες τις τρώμε και τις απολαμβάνουμε σε γερές και πλήρεις δόσεις... οπότε για γράψε μια σπέσιαλ μερίδα ή καλύτερα κάνε τις δυο να μην κλαίνε οι διπλανοί... :)
Φιλιά πολλά-πολλά!
Ζ.
Μίλα μου για σοκολάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο πιο νόστιμα θα μπορούσες να ξεκινήσεις την εβδομάδα Ελένη μου??
Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα!
Ευτυχώς που ο Θ. δεν παρακολουθεί τα blog, με ψήνει εδώ και ώρα για γλυκό αλλά εγώ βράχος, άρχισα δίαιτα υποτίθεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Σούπερ σοκολατένια η σοκολατόπιτά σοου, Ελένη μου!!! Ελαφριά και αφράτη! Άντε τώρα να αντισταθείς σε ένα τέτοιο γλυκό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
φαινεται τοσο μα τοσο αφρατη!!!!!πειρασμος ειναι το γλυκακι σου!!!!!μιαμιιιι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλια!!!!
ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά υπέροχο !
(έχω και εγώ ίδιο πιάτο) :)