Όταν ανάβουμε το φούρνο για να ψήσουμε ένα φαγητό, ας τον εκμεταλλευτούμε και ας ψήσουμε ταυτόχρονα και λίγο τυράκι φέτα. Θα φτιάξουμε έτσι μια παραλλαγή της κλασικής φέτας λαδορίγανη, με την οποία συνήθως συνοδεύουμε τα λαδερά φαγητά μας.
Η φέτα όμως στο φούρνο αποκτά επιπλέον νοστιμιά, γίνεται πιο πικάντικη, ένα απλό αλλά νοστιμότατο μεζεδάκι για τη μπύρα μας, το κρασάκι ή το ουζάκι μας.
Πρώτη φορά τη δοκίμασα σε ένα παραδοσιακό ουζερί της πλατείας Αβησσυνίας, πριν χρόνια, μετά από μια μεγάλη βόλτα στα υπαίθρια παλιατζίδικα της περιοχής - υπάρχουν, άραγε, ακόμα;
Κι από τότε μπαίνει συχνά σαν ορεκτικό το τραπέζι μας ή γίνεται υπέροχο μεζεδάκι για την παρέα μας. Τολμείστε το κι εσείς και μόνο ευμενή σχόλια θα εισπράξετε!
Τα Υλικά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο λάδι
1 κουταλιά κάπαρη
Μικρές Αραβικές πίτες
Κόβουμε τη φέτα σε χονδρά κομμάτια, την τοποθετούμε στο ταψί και τρίβουμε πάνω της λίγο πιπέρι.
Εν συνεχεία προσθέτουμε ροδέλες πιπεριάς και από μία φέτα ντομάτας, λίγες σταγόνες λάδι, αλάτι και ρίγανη.
Ψήνουμε τη φέτα σ στους 200º C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, λίγο ή πολύ, όπως μας αρέσει.
Εν τω μεταξύ λαδώνουμε μερικές μικρές Αραβικές πίτες και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο.
Τοποθετούμε πάνω σε κάθε πίτα μία ψημένη φέτα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως ζεστές.
Η φέτα όμως στο φούρνο αποκτά επιπλέον νοστιμιά, γίνεται πιο πικάντικη, ένα απλό αλλά νοστιμότατο μεζεδάκι για τη μπύρα μας, το κρασάκι ή το ουζάκι μας.
Πρώτη φορά τη δοκίμασα σε ένα παραδοσιακό ουζερί της πλατείας Αβησσυνίας, πριν χρόνια, μετά από μια μεγάλη βόλτα στα υπαίθρια παλιατζίδικα της περιοχής - υπάρχουν, άραγε, ακόμα;
Κι από τότε μπαίνει συχνά σαν ορεκτικό το τραπέζι μας ή γίνεται υπέροχο μεζεδάκι για την παρέα μας. Τολμείστε το κι εσείς και μόνο ευμενή σχόλια θα εισπράξετε!
Τα Υλικά
½ κιλό φέτα σκληρή
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη φέτες1 πράσινη πιπεριά κομμένη ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο λάδι
Μικρές Αραβικές πίτες
Οδηγίες
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουμε ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χονδρά κομμάτια, την τοποθετούμε στο ταψί και τρίβουμε πάνω της λίγο πιπέρι.
Εν συνεχεία προσθέτουμε ροδέλες πιπεριάς και από μία φέτα ντομάτας, λίγες σταγόνες λάδι, αλάτι και ρίγανη.
Ψήνουμε τη φέτα σ στους 200º C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, λίγο ή πολύ, όπως μας αρέσει.
Εν τω μεταξύ λαδώνουμε μερικές μικρές Αραβικές πίτες και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο.
Τοποθετούμε πάνω σε κάθε πίτα μία ψημένη φέτα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως ζεστές.
Εδώ γίνεται της "φέτας" καλή μου Ελένη! Πω-πω και είμαι στην φάση που προετοιμάζω τα κεμπάπ για το μεσημερινό. Θα την βάλω λοιπόν και την μεριδούλα μου με την φέτα για ψήσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή και νόστιμη εύχομαι.
Ελένη καλημέρα!!Πριν ένα μήνα που είμαστε στο χωριό μαζί με τα μπιφτέκια μας στα κάρβουνα ψήσαμε και φέτα κι ήταν και καλή φέτα από τα μέρη μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και καλή Κυριακή.
Ελένη μου καλημέρα η φέτα ψητή είναι το αγαπημένο του άντρα μου,εγω την βάζω στο αλουμινόχαρτο με ντομάτα και πιπεριά όπως καταλαβαίνεις ενώνονται όλες οι γεύσεις μαζί και είναι τέλειο.Φιλιά πολλά να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωωχχχχ Παναγίτσα μου, τι καταπληκτικό μεζεδάκι ετοίμασες Ελενάκι μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πόσες υπέροχες γεύσεις έχεις ενώσει σε ένα κομματάκι!!!
Πολλά φιλιά, καλή σου εβδομάδα!!
Φέτα ψητή η αγαπημένη! Πολύ ωραία η ιδέα με τις αραβικές πίτες! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως Πηνελόπη μου, αυτή την εβδομάδα η φέτα είχε την τιμητική της. Αγαπημένο τυράκι! Κι εμείς εδώ βρίσκουμε πολύ σπάνια Ελληνική και είναι πολύ ακριβή. Αν την έψησες, πώς ήταν; Σου άρεσε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Καλησπέρα, Ξανθή. Στα κάρβουνα θα έψησες σκληρή χωριάτικη που θα ήταν πολύ νόστιμη, φαντάζομαι. Εγώ εδώ έχω Γαλλική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον, Ροδάνθη μου, την φτιάχνεις ατομική. Αχ, σου θύμισα τον ανδρούλη σου και μελαγχόλησες; Ας είναι καλά και όταν γυρίσει του ξαναφτιάχνεις και την τρώτε παρέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Δοκίμασέ το με τον καλό σου, έχετε εσείς εκεί και ουζάκι να το συνοδεύσετε, εμείς εδώ τίποτα! Όλα απαγορευμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά, καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Μπράβο, Σοφία που σου αρέσει. Οι πιτούλες εδώ άφθονες αλλά νομίζω ότι συμπληρώνουν καλά το μεζεδάκι. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο μου αρέσουν αυτά τα μικρά και γρήγορα φαγάκια/μεζεδάκια, όποιο όνομα κι αν έχουν, τέλος πάντων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιτούλες βέβαια σαν τις δικές εκεί δεν έχω δει εδώ...Κάτι στρογγυλές, λίγο λαστιχένιες είχα πάρει μια φορά.
Σ΄ευχαριστώ για την ιδέα!
Καλή καινούρια εβδομάδα από αύριο Ελένη μου.
Ζ.
Την έψησα φυσικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μου άρεσε πάρα πολύ.
Την έφαγα μόνη μου, μιας και ο γιός ήταν στα ξαδέλφια για παιχνίδι, ο πατήρ του μάζευε τα πτηνά του από τον πανελλήνιο διαγωνισμό, οπότε έφαγα τα κεμπάπ μου, το ντιπ γιουρτιού που έφτιαξα και ψημένη φέτα, απολαμβάνοντας δε την ησυχία του μεσημεριού για 2-3 ώρες ΜΟΝΗ στο ΣΠΙΤΙ!!!
Καλημέρα, Ζαμπία. Έχεις απόλυτο δίκαιο να σου αρέσουν. Κάνουν πιο ενδιαφέρον το καθημερινό μας τραπέζι ή γίνονται ένα γρήγορο μεζαδάκι για την παρέα φίλων και δικών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς μπορώ να σου φέρω πιτούλες; Έδώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία, έχει κάποιες μικρές και ο ΑΒ.
Αν δε βρεις, πες μου.
Καλή νέα εβδομάδα, ήρεμη και νόστιμη!
Μπράβο Πηνελόπη, που την έψησες και την απήλαυσες με ησυχία! Χαίρομαι που σου άρεσε, σημαντικό αυτό. Είχες όμως και τα βασικά να την ενισχύσεις! Πάντα τέτοια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Για πολλά χρόνια φέτα όχι μόνο δεν έτρωγα, ούτε να την αντικρίσω δεν ήθελα. Η πρώτη μου "νόστιμη" επαφή μαζί της ήταν μια ψητή φέτα σε μαγαζάκι στην Πλάκα..... την ερωτεύτηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τρέχουν τα σάλια και μιας και έχω από όλα αυτά στο σπίτι φεύγω για ψήσιμο...φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μας αρεσει η φετα στο φουρνο, και με ολα αυτα τα καλουδια συνοδεια ειναι ο,τι καλυτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφή