Μου αρέσουν πάρα πολύ όλοι οι χορτοκεφτέδες και περισσότερο αυτοί που
συνδυάζουν δύο ή περισσότερα χορταρικά. Είναι πάντα αφράτοι, αρωματικοί και
εξαιρετικά νόστιμοι. Και μόνο το όνομά τους τους κάνει λαχταριστούς!
Το καλοκαίρι μας τους σερβίρουν στις ποικιλίες για ούζο αλλά λίγοι από αυτούς
έχουν σχέση με το όνομά τους! Περιέχουν περισσότερο αλεύρι παρά λαχανικό, η υφή
τους είναι κολλώδης και μοιάζουν άψητοι! Αυτή την εντύπωση μου έδωσαν και αυτοί
που δοκίμασα πρόσφατα σε μια έξοδό μας για φαγητό, αν και ήταν
πολυδιαφημισμένοι!
Έτσι αποφάσισα να τους δοκιμάσω στο σπίτι και να πειραματιστώ με τα υλικά.
Διαβάστε στη συνέχεια τι χρησιμοποίησα και έφτιαξα σπιτικούς αρωματικούς και νόστιμους καροτοκεφτέδες!
Τα Υλικά
1 ½ φλιτζάνι τριμμένα καρότα, ωμά
1 φλιτζάνι τριμμένη ωμή πατάτα
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, τριμμένο
½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
1 κουταλάκι αποξηραμένος δυόσμος
½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
100γραμ. τυρί Φέτα, τριμμένη
50γραμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Ελάχιστο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ½ φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
(για το αλεύρωμα)
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τρίβουμε
στο μούλτι, ομοιόμορφα.
Εάν τα καρότα είναι πολύ ζουμερά, ίσως χρειαστεί να
προσθέσουμε 1-2 κουταλιές επί πλέον αλεύρι.
Βγάζουμε τους καροτοκεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνουμε μέσα σ΄ένα πιάτο,
στρωμένο με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει το επί πλέον ελαιόλαδο. Τους σερβίρουμε ζεστούς!
Εναλλακτικά
Πλάθουμε τους καροτοκεφτέδες με τις παλάμες μας, αλειμμένες με ελαιόλαδο
και τους τοποθετούμε μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τους ψήσουμε
στο φούρνο στους 170º C στον αέρα, για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τους γυρίζουμε
προσεκτικά μόνο μία φορά.
Γίνονται αφράτοι και νόστιμοι αλλά δεν είναι τόσο εμφανίσιμοι, όσο οι τηγανιτοί.
(Στις φωτογραφίες φαίνονται σε δεύτερο πλάνο).
Τους συνοδεύουμε με γιαούρτι ή σάλτσα ταχινιού, όπως και τους ρεβιθοκεφτέδες.
Καλή όρεξη!
Άκρως ενδιαφέροντες, διαβάζονται Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια δοκιμή...θα μας δώσει και την τελική απάντηση, νομίζω :-)
Με βάζεις στην διαδικασια να φτιάξω τους καροτοκεφτέδες σου Ελένη μου! Δεν έχω δοκιμάσει ξανά κάτι ανάλογο και μου εξάπτεις την φαντασία! Είναι πολύ αφράτοι και ζουμεροί! Καλοφάγωτοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Περίμενες στο εστιατόριο, όσο πολυδιαφημισμένοι και να ήταν, να έχουν σχέση με την νοστιμιά που έφτιαξες??
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Ελενάκι!
Φιλιά!
Φαίνονται πεντανόστιμοι!!! Γεια στα χεράκια σου! Αν θέλεις, κάνε μια επίσκεψη και στο δικό μου μπλογκ: http://plektomaniac.blogspot.gr/
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα !! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή !! Ειδικά με τη σάλτσα ταχινιού προτείνεις στο τέλος ακόμα περισσότερο. Ενδεχομένως να μπορούσα να αντικαταστήσω το τυρί με αυγό μιας και το προτιμώ από διατροφικής άποψης :-) Άρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρεσουν παρα πολυ οι κεφτεδες λαχανικων,καροτοκεφτεδες δεν εχω φαει και δεν εχω ακουσει!!!!μια καλη ευκαιρια λοιπον να δοκιμασω τους δικους σου ελενη που φαινενται τοσο λαχταριστοι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιαααα
Περιμένω τις εντυπώσεις σου, Κική μου!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Ακόμα μια υπέροχη ιδέα. Θα τη δοκιμάσω κι αυτή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ, Γιάννη!
ΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ, Γιάννη!
ΔιαγραφήΜε τους κεφτέδες οποιοδήποτε είδους και μορφής διατηρώ κι εγώ άριστη σχέση Ελένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαροτοκεφτέδες δεν έχει τύχει να δοκιμάσω και να σου πω την αλήθεια ούτε καν που μου είχε περάσει από το μυαλό να φτιάξω!
Σίγουρα όμως το καροτάκι με τη γλυκιά του γεύση θα τους κάνει πολύ πολύ νόστιμους!
Φιλιά
Κι εγώ αγαπώ όλους τους χορτοκεφτέδες!
ΔιαγραφήΚι αυτοί είναι πάρα πολύ νόστιμοι και θα αρέσουν και στους μικρούς!
Δοκίμασε τους και πες μου τις εντυπώσεις σου.
Πολλά φιλιά
Αααα πρώτα τρώω το γλυκό και μετά το αλμυρό!! Μόλις "δοκίμασα" τη γλυκιά τάρτα καρότου της Πηνελόπης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα θέλω και μερικούς καροτοκεφτέδες!!!!
Πολύ ωραία ιδέα!!
Καλημέρα Ελένη!
Πέπη μου, μάλλον θα πρέπει να ξανασερβιριστείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να γίνει σωστή η δοκιμή!
Φιλάκια