Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μπάρες ή Σοκολατάκια με Αμύγδαλα και Φουντούκια – Chocolate Bars or Treats with Almonds and Hazelnuts

Πανεύκολα, πλούσια σε σοκολάτα, πολύ τραγανά και χορταστικά με αγαπημένους ξηρούς καρπούς και με μια ελαφριά γεύση φυστικοβούτυρου. Ένα λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο κέρασμα που όλοι θα τιμήσουν και θα μπουν σε πειρασμό να πάρουν και δεύτερο κομμάτι!  
Κι εσείς μην το αρνηθείτε αλλά να καμαρώσετε που όλοι εκτιμούν την επιλογή και τον κόπο σας! Δοκιμάστε τα!




Τα Υλικά
(Για 50 μέτρια κομμάτια)

400γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 κουταλιές μέλι ανθέων ή πορτοκαλιάς
3-4 κουταλιές φυστικοβούτυρο
1 πακέτο/225γραμ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας, χονδροσπασμένα
100γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα στη μέση
100γραμ. φουντούκια, πολύ χονδροσπασμένα
1 κουταλιά εσάνς βανίλιας
200γραμ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

Επί πλέον
1 δίσκος διαστάσεων 24Χ35εκ.
1 κομμάτι λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου
Χαρτάκια για σοκολατάκια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Στρώνουμε στο δίσκο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή απλώνουμε μία λαδόκολλα.








Ετοιμάζουμε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς.












Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας ζωηρά, για να γυαλίσει.
Εκτός μπεν μαρί προσθέτουμε το μέλι, την εσάνς βανίλιας και το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε.










Εν συνεχεία προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα και ανακατεύουμε, ώστε η σοκολάτα να καλύψει καλά όλα τα υλικά.












Απλώνουμε το μείγμα πάνω στον προετοιμασμένο δίσκο πιέζουμε και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.
Αφήνουμε το δίσκο στην άκρη για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αν βιαζόμαστε, τον βάζουμε μόνο για 10 λεπτά στο ψυγείο, γιατί η σοκολάτα θα ασπρίσει.









Όταν το μείγμα μας έχει πήξει, λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί. Με ένα κουτάλι ραντίζουμε την επιφάνεια του σοκολατένιου μείγματος και το αφήνουμε ανάγλυφο ή το ισιώνουμε με μία σπάτουλα.





Αφήνουμε τα σοκολατάκια εκτός ψυγείου, για να σταθεροποιηθούν.
Όταν είναι έτοιμα, τα κόβουμε τετράγωνα με ένα κοφτερό μαχαίρι, το οποίο βουτάμε μέσα σε ζεστό νερό, στο μέγεθος που μας αρέσει.
Σκουπίζουμε το μαχαίρι μετά από κάθε κοπή.



Μπορούμε να τα κόψουμε σε δενδράκια ή αστεράκια, χρησιμοποιώντας τις φόρμες μπισκότων αλλά θα χάσουμε το ενδιάμεσο υλικό, που είναι αρκετό!
Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα εντελώς, βάζουμε τα σοκολατάκια σε χαρτάκια ή μέσα σε μία ωραία πιατέλα.



Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Καλή επιτυχία!

Χαρούμενα κι ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!


4 σχόλια:

  1. Ελενάκι μου λαχταριστό το κέρασμά σου.
    Καλές γιορτές σου εύχομαι, με υγεία και ευτυχία στο σπιτικό σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην αρεσει αυτο το κερασμα!!!!!!!
    καλες γιορτες με καλη διαθεση και χαρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ Ελένη μου.

    Καλά Χριστούγεννα και σ' εσάς με Υγεία πρώτα και αμέσως μετά ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Ελενη μου και καλά .Εύχομαι η γέννηση του Χριστού να σου φέρει κάθε τι καλό και όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή