Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Μπισκότα με Σοκολάτα και Τσίλι – Mexican Hot Chocolate Cookies

Δύσκολα ξεχνά κανείς την υπέροχη γεύση της σοκολάτας!
Μια γεύση που σε γαληνεύει και σε κάνει να ονειροπολείς. Αν και δεν είναι, όπως λένε, τόσο αθώα, αφού θα θελήσεις να τη δοκιμάσεις πάλι και πάλι! Μάλλον θα έλεγα, κι εσείς θα συμφωνήσετε, ότι είναι “άκρως εθιστική”!
Ιδιαίτερα, όταν συνειρμικά επανέρχεται μπρος στα μάτια σου η εικόνα ενός λαχταριστού σοκολατένιου κέικ ή ενός αφράτου σουφλέ, απ΄όπου ξεπροβάλλει η κρυμμένη σοκολάτα! Τότε όλες οι αντιστάσεις σου κάμπτονται αυτομάτως και όχι άδικα!
Σε όλους, λοιπόν, τους λάτρεις της σοκολάτας αφιερώνω τα σημερινά σοκολατένια μπισκοτάκια που τη συνδυάζουν με ένα εξωτικό προϊόν, το τσίλι. Μην νομίσετε ότι είναι καυτερά, διότι τα δύο βασικά υλικά, δηλαδή η σοκολάτα και το τσίλι, συνδυάζονται αρμονικά, χωρίς να καλύπτει γευστικά το ένα το άλλο.
Μεξικάνικα σοκολατένια cookies, νοστικότατα, τραγανά, πανεύκολα και με σίγουρη επιτυχία! Δοκιμάστε τα μαζί με ένα φλιτζάνι παραδοσιακού Ινδιάνικου ροφήματος  σοκολάτας που θα σας κερδίσει αμέσως! Η συνταγή του εδώ.






Τα Υλικά
(20 cookies)

2 ½ φλιτζάνια μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
½ φλιτζάνι κακάο σκόνη, χωρίς ζάχαρη, κοσκινισμένο
3 κουταλιές γάλα σόγιας
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

Οδηγίες





Μέσα σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.















Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατεύσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά το ελαιόλαδο σε ροή. Το μείγμα μας θα έχει γίνει κρεμώδες. 










Τότε προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το τσίλι και σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.

















Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.












Παίρνουμε κουταλιές ζύμης, τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί φούρνο, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε μικρή απόσταση μεταξύ τους.





Τα ψήνουμε στον αέρα στους 170º C για περίπου 12 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να σχηματιστούν μικρές ρωγμές στην επιφάνειά τους.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα δοκιμάζουμε. 




Διατηρούνται για πάνω από μία εβδομάδα μέσα σε κουτί μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς.



Καλή επιτυχία!
Η αρχική συνταγή εδώ.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ελένη...
    Φαίνονται υπέροχα τα μπισκότα σου... τα έχουν όλα σοκολάτα, καστανή ζάχαρη και τσίλι... σίγουρα άκρως εθιστικά!!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωω είναι αυτά που μου είπες!
    Τέλεια και φουσκωτά!
    Σοκολατένια και ελαφρώς καυτερά....σούπερ συνδυασμός!!

    Καλήμέρα Ελένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απιθανα μπισκοτα...καυτερα μπισκοτακια...ειμαι πολυ περιεργηκαι θα τα δοκιμασω σιγουρα!!!!
    Νομιζω αντι για γαλα σογιας αν βαλω αγελαδινο μια χαρα δεν θα ειναι παλι???!!!!
    φιλια και καλη εβδομαδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή